Görüş Bildir
Haberler
5 Tane İçlik Giyseniz Bile Sizi Tir Tir Titretecek, Dünyanın Gezilebilir En Soğuk Noktaları

5 Tane İçlik Giyseniz Bile Sizi Tir Tir Titretecek, Dünyanın Gezilebilir En Soğuk Noktaları

07.09.2021 - 07:30

Dünyada öyle noktalar var ki, kış fanatiklerini bile soğuktan bıktırıyor. Sizler için insanların soğukla adeta bir savaş verdiği yerleri listeledik. Soğuğa karşı dayanıklı değilseniz bu yerleri ziyaret etmenizi kesinlikle önermiyoruz. 'İlle de gideceğim.' diyorsanız içliğinizi unutmayın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Grönland

1. Grönland

Karlar ülkesi Grönland'da kış aylarında sıcaklık -70 dereceye kadar düşüyor. Yaz aylarında ise sıcaklık en yüksek -7 dereceye ulaşıyor. Yaşamın oldukça güç

olduğu ülkede, sıcaklık sıfırın üzerine çıkmadığı için buzlar erimiyor ve yıl boyu ülke buzlarla kaplı oluyor. Grönland'ın bu zor şartlarına rağmen yaklaşık 57 bin kişilik bir nüfusu var.

2. Laponya (Finlandiya)

2. Laponya (Finlandiya)

Finlandiya'nın en büyük bölgesi olan Laponya, kış sezonunda -40 dereceyi görürken yaz aylarında 20 dereceyi görüyor. Kuzey ışıklarının izlenebildiği bölge, turistler tarafından oldukça ilgi görüyor. Kış turizminin en güzel duraklarından biri olan Laponya, 179 bin kişilik nüfusa sahip.

3. Montana (ABD)

3. Montana (ABD)

Kış aylarının oldukça soğuk geçtiği Amerika'da kışı en sert geçiren bölgelerden

biri Montana eyaleti. Sıcaklığın -57 dereceye kadar düştüğü Montana, yaşamak

için oldukça zorlu şartlara sahip. Ancak bu zorlu şartlara rağmen Montana'nın nüfusu 1 milyonu aşıyor.

4. Oymyakon (Rusya)

4. Oymyakon (Rusya)

Rusya'nın Oymyakon bölgesi, dünya üzerinde yaşanabilen en soğuk yer olarak biliyor. -71 dereceye kadar düşen sıcaklık adeta hayatı donduruyor. Dünyanın en soğuk köyü olarak geçen Oymyakon'da yaşayan kişi sayısı 500'ü geçiyor.

5. Snag, Yukon (Kanada)

5. Snag, Yukon (Kanada)

Büyük bölümü soğuk hava iklimine sahip olan Kanada'da, hayat şartları bir hayli zor geçiyor. Özellikle Snag'de kışın ölçülen en düşük sıcaklık -63 derece olarak kayıtlara geçmiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Prospect Creek, Alaska (ABD)

6. Prospect Creek, Alaska (ABD)

ABD'nin anakarasına bağlantısı olmayan Alaska, Amerika'nın en soğuk bölgesi olarak biliniyor. Özellikle Alaska eyaletinin Prospect Creek şehrinde sıcaklık -62

dereceye kadar düşüyor. Nüfus yaklaşık 55 bini buluyor.

7. Fort Selkirk (Kanada)

7. Fort Selkirk (Kanada)

Kanada'nın en soğuk yerlerinden biri olan Fort Selkirk'de kışın sıcaklık -60 dereceye kadar iniyor. Bölgede tehlikeli olmasının yanında oldukça güzel bir tren güzergahı da bulunuyor.

8. Plateau İstasyonu (Antarktika)

8.  Plateau İstasyonu (Antarktika)

Yine yerleşik nüfusun bulunmadığı bu bölgede, sadece araştırma amacıyla orada bulunan bilim insanları kalıyor. Plateau İstasyonu'nda ölçülen en düşük sıcaklık -84 derece olarak kayda geçti

9. Vostok (Antarktika)

9. Vostok (Antarktika)

Dünya üzerinde insanların yaşamadığı tek kıta olan Antarktika, en az insan ziyaretine uğrayan bölgelerden biri. Antarktika'nın Vostok bölgesinde ölçülen -89,2 derece sıcaklıkla, bu bölge dünyanın en soğuk bölgesi olarak kayda geçti.

İlgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
23
11
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lola lola

Grönland'da hava şuan 4 derece hissedilen 1.