Görüş Bildir
Haberler
5 Yaşından Beri Her Gün 5 Litre Kola İçiyordu: Kemikleri Eridi, Omurgasında Erimeye Bağlı Kırıklar Oluştu

etiket 5 Yaşından Beri Her Gün 5 Litre Kola İçiyordu: Kemikleri Eridi, Omurgasında Erimeye Bağlı Kırıklar Oluştu

ozcanmine
15.11.2018 - 16:12

Antalya'da yaşayan Betül Bayram, 5 yaşından bu zamana kadar her gün 5 litre kola içmesinden dolayı kemik erimesi yaşamaya başladı ve omurgasında çökmeye bağlı kırıklar oluştu. Bayram, bu yüzden ağrılar içinde kıvrandığını ve yataktan çıkamadığını ifade ederek hastalığına çare aramaya başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Daha önce başvurduğu merkezlerde, buna neyin neden olduğu tespit edilememiş."

"Daha önce başvurduğu merkezlerde, buna neyin neden olduğu tespit edilememiş."

Betül Bayram'ın doktor doktor gezmesinden sonra son olarak gittiği Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Sevgi Urhan, Bayram'ın ilk geldiğinde acılar içinde kıvrandığını ve sırt ağrılarından dolayı yatamadığını belirtti. 

Bayram'ın durumuyla ilgili açıklama yapan Dr. Urhan, “Betül Hanım çok acı içindeydi. Yeni doğmuş bir bebeği vardı ve ağrıları nedeniyle bebeğine bile bakamıyordu. O kadar şiddetli sırt ağrıları vardı ki muayene sırasında kendisini sırt üstü bile yatıramadım. Hastada kemik erimesi ve sırt bölgesinde omurlarda çökme kırıkları vardı. Ancak daha önce başvurduğu merkezlerde, buna neyin neden olduğu tespit edilememiş. Eğer bu yaşta kemik erimesi varsa, buna neden olabilecek başka bir hastalık olması, bir ilaç kullanıyor olması ya da kötü bir beslenme olması lazımdı' ifadelerini kullandı.

"Aşırı protein tüketimi, aşırı asitli içecekler kemik erimesine neden olan en önemli faktörlerdir."

"Aşırı protein tüketimi, aşırı asitli içecekler kemik erimesine neden olan en önemli faktörlerdir."

Hastanın beslenme şeklinden ötürü bu sıkıntıları yaşadığını aktaran Dr. Urhan, Bayram'ın su içmediğini, sürekli et yediğini ve hiç sebze tüketmediğini belirtti. Aynı zamanda sabah uyandığı andan itibaren kola içtiğini belirten Bayram'ın, günde 5 litre kola tükettiğini söyledi.

Doktorluk hayatı boyunca böyle bir durumla karşılaşmadığını söyleyen Dr. Urhan; "Kemik erimesi kadınlarda genellikle menopozdan sonra görülür."

Doktorluk hayatı boyunca böyle bir durumla karşılaşmadığını söyleyen Dr. Urhan; "Kemik erimesi kadınlarda genellikle menopozdan sonra görülür."

DHA'nın haberine göre, hastanın kemik erimesi rahatsızlığı yaşamasına sebep olan asidik beslenmeyi tespit ettiklerini vurgulayan Dr. Urhan, “Hastamız emzirme döneminde olduğu için normal hastalara verdiğimiz ilaçları kullanamıyoruz. Onun yerine magnezyum, çinko, D vitami, K vitamini gibi çeşitli vitamin takviyesi yaptık. Beslenmesini düzenledik. Bizim gözetimimiz ve tedavimizde 1.5 ay oldu. Şu an gayet rahat eğilip doğrulabiliyor. Bebeğiyle ilgilenebiliyor' dedi.

Aynı zamanda bu tarz bir durumla daha önce karşılaşmadığını belirten Dr. Urhan, “Beslenme bozukluğuna, asidoza bağlı bir vaka görmedim. Kemik erimesi kadınlarda genellikle menopozdan sonra görülür. Genç hastalarda ise kortizon kullanımında karşılaşılan bir durumdur' ifadelerini kullanarak bu durumun ilk defa karşısına çıktığını vurguladı.

Yalnızca 1 bardak kola için 32 bardak su içilmesi gerekiyor.

Yalnızca 1 bardak kola için 32 bardak su içilmesi gerekiyor.

Bir bardak kolanın vücuttan atılması için 32 bardak su içilmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Gülseren Sulu ise Bayram'ın durumuyla alakalı, “Ancak Betül Hanım günde 5 litreye varan kola içmiş ve hiç su içmemiş. Bu durumda böbreklere giden asit çok fazla. Böbrekler bu kadar fazla asidi tamponlayamaz hale gelince, kemikten kalsiyum transferi başlıyor. Çökme kırıkları da buna bağlı olarak ortaya çıkıyor. Bizim amacımız beslenme düzenini ayarlayarak bundan sonra kemiklerde oluşabilecek çökme kırıklarını önleyebilmek ve ağrılarını kontrol altına alıp, günlük hayatına devam edebilecek duruma getirmek' ifadelerinde bulunarak şu an bu durumu sağladıklarını 1-2 seneye kalmadan da vücutta oluşacak yeni kırıkları önlemeyi hedeflediklerini açıkladı.

5 yaşından bu yana evlerine kasa kasa kola alındığını anlatan Bayram, beslenme şeklini şöyle aktardı:

5 yaşından bu yana evlerine kasa kasa kola alındığını anlatan Bayram, beslenme şeklini şöyle aktardı:

“Ayranın tadını bilmiyordum. Su içmiyordum. 5 yaşımdan bu yana günde 5 litreye varan miktarda kola içiyordum. Sabah uyanır uyanmaz kola içiyordum. Sebze hiç tüketmedim. Hep et yiyordum. Kolanın böyle bir hastalığa neden olabileceği hiç aklıma gelmedi. Şimdi iyiyim çok şükür. Ağrılarım azaldı. Beslenme düzenim değişince kendimi daha rahat hissetmeye başladım.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
225
95
37
35
15
9
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Murat

Eee bu kadın nie bu kadar mutlu :D

Yusuf

Kola beyninede etki etmiş heralde

Gokhan Turkoglu

bu kari niye sinir bozucu sekilde guluyo mk omurgan kirilmis zikkim ic

elif plt

Abla sen iflah olmaz bir gerizekalısın.