Görüş Bildir
Haberler
6 FIFA Yetkilisi İçin Kırmızı Bülten Çıktı

6 FIFA Yetkilisi İçin Kırmızı Bülten Çıktı

Batuhan
03.06.2015 - 13:01 Son Güncelleme: 03.06.2015 - 14:33
İçeriğin Devamı Aşağıda

Interpol, aralarında FIFA'nın eski yöneticileri Jack Warner ve Nicolas Leoz'un bulunduğu 6 kişi hakkında kırmızı bültenle arama emri çıkartıldığını açıkladı. Reuters'a göre FIFA Başkanı Sepp Blatter de soruşturmaya dahil edildi.

ABD medyası da yetkililerin yolsuzluk iddiaları kapsamında Blatter hakkında soruşturma açtığını yazıyor. Fakat FIFA'dan henüz resmi açıklama gelmedi.

Interpol de FIFA'nın eski yöneticileri Jack Warner ve Nicolas Leoz hakkında kırmızı bültenle arama emri çıkartıldığını açıkladı. Bu isimler dışında dört yetkili de aranıyor.

https://twitter.com/INTERPOL_HQ/status/606004728795959296

Jack Warner, Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler'i kapsayan CONCACAF'ın eski başkanıydı. Nicolas Leoz ise Güney Amerika Futbol Federasyonu'nun başkanlığını yürütmüştü.

Diğer dört kişi de Alejandro Burzaco, Hugo Jinkis, Mariano Jinkis ve Jose Margulies.

Geçen hafta seçimden önce yapılan operasyonda İsviçre'deki 7 FIFA yetkilisi gözaltına alınmıştı. FIFA yöneticilerine yöneltilen suçlamalar arasında Dünya Kupası adaylıkları, sponsorluk anlaşmaları ve yayın haklarında para transferi ve kara para aklama yer alıyor.

1998'den beri FIFA'da başkanlık yapan Blatter, beşinci döneminden dört gün sonra istifa etmişti. Blatter, hem futbol dünyası hem de ana sponsorlar tarafından yoğun bir baskı altındaydı.

Reuters | Aljazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0