Görüş Bildir
Haberler
5 Başlıkta İş Dünyasından Seçimlere İlişkin İlk Değerlendirmeler

5 Başlıkta İş Dünyasından Seçimlere İlişkin İlk Değerlendirmeler

Batuhan
02.11.2015 - 10:49 Son Güncelleme: 02.11.2015 - 11:37
İçeriğin Devamı Aşağıda

İş dünyası kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti'nin tek başına iktidara geldiği 1 Kasım seçimlerinin Türkiye için önemli fırsatlar sunduğunu belirtti.

İş dünyasının temsilcilerinden ve çatı örgütlerinden seçimlerle ilgili ilk değerlendirmeleri Business HT derledi.

1. Türkiye İhracatçılar Meclisi

1. Türkiye İhracatçılar Meclisi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, seçim sonucunda yine tek partinin iktidara geldiğini belirterek, 'Vatandaşlarımız hür iradelerini ortaya koyarak, demokrasinin gerektirdiği şekilde bugün oylarını kullandılar. Sandıktan çıkan sonuçlar, halkımızın takdiridir. Artık, seçim atmosferini bir an önce geride bırakarak Türkiye'nin geleceğini düşünmek zorundayız.' ifadelerini kullandı.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin 1 Kasım Genel Seçimleri ilgili yaptığı açıklama şöyle:

'Türkiye 13 senedir tek parti hükümetinin getirdiği istikrar sayesinde ekonomide çok önemli atılımlara imza attı. Şimdi yakaladığımız bu kazanımları daha ileriye götürme zamanın geldiğine inanıyoruz. Sadece ekonomide değil, tüm alanlarda yeni reformlara ihtiyaç var. İhracatçılar ve sanayiciler olarak en büyük beklentimiz; yeni hükümetin; inovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmayı merkeze alan, eğitimi öne çıkaran, yüksek katma değer odaklı, bilgi ve teknoloji rekabetine göre kurgulanmış ihracat odaklı bir büyüme modelini gündemine almasıdır.'

2. İstanbul Ticaret Odası

2. İstanbul Ticaret Odası

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, 1 Kasım milletvekili seçimlerinin ilk sonuçlarını değerlendirirken, 'Seçmenin sandık aracılığıyla verdiği güçlü mesajla Türkiye'nin önü açılmıştır. Şimdi işe koyulup milletimizin ihtiyaçlarına cevap verme zamanıdır.' dedi.

İbrahim Çağlar, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi ilk sonuçları ile ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

'Milletimiz seçim sandığında tek parti yönetimi ve istikrar iradesini güçlü bir şekilde ortaya koyarak, Türkiye'nin geleceğine sahip çıkmıştır. Seçmenin sandık aracılığıyla verdiği güçlü mesajla Türkiye'nin önü açılmıştır. Şimdi işe koyulup milletimizin ihtiyaçlarına cevap verme zamanıdır. Halkımız büyük bir çoğunlukla sandık başına gitmiş ve bu sayede milli irade yeni parlamentomuza yansımıştır. Parlamentoda temsil edilecek tüm partilerimizi kutlarım. Ayrıca genel seçimlerden güçlü bir hükümet kurmayı sağlayacak güçlü bir oy oranıyla çıkan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin her bir üyesini ve yönetimini tebrik ediyorum. Ulusal ve uluslararası kamuoyu da görmüştür ki, Türkiye'de demokrasi bütün kurum ve kurallarıyla sağlıklı bir biçimde işlemektedir. Milletimize hayırlı olsun.'

3. İstanbul Sanayi Odası

3. İstanbul Sanayi Odası

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi sonucunu, 'Bu sonuç, uzun zamandır duraksamış olan ekonominin yeniden ana gündem maddesi haline gelmesi ve yapılması gereken yapısal reformlar açısından da önemli bir fırsat olacaktır.' şeklinde değerlendirdi.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, seçimlerin hayırlı olmasını dileyerek, şöyle dedi:

'Türkiye'de 1 Kasım seçimlerinin demokratik bir ortamda, huzur içinde yüksek katılım ve olgunlukla gerçekleştirilmiş olmasından memnuniyet duyuyoruz. Seçmenimiz, oyları ile ekonomimiz adına çok önemli olan istikrarlı ve uzun vadeli tek partili bir iktidarı meclis aritmetiği içinde ortaya çıkarmıştır. Bu sonuç, uzun zamandır duraksamış olan ekonominin yeniden ana gündem maddesi haline gelmesi ve yapılması gereken yapısal reformlar açısından da önemli bir fırsat olacaktır. Seçimlerin ortaya çıkardığı bu tablonun ülkemiz, milletimiz, yeni meclisimiz ve akabinde kurulacak hükümetimiz için hayırlı olmasını diliyorum.'

4. Güler Sabancı

4. Güler Sabancı

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 'Seçim sonuçları ülkemize hayırlı olsun. Seçmen, AK Parti'ye tek başına hükümet etme ve birlik ve beraberliği yeniden tesis etme görevi vermiştir.' dedi.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın 1 Kasım Milletvekili Seçimi sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirme şöyle:

'Seçim sonuçları ülkemize hayırlı olsun. Seçmen AK Parti'ye tek başına hükümet etme ve birlik ve beraberliği yeniden tesis etme görevi vermiştir. Yapılan seçimde milletimiz, yüksek bir katılımla, iradesini, 4 partili bir Meclis'ten yana kullanmıştır. Bir an önce seçim sürecini geride bırakıp, hükümetin göreve başlamasını bekliyoruz. En kısa zamanda barış ve reform süreci öncelikli yeni bir döneme girmeliyiz. Bu dönemde birlik ve beraberlik içinde çalışmalıyız. Kaybedecek vaktimiz yok.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. TÜSİAD

5. TÜSİAD

TÜSİAD, 1 Kasım seçimi sonuçlarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

“26'ıncı Dönem Milletvekilliği Seçimlerinin tüm yurtta güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi ve seçimlere katılım oranının oldukça yüksek olması büyük memnuniyet vericidir. Seçim sonuçlarının ülkemize huzur, başarı ve refah getirmesini diliyoruz.

1 Kasım Milletvekilliği Genel Seçimleri sonucunda oy oranını önemli ölçüde artırarak iktidarını sürdüren Adalet ve Kalkınma Partisini ve TBMM'de temsil edilecek Cumhuriyet Halk Partisini, Halkların Demokratik Partisini ve Milliyetçi Hareket Partisini kutlar, yeni parlamentonun Türkiye'deki özgürlük alanlarını genişletme, demokratik standartları yükseltme, hukuk devletini güçlendirme ve refah seviyesini artırma yolunda uyum içinde çalışmasını arzu ederiz. İş dünyasının kurulacak hükümetten ve TBMM'den beklentisi; ilerletilmesi ve geliştirilmesi gereken siyasi reform ve kamu yönetimi, kalkınma ve rekabet gücü alanlarında bir dizi düzenlemenin süratle hayata geçirilebilmesi, AB üyelik sürecinin güçlendirilmesi ve bir süredir yıpratıcı düzeyde keskinleşmiş olan toplumsal kutuplaşmanın sona erdirilmesi yönünde, ortak akıl ve uzlaşı anlayışı içinde hareket edilmesidir'

Business HT ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
3
1
0
0
0