Görüş Bildir
Haberler
6 Maddede İlk Buluşmada 'Karşınızdakini' Tanımaya Başlayın

6 Maddede İlk Buluşmada 'Karşınızdakini' Tanımaya Başlayın

müstesna
25.11.2015 - 11:35

Bir ilk buluşmanın iyi geçmesi mevcut iki kişinin konuşabiliyor olmasına bağlıdır. Rahatsız edici sessizlikler ve susarak geçirilen dakikalar ikinci bir buluşmanın gerçekleşmemesine yol açabilir.

Gergin olmak yerine doğal ve sakin davranmak ve karşınızdakine yargılayıcı gözlerle bakmamak da aradaki buzların erimesini ve birbirinizi tanımaya başlamanızı kolaylaştırır.

Sorduğunuz sorular ve bahsettiğiniz konular karşınızdaki kişiye de kendisi hakkında konuşma fırsatı verir bu yüzden hangi konulardan bahsedeceğiniz fazlasıyla önem taşır.

İşte bu konular hakkında naçizane öneriler...

Kaynak: http://www.unilad.co.uk/featured/some...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Aile

1. Aile

Ailesini bir faciada kaybetmemişse karşınızdaki kişiye ailesi hakkında sorular sormak ona konuşma ve hayatının çok sevdiği, büyük bir bölümünden söz etme fırsatı verecektir. Böylece siz de kendi ailenizden bahsedebilirsiniz ki bu büyük bir artıdır çünkü ailesine saygı duyan ve önem veren, onlardan söz eden insanlar daima çekicidir. Mutlu bir aile hayatı sizin insanlarla iyi bir ilişkiniz olduğunun da kanıtıdır.

Fakat direkt ''Bana aileden bahsetsene biraz.'' demekten ve spesifik sorulardan kaçınmakta fayda var.

2. İş

2. İş

Bir insana geçimini sağlamak için ne yaptığını sormak klişe olsa da onu tanımanızı kolaylaştırması ve size daha sormaya değer soruları sordurtması kaçınılmazdır. Karşınızdaki kişi işini seviyor olabileceği gibi ondan nefret ediyor da olabilir. Eğer işinden nefret ediyorsa onun şikayetlerini duyduktan sonra, aslında ne yapmak istediğini sorabilir siz de kendi durumunuzdan söz edebilirsiniz.

3. Gelecek planları

3. Gelecek planları

Her insanın tutkuları, hayallerini süsleyen bir işi ya da yaşam tarzı vardır. Bunlar hakkında konuşmak ise hepimizin hoşuna gider. Karşınızdaki kişinin size kendisini açması, gelecek hakkındaki planları, hayalleri ve tutkuları onu tanımanızı kolaylaştıracaktır.

4. Üniversite yılları

4. Üniversite yılları

Karşınızdaki kişinin eğitimi, üniversite yıllarındaki aktiviteleri de onu tanımaya başlamanıza yardımcı olur. Üniversitedeki bölümünden nefret etse de aslında ne yapmak istediğini öğrenebilirsiniz. Bu konu, ne kadar klişe olursa olsun, sizin de kendinizi tanıtmanızı kolaylaştırır.

5. Müzik, sinema, edebiyat

5. Müzik, sinema, edebiyat

Müzik, televizyon programları, konserler, kitaplar ve filmler herkesin konuşmaktan hoşlandığı konulardır. Karşınızdaki kişinin kültürünü  ve zevklerini keşfetmenizi kısaca onu az çok tanımanızı sağlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Havalar da iyice bozdu...

6. Havalar da iyice bozdu...

Birbirinden klişe konuları geride bıraktığımıza göre; bir de hangi konulardan söz etmeseniz iyi olur ona bakalım. Aslında bu konular da oldukça klişe; siyaset ve din. Durup dururken tartışmaya, karşınızdaki kişiden ilk günden soğumaya gerek yok. Ailenizde bile asla orta yolu bulamadığınız bu konular, belki de birlikte çok mutlu olabileceğiniz bir kişiden uzaklaşmaya değmeyecektir. 

Diyelim ki kendinizi tutamadınız politikadan, dinden konuştunuz en azından havadan söz etmeyin, en azından ilk buluşmada. 

-Havalar da iyice soğudu.

-Evet ya, kar bekleniyormuş.

-...

-...

Havadan söz etmek, 'konuşabileceğimiz birçok sıradan konu olmasına rağmen konuşacak hiçbir şeyimiz yok' demenin bir başka yolu sayılır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
57
35
28
7
5
4
0