Görüş Bildir
Haberler
8 Soruluk Psikolojik Teste Göre Hangi Düşünceye Saplantılısın?

8 Soruluk Psikolojik Teste Göre Hangi Düşünceye Saplantılısın?

Ulaşamadığımız belki de ulaşıp bir süre sonra kaybettiğimiz, düşünceleri ve duyguları uzun süre içimizden atamayız. Bu durum da bizim saplantılı biri olmamanıza neden olabilir? Sen hangi düşünceye saplantılısın?

Eğer hazırsan;

Haydiii testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hayatında her şey yolunda gidiyor ama bir şey hariç. Hangisi kötü gitsin isterdin?

2. Seç birin!

3. Peki bu insanlardan hangisi seni rahatsız eder?

4. Sence senin şu an bu yerlerden hangisinde olmaya ihtiyacın var?

5. Birini sevdiğini nasıl anlarsın?

5. Birini sevdiğini nasıl anlarsın?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki birinin artık seni sevmediğini nasıl anlarsın?

6. Peki birinin artık seni sevmediğini nasıl anlarsın?

7. Hayatında öncelikli olan birinin hayatında, sen öncelik olmadığını fark ettin ne yaparsın?

8. Son olarak hoşlandığın kişiden, birbirinizden haberiniz olmadan arkadaşın da hoşlanmış, bu durumda ne yaparsın?

Sen bir gün istediğin başarıya ulaşmaya saplantılısın!

Senin saplantılı olduğun düşünce bir gün başarıya ulaşmak... Senin için hayatında başarı başka bir yerde. Bunun için de kendini ilerde, şu anki olduğun durumda görmek istemiyorsun. Başarıya saplantılı birisin. Başarılı biri ile aynı ortamda olduğunda o kişiye imrenmek değil, herkesin sana imrendiğini görmek istersin. Senin için herkes rakip olabilir ve sen herkesle karşı karşıya gelebilirsin. Kendini mutlu hissettiğin ve sevdiğin her işte daha da yükselmek istersin. Buradaki önemli olan şey senin başarıya ulaşmak için gittiğin yolu sevmen. Kurduğun hayalleri ve hak ettiğini düşündüğün hayatı yaşamak için her şeyi yapabilirsin. Saplantılı olduğun bu durum çoğu zaman seni kötü etkiliyor olabilir. Kendini bir şeyler için fazla zorluyor ve fazla sıkıyorsun. Hayatta bir şeylere ulaşmak için fazla çabalaman gerektiğini düşünüyor ve bunun için de aslında pes etmiyorsun. Yani kendin bir gün her şeye sahip olacağından eminsin ama bunun için şu anından vazgeçiyorsun. Bir şeyler için bedel ödemeye hazırsın belki ama nereye kadar böyle devam edeceğinden emin değilsin. Sen cesur birisin. Bunu da en çok kariyer ve eğitim hayatında gösteriyorsun. Bir şekilde kendi hayallerine ulaşabilecek ve bunu belki de kimsenin desteği olmadan yapacaksın.

Sen sorunsuz bir hayat düşüncesine saplantılısın!

Senin saplantılı olduğun şey biraz huzur. Hayatında hiçbir probleme yer vermiyorsun. Her şeyin kusursuz ve mükemmel olması için çabalıyorsun. En küçük zorlukta ise o şeyden uzaklaşıyorsun. Bu mücadele edemeyeceğin anlamına gelmiyor, sen mücadele etmek istemiyorsun. Çok fazla yorulmuşsun ve hayatında bir şeylerin karşılığını almak için sürekli koşturmaca içinde olmayı mantıksız buluyorsun. Senin için hayatında önemli olan tek şey problemsiz, mutlu bir hayat. Dertlerinin olmadığı, olsa bile bir şekilde halledebileceğini bildiğin dertlerinin olmasını tercih edersin. Üstesinden gelemeyeceğin sorunlarının karşısında tek çarenin kaçış olduğunu düşünüyorsun. Bunun için de sorunlarınla yüzleşmeyi değil, onları görmezden gelmeyi tercih ediyorsun. Huzurlu bir hayat için her şeyi karşına alabileceğini biliyorsun. Senin için problem bir insan da olsa o insanlardan uzaklaşmayı seçersin. Hayatında hiçbir soruna yer vermezken, her an seni huzursuz eden kişilerden kendini kurtarmaya çalışıyorsun. Senin problemlerine ortak olabilecek, yeri gelince beraber yarattığınız problemleri de çözecek birine her zaman hayatında yer veriyorsun.

Sen sevgisizlik düşüncesine saplantılısın!

Senin saplantılı olduğun düşünce sevgisizlik düşüncesi. Birinin seni sevmeme düşüncesi veya kimsenin seni sevmediğini düşünmek. Hayatında bu tür duygulara yer vermeyen birisin. En küçük bir istenmeme durumu seni çok kötü etkileyebilir. Gösterdiğin sevginin karşılığını alamamak veya bu sevginin değerinin bilinmemesi seni biraz da bu düşünceden alıkoyar. Artık inanmamaya başladığın bu düşünce ile kendini biraz amaçsız hissedebilirsin. Sevgiye saplantılı biri olarak her zaman her şeyi sevgi ile yapıyorsun. Senin için birine karşı hissettiğin bütün duygular çok önemli. O kişiye sevmiş olmak, aynı şekilde o kişinin de seni seviyor olmasına değer veriyorsun. Sevgisiz insanların hiçbir zaman duygularını gerçek olduğuna inanmıyorsun. Birinden nefret etmek veya birinin kötülüğünü istemek senin için çok zor. Saplantılı olduğun bu duygu bazı anlarda sana yanlış şeyler yatırabiliyor. Yani kendine karşı haksızlık yaptığın anlar olabilir. Sırf sevdiğin için katlandığın ve karşındaki kişinin de seni sevdiğini sandığın için katlandığın çok şey var. Bu şeylere dönüp baktığında kendine kızıyorsun ama o duyguları hissetmek için yine aynı şeyleri yapabileceğini biliyorsun.

Sen değersizlik hissine saplantılısın!

Sen değersizlik hissine saplantılısın. İnce çizgilerinden biri de değersiz hissetmek. Hayatında değer verdiğin ve her zaman değer vereceğini bildiğin kişilerin sana karşı tutumu senin için oldukça önemli. En küçük bir değersizlik senin o kişiyle olan bütün bağlarını kopartabilir. Bir anda yaşadığın her şeyi silip atabilir ve o kişinin hayatında hiç olmadığını düşünebilirsin. Bazı fevri davranışların yanlış yapmana neden olsada insanlar yanlış yaptığında onları görmezden gelme gibi bir özelliğin yok. Saplantılı olduğun bu duyguyu hissettiğin, gördüğün veya anladığın an her şey senin için başka oluyor. Sana bunu hissettiren kişiye karşı bakış açın bir anda değişiyor. Ne olursa olsun her şeyiyle kabul ettiğin insanları bir davranışı ile silebiliyorsun. Değersiz hissettiğin her yerden uzaklaşır ve kendine bunu yaptırmazsın. Yani öncelikle sen kendini değersiz hissettirmezsin. Karşındaki insana nasıl davranırsan o davranış bir şekilde o kişide kalıcı sonuçlar doğurabilir. Sen bunu bildiğin için genellikle insan iletişimine dikkat eden birisin. Öylesine söylenmiş bir sözü düşünmek istemediğin gibi bir başkası da senin söylemiş olduğun bir sözü düşünsün istemezsin. Değer gördüğün sürece değer gösteren birisin. Bu değerde bir eksiklik hissettiğin an ise senin için bir şeyler bitmiş oluyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
106
18
9
8
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sürüngen çorap

Evet fakirlikten biktigim için geleckteki başarima saplantiliyim doğru artık bı olsak da

Erhan Degirmenci

Bir gün başarıya ulaşmak.....doğru bir tespit olmuş

hedefsizkitle

Tam isabet!