Görüş Bildir
Haberler
7 Yaşındaki Çocuğu Taciz Eden Polis Şimdi Serbest

7 Yaşındaki Çocuğu Taciz Eden Polis Şimdi Serbest

Hande öçalan
11.06.2015 - 18:09 Son Güncelleme: 12.06.2015 - 17:07

Geçtiğimiz yıl Kocaeli Derince'de bulunan polis lojmanlarında 7 yaşındaki İ.A.'yı cinsel istismardan yargılanan 39 yaşındaki evli ve bir çocuk babası polis Ş.İ.'nin davası bugün görülmeye devam etti. Mahkeme heyeti Ş.İ. 'yi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Sivil toplum kuruluşlarının bu duruşma ile ne alakası var?"

"Sivil toplum kuruluşlarının bu duruşma ile ne alakası var?"

Tacizci polisin avukatlığını kentin tanıdık yüzlerinden Hüseyin Acurman üstlendi. Duruşmada söz alan sanık avukatı Hüseyin Acurman, Kocaeli Kadın Platformu'na sözlü sataşmada bulunarak ve önceki duruşma sonrasında yerel gazetelerde çıkan haberleri de hedef alarak 'Çıkan haberler, mahkeme heyetini yönlendirmeye yöneliktir. Sanık avukatının suçu örtbas etmeye çalıştığı yazılmış. Biz avukatlar, adaleti tecil etmek için çalışıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarının bu tarz olaylara kayıtsız kalmaması iyi bir şey ama, onların bu duruşma ile ne alakası var? Benim müvekkilim geçtiğimiz haziran ayından beri tutuklı yargılanıyor. İçeride pskilojik tedaviye de başladı. Ya bu kişi suçsuzsa, böyle bir ihtimal de var. Bu suçun cezası 3 yıldır. İnfazı 2 yıl ama denetimli serbestlik uygulanırsa 1 yıla düşer. Müvekkilim tam 1 yıldır tutukludur ve müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum' dedi.

Sanığın İlk "Taciz" Dosyası Değil

Sanığın İlk "Taciz" Dosyası Değil

Ailenin avukatı Özgür Üstündağ ise, dosyanın 'hafif cinsel istismar' olarak geçtiğini, ancak kız çocuğunun yaşadıklarının hiç de öyle olmadığını söylemişti: “Sadece cinsel bir birleşme olmamış, onun dışında taciz boyutları sınırları zorlayacak cinsten.” Sanık Ş.İ.’nin daha önce de farklı çocuklara cinsel tacizde bulunduğu, kimi ailelerin bu durumu tanık sıfatıyla davada dile getireceği iddia edilmişti.

Kocaeli Kadın Platformu Davanın Peşini Bırakmıyor

Mahkeme heyeti, yeni tanıkların dinlemesi, İ.A. ile Ş.İ'nin  Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek sağlık raporunun incelenmesi ve Ş.İ'nin tutuksuz olarak yargılanmasına karar verdi ve duruşmayı 6 Ekim 2015 tarihine erteledi. Karara İ.A.'nın ailesi ve duruşmayı başından beri takip eden Kocaeli Kadın Platformu tepki gösterdi. Platform, 'tacizci polis ceza alana kadar bu davanın takipçisi olacaklarını' belirtti. Anne E.A ise, karar sonrasında sinir krizi geçirdi.

Bizim Kocaeli & Diken & Birgün

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
0
0
0
0
0