Görüş Bildir
Haberler
5 Etkili Çay Maskesi Tarifi

5 Etkili Çay Maskesi Tarifi

Pegarose
02.03.2014 - 14:14 Son Güncelleme: 02.03.2014 - 14:19

5 Etkili Çay Maskesi Tarifi

Birçoğumuzun içmekten zevk aldığı ve tiryakisi olduğu çay, antioksidan açısından zengin oluşu ve cildi su ihtiyacını uzun süre karşılaması yüzümüz için de oldukça faydalı.

Çay maskeleri cildinizi güneşten korur, gergin tutar, yaşlanmasını engeller, gözeneklerinizi sıkılaştırır ve göz altı morluklarından kurtulmanıza yardımcı olur.

Çay ve muz

Muzu bir kabın içerisinde iyice ezin ve üzerine demlediğiniz çaydan iki yemek kaşığı ekleyerek macun kıvamında bir maske oluşturun. Maskeyi yüzünüze sürün ve 15-20 dakika kadar bekletin, ardından suyla durulayın. Bu maske yüzünüzü doğal yolla nemlendirmenin ve lekeleri azaltmanın en iyi yollarından bir tanesidir.

Çay, pirinç unu ve limon

Üç yemek kaşığı pirinç unu, iki yemek kaşığı demlenmiş çay ve iki üç damla limonu karıştırın. Karışımı yüzünüze hafif bir masajla yedirin, 20 dakika kadar bekleyin, ardından soğuk suyla durulayın. Bu maske göz altında oluşan mor halkaları ve şişkinliği azaltır aynı zamanda cildinizin daha gergin ve genç görünmesini sağlar.

Çay ve çikolata

Hem çay hem çikolata antioksidan açısından zengindir. Üç dört yemek kaşığı kakao tozuyla iki üç kaşık demlenmiş çayı karıştırın ve yüzünüze sürün, 15-20 dakika kadar yüzünüzde bekletin ardından durulayın. Bu maske, cildinizin genç kalmasını sağlayan en etkili doğal maskelerden biridir.

Çay ve mısır unu

Üç kaşık mısırununu üç kaşık demlenmiş çay ile karıştırın. Karışımı yüzünüze sürün ve yarım saat sonra soğuk suyla durulayın. Maske siyah noktaları azaltarak daha pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Çay ve krem

Demlenmiş çayı soğumaya bırakın, daha sonra herhangi bir nemlendirici kremin içine iki tatlı kaşığı çayı ekleyin. Karışımı yüzünüze sürün ve 10 dakika bekletin. Bu karışım genişlemiş gözenekleri sıkılaştırmanıza yardımcı olur.

Kaynak: http://www.pegarose.com/5-etkili-cay-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın