Görüş Bildir
Haberler
6 Nato Gemisi, Tatbikat İçin Karadeniz'e Girdi

6 Nato Gemisi, Tatbikat İçin Karadeniz'e Girdi

İçeriğin Devamı Aşağıda

NATO 'Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2' (SNMCMG2) gemileri, Bulgaristan, Romanya ve Türkiye deniz kuvvetlerinin ortak tatbikatına katılmak için Karadeniz’e girdi. Gemilerin, bu ay içinde geri döneceği belirtildi.

NATO Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bu tatbikat, uçak ve denizaltılara karşı görev yapacak ve küçük gemilerin saldırılarına karşı hazırlık mahiyetindeki simülasyon ile temel manevraları içerecek” denildi.

Tatbikata katılan grubun amiral gemisinin, ABD Donanması’na ait Vicksburg kruvazörü olduğu bildirildi. Grupta, Kanada’nın HMCS Fredericton firkateyni, Türkiye’nin TCG Turgutreis firkateyni, Almanya’nın FGS Spessart tankeri, Romanya’nın ROS Regina Maria firkateyni ve İtalya’nın ITS Aliseo firkateyni yer alıyor.

Grubun komutanı ABD’li Tuğamiral Brad Williamson, “Müttefiklerimiz ile birlikte Karadeniz’de gerçekleştireceğimiz tatbikat ve eğitim, bizleri, kolektif savunma yükümlülükleri çerçevesinde NATO’nun talep edebileceği her tür misyona hazırlamakta. Burada, Türk, Bulgar ve Romen hükümetlerinin daveti üzerinde bulunuyoruz ve onların deniz kuvvetleri ile işbirliğinin güçlenmesini bekliyoruz” dedi.

  • Sputniknews
Kaynak: http://tr.sputniknews.com/turkiye/201...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0