Görüş Bildir
Haberler
60. Yaşına Özel: Brad Pitt'in Yaş Aldıkça Değerlendiğini Kanıtlayan Unutulmaz Filmleri

60. Yaşına Özel: Brad Pitt'in Yaş Aldıkça Değerlendiğini Kanıtlayan Unutulmaz Filmleri

Beyza
23.12.2023 - 18:01

Brad Pitt'in altın yılı olan 60. yaşını kutlamak adına bu eşsiz aktörün en unutulmaz performanslarını sizler için bir araya getirdik. 

Şimdiden keyifli seyirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. The Devil's Own (1997)

20. The Devil's Own (1997)

IMDb: 6,2

Özet: Biri kaderin tuzağına düşmüş, diğeri görevine tutkuyla bağlı iki adam. Ve onlar uğruna yaşamayı, savaşmayı hatta ölmeyi göze aldıkları bilinmezin ne olduğunu keşfetmek üzereler. Harrison Ford ile Brad Pitt’in sette ego savaşı yaptıkları film.

Yönetmen: Alan J. Pakula

Oyuncular: Harrison Ford, Treat Williams, Brad Pitt

19. World War Z (2013)

19. World War Z (2013)

IMDb: 7

Özet: Gerry Lane iki kızı ve sevgili eşiyle mutlu bir hayat sürdüren bir aile babasıdır. Bir gün arabaları trafikte sıkıştığında her zamankinden farklı olarak yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğunu fark ederler. Tehlike hızla yaklaşmaktadır... 

Yönetmen: Marc Forster

Oyuncular: Brad Pitt, Mireille Enos, Elyes Gabel

18. Seven Years in Tibet (1997)

18. Seven Years in Tibet (1997)

IMDb: 7,1

Özet: Avusturyalı bir dağcı olan Heinrich Harrer’ın Himalayalar’a tırmanma hedefi vardır. Dönemin faşist Alman yönetimi de dağcıyı bunun için desteklemekte ve dağcının giderlerini karşılamaktadır. Harrer 1939’da Almanlarla savaş halindeki İngilizler tarafından rehin alınır. Bir şekilde kaçmayı başarır ve Lhassa kentine ulaşır. 

Yönetmen: Jean-Jacques Annaud

Oyuncular: Brad Pitt, David Thewlis, B.D. Wong

17. Spy Game (2001)

17. Spy Game (2001)

IMDb: 7,1

Özet: Nathan Muir ve ortağı sayılabilecek Tom Bishop, uzun CIA kariyerleri boyunca olabilecek tüm zor görevleri üstlenmişlerdir. Tüm dünyayı kolaçan edip, bir ajanın bulunabileceği her türlü ortamda bulunmuşlardır. Bu süreç boyunca günden güne birbirine daha da yakınlaşan iki insan, güven duygusunun huzuruyla kavrulmuşlardır. Ancak bu anılar artık geçmişte kalmışlardır.

Yönetmen: Tony Scott

Oyuncular: Robert Redford, Brad Pitt, Catherine McCormack

16. Babylon (2022)

16. Babylon (2022)

IMDb: 7,1

Özet: 1920'lerin sonunda Hollywood, sessiz filmlerden sesli filmlere geçişle birlikte büyük bir değişim sürecinden geçmektedir. Gelecek vadeden bir oyuncu olan Mannt Torres, rüya fabrikasının perde arkasındaki bu ilerlemeye birinci elden tanık olur. Ancak Jack Conrad gibi köklü yıldızlar veya Nellie LaRoy gibi yükselen yıldız adayları için derin bir kriz yaklaşmaktadır çünkü artık filmlerde konuşmak zorundalardır. 

Yönetmen: Damien Chazelle

Oyuncular: Brad PittMargot Robbie, Diego Calva

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Meet Joe Black (1998)

15. Meet Joe Black (1998)

IMDb: 7,2

Özet: William Parrish 60'lı yaşlarında bir çok zengin bir adamdır. Çağının en önemli medya patronlarından bir tanesidir. Parrish'in şirketi geleceğiyle ilgili çok önemli bir kararın kıyısındadır. Verilecek karar şirket için bir dönüm noktası olacaktır. 

Yönetmen: Martin Brest

Oyuncular: Brad Pitt, Anthony Hopkins, Claire Forlani

14. Bullet Train (2022)

14. Bullet Train (2022)

IMDb: 7,3

Özet: Uğur Böceği, işini barışçıl bir şekilde yapmaya çalışan, sanşsız bir suikastçıdır. Son görevi onu, dünyanın en hızlı treninde bir çarpışma rotasına sokar. Birbiriyle bağlantılı olan bir dizi ölümcül düşmana birlikte trende zorlu bir mücadeleye girişen Uğur Böceği, hayatta kalmak için trenden inmenin bir yolunu bulmak zorunda kalır.

Yönetmen: David Leitch

Oyuncular: Brad Pitt, Joey King, Aaron Taylor-Johnson

13. Troy (2004)

13. Troy (2004)

IMDb: 7,3

Özet: Yıl Milattan Önce 1250. Bronz Çağının sonlarına doğru. İki gelişmekte olan millet, Truva Prensi Paris’in ardından çatışmaya girer. Paris, Isparta Kraliçesi, Helen’i, kocası Menelaus’u terk etmesi ve kendisi ile birlikte Truva’ya gelmesi için ikna eder. Menelaus, karısının Truvalılar tarafından ele geçirildiğini öğrenince kardeşi Agamemnon’dan yardım ister. 

Yönetmen: Wolfgang Petersen

Oyuncular: Brad Pitt, Eric Bana, Orlando Bloom

12. Sleepers (1996)

12. Sleepers (1996)

IMDb: 7,5

Özet: Sleepers, New York’un yaşanması en tehlikeli mahallelerinden birinde yaşayan bit grup gencin hikayesini anlatır. Bu dört genç bir gün yanlışıkla bir adamın hayatını tehlikeye atan bir kazaya sebep olduklarında gençlik ıslah merkezinde bir yıllık cezaya mahkum edilirler. Sadece bir yıl sürecek bu ceza dönemi hayatlarını derinden etkileyecek travmatik olaylarla geçer. 

Yönetmen: Barry Levinson

Oyuncular: Robert De Niro, Dustin Hoffman, Vittorio Gassman

11. Once Upon a Time in Hollywood (2019)

11. Once Upon a Time in Hollywood (2019)

IMDb: 7,6

Özet: Rick Dalton, bir televizyon filmi aktörüdür. Dalton'ın başarılı bir western dizisi bulunmaktadır. Ancak Rick, kendini televizyondan uzaklaştırıp film sektörüne adım atmak istemektedir. Onun dublörü olan Cliff Booth ise bu konuda ona katılmaktadır. Ancak ikilinin yaşlarının ilerlemesiyle birlikte Hollywood'taki şansları da azalmaktadır. 

Yönetmen: Quentin Tarantino

Oyuncular: Leonardo DiCaprioBrad PittMargot Robbie

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Moneyball (2011)

10. Moneyball (2011)

IMDb: 7,6

Özet: 'Oakland A' beysbol takımının başındaki isim olan Billy Beane (Brad Pitt) , kısıtlı bir bütçe ile resmen yoktan bir takım var ederek zengin kuluplere meydan okuyor. Fakat bunu yaparken de beysbol sporunun temel inançlarını baştan aşağıya sarsıyor. Onun yöntemleri kabul görmese, hatta delilik diye nitelendirilse de, Beane inancını ve azmini yitirmeden bildiği yönde ilerlemeye devam ediyor....

Yönetmen: Bennett Miller

Oyuncular: Brad Pitt, Jonah Hill, Philip Seymour Hoffman

9. Legends of the Fall (1994)

9. Legends of the Fall (1994)

IMDb: 7,6

Özet: 19. yüzyılın son seneleri yaşanmaktadır... Savaş gazisi bir hümanist olan Albay William Ludlow, hepsi erkek olan üç çocuğunu Montana'nın kırsal bölgelerinden birinde yer alan çiftliğinde, anneleri olmadan büyütmüştür. Etraflarındaki insanlar sayesinde oldukça serüvensever bir ruha sahip olan çocuklar, bu özellikleri için babalarına çok şey borçludurlar. 

Yönetmen: Edward Zwick

Oyuncular: Anthony Hopkins, Brad Pitt, Aidan Quinn

8. The Curious Case of Benjamin Button (2008)

8. The Curious Case of Benjamin Button (2008)

IMDb: 7,8

Özet: Katrina Kasırgası’nın New Orleans’ı vurduğu gün ölüm döşeğindeki Daisy Williams hastane odasındaki yatağındadır. Yanında kızı Caroline vardır. Daisy, kızından ömürlük dostu Benjamin Button’ın günlüğünü yüksek sesle okumasını ister. Benjamin’in sıra dışı bir yaşam öyküsü vardır. Birinci Dünya Savaşı sırasında saatçilik yapan bir adam oğlunu savaşta kaybeder. 

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Brad Pitt, Cate Blanchett, Julia Ormond

7. The Big Short (2015)

7. The Big Short (2015)

IMDb: 7,8

Özet: Sektör dışından dört kişi büyük bankaların, medyanın ve hükümetin görmekten kaçındığı şeyi, ekonominin küresel çöküşünü gördüğünde akıllarına bir fikir gelmişti: Büyük Açık. Cesur yatırımları, onları her şeyi ve herkesi sorgulamalarının gerektiği modern bankacılığın karanlık, hassas noktasına götürecek. 

Yönetmen: Adam McKay

Oyuncular: Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling

6. 12 Monkeys (1995)

6. 12 Monkeys (1995)

IMDb: 8

Özet: Dünyada insanlığın yok olmasına yetecek derecede tehlikeli olan bir virüs yaklaşık beş milyar kişinin ölümüne yol açmıştır. Geriye kalan az sayıdaki insan yer altlarına kurdukları barınaklarda yaşamlarını sürdürebilmektedirler. Bu esnada virüsün yok olması için bir çözüm yolu bulan insanlar, zamanda geriye gidebilecekleri bir zaman makinesi yaparlar. 

Yönetmen: Terry Gilliam

Oyuncular: Bruce Willis, Madeleine Stowe, Christopher Plummer

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. 12 Years a Slave (2013)

5. 12 Years a Slave (2013)

IMDb: 8,1

Özet: 1841'de New York'ta yaşayan Solomon Northup, kendisini müziğe adamış siyahi bir adamdır. Ailesiyle birlikte yaşayan Solomon, özgür yaşayan ve istediği şeyleri yapabildiği için mutlu bir adamdır. Fakat bir gün bir müzik işi için 2 adam ile tanışır ve çalışmak için Washington'a gider. İnandığı medeni dünya alt üst olur çünkü kendisini kaçırıp Güney'de bir çiflikte köle olarak çalışması için satarlar. 

Yönetmen: Steve McQueen

Oyuncular: Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Benedict Cumberbatch

4. Snatch (2000)

4. Snatch (2000)

IMDb: 8,2

Özet: Bir tarafta çalınan bir elmasın peşinden gidenler, diğer yanda ise boks dünyasının arka sokaklarında dönen illegal işlerden birine karışan Turkish ve başına açılan belada mücadele etmek zorunda kaldığı acımasız ganster Brick Top. Bu birbirinden bağımsız görünen iki hikaye ortak bir noktada buluştuğunda işler iyiden iyiye karışacaktır.

Yönetmen: Guy Ritchie

Oyuncular: Jason Statham, Brad Pitt, Vinnie Jones

3. Inglourious Basterds (2009)

3. Inglourious Basterds (2009)

IMDb: 8,4

Özet: Soysuzlar Çetesi'nde, Alman kuşatması altındaki Fransa her zamankinden zor günler geçirmektedir. Savaştan hasar gören sivillerden sadece biri olan Shosanna, ailesinin canice öldürülmesine tanık olmuştur. Bir şekilde bu can pazarından kurtulmayı başaran kadın Paris'e gidip burada yeni bir kimlikle, sıfırdan hayata başlar. 

Yönetmen: Quentin Tarantino

Oyuncular: Brad Pitt, Mélanie Laurent, Christoph Waltz

2. Se7en (1995)

2. Se7en (1995)

IMDb: 8,6

Özet: Bir seri katil 7 ölümcül günahı işleyenleri kendi yöntemleriyle öldürmektedir. Yedi Ölümcül Günah, Hıristiyanlık inançlarına göre Kibir, Açgözlülük, Şehvet Düşkünlüğü,Kıskançlık, Oburluk,Yıkıcılık ve Tembellik'tir. İki polis dedektifi bu seri katilin peşindedir. 

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Brad PittMorgan Freeman, Gwyneth Paltrow

1. Fight Club (1999)

1. Fight Club (1999)

IMDb: 8,8

Özet: Dövüş Kulübünün birinci kuralı: Asla Dövüş Kulübü hakkında konuşma... Dövüş Kulübünün ikinci kuralı: Asla ve asla dövüş kulübü hakkında konuşma... Jack, hayatın sıradanlığına kapılmış bir sigorta memurudur. Uzun bir süredir 'insomnia' yani uykusuzluk hastalığından şikayetçidir. Kendi psikolojik sıkıntılarından kurtulabilmek adına grup terapilerine katılmaktadır. Terapiler esnasında Marla adında bir kızla tanışır. 

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Brad Pitt, Edward Norton, Helena Bonham Carter

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Rüfet Axundov

Happy birthday Büyük Oyuncu.Oynadığı butün filmler bir başyapıt