Görüş Bildir
Haberler
30'lu Yaşlardayken Yapıp, İlerleyen Yıllarda Hayatınızın Zirvesinde Yaşamanızı Sağlayacak 15 Tavsiye

30'lu Yaşlardayken Yapıp, İlerleyen Yıllarda Hayatınızın Zirvesinde Yaşamanızı Sağlayacak 15 Tavsiye

Rinascita
21.08.2019 - 11:58

Güneş koruyucular sandığınız kadar önemsiz değiller canlarım! 😄

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/deliacai/red...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Reddit kullanıcısı Xravi, 'Kırklı yaşlarınızda ve sonrasında kendinize daha iyi bir hayat inşa etmek için otuzlu yaşlarınızda ne yapmış olmayı dilerdiniz?' şeklinde bir soru sordu. İnternet ise bu soruya karşılık bir sürü harika cevap buldu. İşte o cevaplardan bazıları:

Kaynak: https://www.reddit.com/r/AskReddit/co...

1. Her şeyden önce kendi geleceğinize yatırım yapın. Bu bir emeklilik fonu olabilir veya yüksek getirili bir birikim hesabı olabilir. Maaşınızın yeterli bir kısmını ayırıp geleceğiniz için kullanın.

2. Gerçekten ayırdığınız parayı biriktirin. Daha iyi bir gelecek için o parayı kenara koyun ve unutun.

3. Hayallerinizi ertelemeyin. Yapmak istediğiniz şeyleri yapın. Doğru zamanı beklemekten vazgeçin. Direkt harekete geçin.

4. Kariyer yolculuğunuzda tamamen farklı şeyler denemekten korkmayın. Özellikle kariyeriniz konusunda daha fazla risk alın. Gençken aldığınız riskler, ileri yaşlarda alacağınız risklerden daha az zarar verir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Vücudunuza iyi bakma konusunda daha ciddi adımlar atın Beslenme, yemek ve spor konusunda bilgi edinin. 30'lu yaşlarda 20'li yaşlardaki enerjinin sonsuza kadar sürmediğini öğreniyorsunuz.

6. Ayrıca ruhsal ve duygusal sağlığınızı önemseyin. Bu konuda ihtiyaç duyuyorsanız bir terapiste danışabilirsiniz.

7. Hayatın tadını çıkarın ve hiçbir şeye kesin gözüyle bakmayın.

 'Hayatımda tahmin ettiğim çok daha fazla kişiye veda ettim. Düşündüğünüz gibi yalnızca yaşlı aile bireyleri değil. Mesela geçtiğimiz günlerde kendi yaşıtım bir arkadaşımı kanserden kaybettim. Benim için bu hayatın devam ettiğini, tadını çıkarmam gerektiğini, geleceğe fazla odaklandığım için şu anı kaçırdığımı gösteren önemli bir hatırlatıcı oldu. '

8. Unutmayın, büyük kararlar almak için o 'mükemmel' zaman hiçbir zaman gelmeyecek.

'Çocuk sahibi olmak için bütün masrafları karşılayabilecek durumda olmayı beklemeyin. Tıpkı ev almak gibi bunun için de mükemmel bir zaman olmayacak. Onlarla keyifli vakit geçirebilecek kadar güçlüyken çocuk sahibi olun.'

9. Hiç kimse hayata dair her şeyi çözmüş ve anlamış hissetmez.. Hep bir eksiklik hissederler. Doğru gördüğünüz şeylerin neredeyse tamamını yapsanız da, hala bir şeyler yolunda değilmiş gibi hissedebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Her öğlen dışarıda yemek yerine, evden yemek götürmeyi deneyin. Böylece 20'li yaşlarınızda her ay ciddi bir miktar para biriktirebilirsiniz.

11. Kendinizi iyi hissetmediğiniz veya yolunda gitmediğini düşündüğünüz hiçbir ilişkiye devam etmeyin.

12. Kendinize bir ev almayı planlıyorsanız, gücünüzün yettiği kadarına girişin. Fazlasına değil! Yalnız yaşayacağınız bir evin 6 odalı ve fazlasıyla pahalı olması oldukça anlamsız.

13. Dünyanın görebildiğiniz kadarını görün. Daha fazla seyahat edin.

14. Kendi işinizi kurmayı düşünmeye başlayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Son olarak, güneş koruyucu kullanmayı ihmal etmeyin.

'Bütün hayatım boyunca sahil kenarında yaşadım ve 31 yaşıma kadar güneş koruyucu kullanmadım. Oğlum olduğunda ise her zaman güneş koruyucu kullanıyordum. Sonunda benim de buna ihtiyacım olduğunu anladım. Kullanmadığım zamanlar ise bana pahalıya patladı.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
12
8
5
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Jamiryo

31 yaşında evli kedili çocuksuz tek maaşla geçinmeye çalışan bir aile olarak evden işe işten eve bisikletle gittiğim park gezmek dışında sosyal hayatın olmad... Devamını Gör

Onur

37 yaşında bekar birisi olarak yukarıda yazılanları kısmen de olsa yapabiliyorum. Şayet evli olsa idim yukarıdakilerin yanından geçemeyecektim. Ama vatan sağ... Devamını Gör