Görüş Bildir
Haberler
TV
5.Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nin 18. gecesinde KAR-DER rüzgarı esti!..

5.Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nin 18. gecesinde KAR-DER rüzgarı esti!..

Metehan Ceylan
29.08.2013 - 16:57 Son Güncelleme: 29.08.2013 - 17:23

Kar-Der Logo

İçeriğin Devamı Aşağıda

Abdulkerim GÖK, Mustafa AK ve Ali HACIFAZLIOĞLU

Protokol

Grup Tomara

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yabancı misafirler

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim GÖK

İçeriğin Devamı Aşağıda

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK

Kar-Der Başkanı Ali HACIFAZLIOĞLU

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sunucu Kadem ÇORUHLU

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Açılış

Abdulkerim GÖK ve Talat KIYAK

Kar-Der Yönetiminden Talat KIYAK

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uygun ALKAN, Hasan GÖZÜTOK ve İsmail CEYLAN

Hasan GÖZÜTOK ve Uygun ALKAN

İsmail CEYLAN ve Uygun ALKAN

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan BAYRAKTAR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan BAYRAKTAR

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kar-Der Yönetiminden Hasan GÖZÜTOK

Anadolu Kardeşlik Hareketi Derneği Başkanı Uygun ALKAN

Anadolu Kardeşlik Hareketi Derneği Başkanı Uygun ALKAN ve Urfa Ak Parti Milletvekili Abdulkerim GÖK

İş Adamı Ömer ERKANAT ve oğlu Enes ERKANAT

İçeriğin Devamı Aşağıda

Emekli Öğretmen İsmail CEYLAN

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kar-Der Yönetiminden Talat KIYAK

Kar-Der Yönetiminden Hasan GÖZÜTOK

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan BAYRAKTAR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan BAYRAKTAR

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan BAYRAKTAR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan BAYRAKTAR

5.Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nin 18. gecesinde KAR-DER rüzgarı esti!..

5.Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nin on sekizinci gecesinde Keçiören’de kuzey rüzgarı esti. KAR-DER (Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği) Gecesi’nde sahne alan Kuzey’in Uşakları adlı folklor ekibinin horon gösterisi Ramazan coşkusunu zirveye taşıdı. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da Keçiörenliler ile birlikte horon tepti.

Kalaba Spor Tesisleri etkinlik alanındaki Karadeniz Kültür Evi’nin açılışını Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, Gorazde Belediye Başkanı Muhammed Ramoviç ve KAR-DER Genel Başkanı Ali Hacı Fazlıoğlu birlikte yaptı.

Öncelikle, saygı değer bakanımız, devlet büyüğümüz Erdoğan Bayraktar’ın konuşmasının önemli noktalarını da aktarmak istiyoruz.

Türkiye'nin, sadece 1,5 milyarı aşan Müslümanların huzuru, barışı, kalkınması için değil, dünyadaki tüm mazlum unsurlar ve milletler için önder ve rehber olduğunu belirtti. Bakan Bayraktar, yaptığı konuşmada, Müslümanların Myanmar'da, Afganistan'da, Afrika'nın çeşitli yerlerinde, dünyanın her yanında çok ciddi zulüm ve eziyet altında olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin son 10,5 yılda çok büyük istikrar, kalkınma ve gelişme sergilediğini dile getiren Bakan Bayraktar, tüm dünyanın bunu gördüğünü vurguladı. Bakan Bayraktar, dünyanın en sıkıntılı, en çalkantılı coğrafyasının merkezinde bulunan Türkiye'nin bugün yine istikrarını koruduğunu, kalkınmasını, huzur ve sükununu sürdürdüğünü anlattı.

Bakan Bayraktar, 'Artık dünyada iletişim, ulaşım, yakınlaşma, bilişim o kadar çok arttı ki her ne kadar insanların bildikleri, bilmediklerine yetmezse de artık herkes her şeyi aşağı yukarı biliyor. Bu bakımdan bizim şu anda yapmamız gereken daha çok çalışmaktır ve ufak tefek meselelere takılmadan fotoğrafın büyüğüne bakıp Türkiye'yi büyütmektir, güçlendirmektir' diye konuştu.

RAMAZAN’DA KARDEŞ KANI AKMASIN

Gecede Keçiörenlilere hitap eden AK Parti Milletvekili Gök, eş durumundan Karadenizli olduğunu belirterek “Adamın birisine ‘Nerelisin?’ diye sormuşlar. O da ‘Bilmiyorum, çünkü evli değilim’ demiş. Eşim Karadenizli, dolayısıyla ben de Karadenizliyim. Sizden biriyim” espirisini yaptı. Keçiören’deki Ramazan etkinliklerinin dili ve ırkı farklı olan, ama aynı duyguyu taşıyan insanları biraraya getirdiğini ifade eden Gök, “Nereli olduğumuz önemlidir, ama aynı duyguyu taşımamız daha önemlidir. Bu gece farklı ülkeler ve illerden insanları aynı alanda görünce, ‘Aynı duyguyu yaşayan arkadaşlarız’ diyorum. Kardeşliğin, birlikteliğin varolması adına Rabbim bu güzel ayda güç katsın diliyorum” dedi. Müslüman coğrafyadaki savaşların Ramazan ayında durması gerektiğine dikkat çeken AK Partili Vekil, “Ama Suriye’de oluk oluk kardeş kanı akıyor. ‘Suriye’de akan kardeş kanı dursun’ diliyoruz” diye konuştu. Çözüm sürecine de değinen Gök, “İnananlar kardeştir” desturu ile siyaset yaptıklarının altını çizerek “Başbakanımızın ifade ettiği gibi ‘Gerekirse baldıran zehiri içeriz’ dediği çözüm sürecinin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Allah Başbakanımızı başımızdan eksik etmesin. Dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların yanında, zulüm edenin karşısında duruyoruz. Bizler sizlere efendi olmaya değil, sizlere hizmetkar olmaya yemin ettik” mesajını verdi.

KAR-DER 18 İLİ TEMSİL EDİYOR

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, Karadeniz’deki 18 ili temsil eden KAR-DER’i ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söylerken, “5’incisini gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nin hemşehri buluşmalarında bu gece Karadeniz bize misafir, biz de Karadeniz’e misafiriz. Aynı zamanda Kuzey’in uşakları ile beraberiz. Onların o güzel oyunlarını birlikte izleyeceğiz. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nde ‘sınırları aşan kardeşlik’ diyoruz. Yurtdışından gelen misafirlerimiz ve yurtiçinden gelen misafirlerimiz ile birlikte Keçiören’de buluşuyoruz. Bu mübarek ayda Allah bütün ibadetlerinizi kabul etsin” diye konuştu.

KAR-DER Genel Başkanı Fazlıoğlu da, mübarek Ramazan ayında Karadenizlileri Keçiören’de buluşturan Başkan Ak’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Ak, Gök ve Fazlıoğlu’na işlemeli porselen tabak hediye ederken, AK Partili Vekil de Başkan Ak’a KAR-DER adına bir plaket verdi.

BAŞKAN AK DA HORON OYNADI

Gecede sahne alan Kuzey’in Uşakları adlı 60 kişilik folklor ekibi, muhteşem horon gösterisi ile nefesleri kesti. Horon ekibinin ardından sahneye çıkan Grup Tomara da, kemençe eşliğinde seslendirdiği birbirinden güzel Karadeniz türküleri ile izleyicileri coşturdu. Konser sırasında Grup Tomara’nın daveti üzerine Başkan Ak, Keçiörenli vatandaşlar ile birlikte horon tepti. Horona Keçiören’in kardeş belediyesi Gorazde’nin Belediye Başkanı Muhammed Ramoviç de katıldı. Gecenin sonunda Başkan Ak ve Milletvekili Gök, Kuzey’in Uşakları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

ANADOLU KARDEŞLİK HAREKETİ DE DESTEĞİNİ ESİRGEMEDİ !..

Dernek başkanı Uygun Alkan, “Kardeşlik neredeyse biz oradayız” dedi...

Yüzyıllardır Anadolu’da birlikte yaşamış olan hoşgörülü atalarımız, bize eşsiz bir miras bırakmış, farklı renklerin, dillerin, dinlerin birlikte kardeşçe yaşamalarına olanak sunmuştur. Türkiye’nin bir zenginlik olarak gördüğümüz tüm farklılıklarını, birbirinden ayırmak, birbirine rakip ve düşman gibi göstermek kimsenin haddine değildir. Selahattin Eyyübî’nin sancağı altında Kudüs’ü fethederek, orayı bir barış ve huzur şehrine çeviren ordunun neferleri hepimizin atalarıdır. Çaldıran’da, Çanakkale’de, Sarıkamış’da, Kurtuluş Savaşı’nda vatan topraklarını birlikte savunan, birlikte şehit ve gazî olanlar bizim dedelerimizdir. Cumhuriyetimizle, İstiklal Marşımızla, Sanatkârlarımızla, aynı topraklarda, aynı kardeşlik mayasını bizler yoğuruyoruz. Horon bizim, halay bizim, zeybek bizim, zılgıt bizim, bizi ayırmak kimin haddine. Bu ülkede her etnik kökenli insan kardeştir. Ne sebeple olursa olsun, evladı ölen her anne ve baba, aynı kıbleye dönüyorsa, aynı duayı okuyorsa, bizi ayrıştırmak kimsenin elinde değil. Dünya tarihini incelediğimizde; dinî, millî, insanî ve vicdanî hassasiyetleri dikkate alan ülkelerin, dünyanın lider ülkeleri olduğu, dikkate almayan ülkelerin ise zaman içerisinde küçülüp yok olduğu görülmüştür. İşte hepimiz, asıl mesele olarak, atalarımızın inşaa ettiği bu kardeşliğin, restore edilmesi için, bizi ötekileştirmek isteyenlere inat, hep birlikte el ele mücadele vermek zorundayız. Dolayısıyla, Anadolu Kardeşlik Hareketi’nin, Kardeşliğe destek vermesi de gayet doğaldır. Ramazanınız Mübarek Olsun Dedi...

Haber Metehan Ceylan

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0