Görüş Bildir
Haberler
30 Yaş Üstü Bekar Kadın Çalışanlarına Özel Fazladan "Flört İzni" Veren Çinli İşletmeler

30 Yaş Üstü Bekar Kadın Çalışanlarına Özel Fazladan "Flört İzni" Veren Çinli İşletmeler

Aysima
26.01.2019 - 12:05

Dünyanın bu yoğun temposunda sağlıklı yaşamınızı korurken, spora giderken veya sosyal çevrenizle bağlantıda kalmaya çalışırken flört etmeye vakit bulmak zor olabiliyor. Tinder ve Bumble gibi online arkadaşlık siteleri, aradığınız özel kişiyi bulmanızı fazlaca kolaylaştırıyor, fakat ikiniz için de uygun olan zamanı bulmaya çalışırken aylar geçtiği oluyor. Eğer Çin'de yaşıyorsanız, işler biraz daha farklı. Ladbible kaynaklı yazımıza göz atmayı unutmayın.

Kaynak: http://www.ladbible.com/community/int...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çin'de iki işletme, alışılmadık bir adım atarak 30 yaş üzeri ve hala bekar olan kadınların buluşmalara gitmeleri için özel izin verdi.

Çin'de iki işletme, alışılmadık bir adım atarak 30 yaş üzeri ve hala bekar olan kadınların buluşmalara gitmeleri için özel izin verdi.

Shanghai/Çin'deki geleneksel düğünlerden bir örnek. Kaynak: PA

Ülkenin doğusundaki Song Hanedanı'na dayanan bir tema parkının arkasında bulunan ikiz şirketler, evlenmemiş orta yaşlı kadınların, buluşma alanına bir grup heyecanlı genç gibi çıkmasını istiyor.

Kadın çalışanlara fazladan sekiz gün izin veriliyor.

İnsanların evlerine gidip büyük olasılıkla geçen yıl tatilinden beri görmedikleri ailelerini ziyaret ettiği Yeni Ay Yılı sırasında, birçok vatandaş 7 gün boyunca izinli oluyor. Ancak 'göz önünde' çalışmayan kadınlara ekstra 8 gün izin verilecek. Sadece Bay Doğru'yu bulmak için yıllık izninizi ikiye katladığınızı hayal edin.

South China Morning Post'a göre bu yaş kategorisinde bulunan bekar kadınlar, "artakalmış kadın" olarak nitelendiriliyor!

Tam olarak bizim kültürümüzde de olan 'evde kalmış' sözü anlayacağınız. Uzun zamandır süregelen inanışa göre, Çin'de koca bulamamış 20'li yaşlarının ortasındaki kadınların daha az çekici veya sorunlu oldukları düşünülüyor! Çin'de randevulaşmak düşündüğünüzden de zor olabilir.

"Evlilik oranlarında düşüş var, vereceğimiz fazladan zaman yararlı olacak."

Sivil İşler Bakanlığı, daha önce ülkenin evlilik oranlarında bir düşüş olduğunu bildirmişti ve şimdi de çalışanlara verdikleri ekstra iznin yararlı olacağını umuyor.

"Kadın çalışanların dış dünyayla ilişkisi daha az."

Şirketin İnsan Kaynakları müdürü Huang Lei şöyle söyledi: 'Şirketimizde kadın ve erkek oranı neredeyse eşit, fakat kadın çalışanlar çoğunlukla iç bölümlerde çalışıyorlar ve bazı kadın personellerin dış dünyayla ilişkisi daha az. Bu nedenle, kadın çalışanlarımıza daha fazla zaman verip karşı cinsle iletişim kurmalarına fırsat vermek için, daha fazla izin vermek istiyoruz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
8
6
4
4
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
bilincbilince

7 günde bulamayan 8 günde de bulamaz.

Can_Can

Sanki başka ülkelerin hali çok güzel :) Artık evliliği geçtim kaliteli bir insanla kaliteli bir ilişki bile yok, bulamıyorsun.. Öyle evlilikmiş, sadakatmiş, ... Devamını Gör