Görüş Bildir
Haberler
68 Gün Oruç Tutan Kız Çocuğu Hayatını Kaybetti

etiket 68 Gün Oruç Tutan Kız Çocuğu Hayatını Kaybetti

Ulaş
12.10.2016 - 21:12

Hindistan'da ilginç bir ölüm vak'ası yaşandı. Gelenekleri arasında uzun süreli oruç bulunan Jain topluluğuna mensup kız çocuğu, 68 gün sürdürdüğü oruç nedeniyle hayatını kaybetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Deutsche Welle'de yer alan habere göre; Hindistan'ın Haydarabad kentinde 13 yaşındaki Aradhana Samdariya, 68 gün oruç tuttuktan sonra kalbinin durması sonucu hayatını kaybetti. Polis, kızları açlıktan ölen aile hakkında soruşturma başlattı.

Alman DPA ajansına bilgi veren polis yetkilisi, 'Pazar günü ailesine karşı suç teşkil eden adam öldürme suçlamasıyla soruşturma başlattık. Ailenin bir zorlaması var mı bunu incelemek zorundayız' dedi.

Hindistan'ın 1 milyar 250 milyonluk nüfusunun yüzde 1'i Jainizm'e inanıyor

Hindistan'ın 1 milyar 250 milyonluk nüfusunun yüzde 1'i Jainizm'e inanıyor

Oruç tutmak, sıkı bir disiplin içeren, şiddet karşıtı antik bir dini takip eden Hindistan'ın Jain azınlığı içinde bir gelenek.

Aradhana'nın ailesi, kızlarının bir Jain rahibesi olmak istediğini söyledi

Aradhana'nın ailesi, kızlarının bir Jain rahibesi olmak istediğini söyledi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu nedenle ona 7 hafta oruç tutma izni verdiklerini ancak kızın oruç tutmayı bırakmayı reddettiğini, 17 gün daha kaynamış su içerek oruca devam ettiğini savundu.

Baba Lakshmichand Samdariya yerel bir televizyona yaptığı açıklamada, 'Oruç için izin istedi. 51 gün sonra durmasını istedik ancak bırakmadı. Orucu gönüllüydü. Kimse onu zorlamadı' şeklinde konuştu.

Aktivistler ise genç kızın ölümüne engel olunmadığı için aileyi suçluyor

Pek çok Hintli, sosyal medyada Rao'nun görüşlerini savundu. Aileyi dini fanatizmi teşvik etmekle suçladılar.

Aile yargılanırsa 10 yıla kadar hapis cezası alabilir. Bir eyalet mahkemesi Jain topluluğu içindeki uzun süreli orucu intihara eşdeğer olduğu gerekçesiyle bir dönem yasaklasa da Hindistan Yüksek Mahkemesi, bu kararı dini özgürlükleri gerekçe göstererek bozdu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
351
228
143
40
22
21
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Platon

Atatürk ün tüm dinler hakkında söylediği meşhur sözüne bir kez daha katılmamak elde değil. Din uğruna kendini öldüren milyonlarca insan gördü bu dünya, bir ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Bir çağın herşeyi mi samimiyetsiz olur Allah aşkına.Şu laflara bak nasılda emin kendinden.Adını platon yaptın diye hayatın anlamını mı çözdün aq samimiyetsiz... Devamını Gör

Teddy Bear

aq cahilleri. çok bile dayanmış o kız

feyk

her ne olursa olsun herhangi bir inancin, degerin yada ideolojinin insan yasaminin, mutlulugunun uzerine ciktigi her yerde sonuc kacinilmaz olarak boyle dram... Devamını Gör