Görüş Bildir
Haberler
30 Ağustos Kutlamaları Tüm Yurtta Yasaklandı: Sosyal Medya 'Ayasofya ve Malazgirt Neden Yasaklanmadı?' Diye Sordu

etiket 30 Ağustos Kutlamaları Tüm Yurtta Yasaklandı: Sosyal Medya 'Ayasofya ve Malazgirt Neden Yasaklanmadı?' Diye Sordu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98'inci yıl dönümünde yurt genelinde yapılacak etkinlikler yasaklandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından 81 ilin valiliklerine gönderilen genelgede 'Valilik ve kaymakamlıklarda tebriklerin kabulü programı yapılmaması ve resepsiyon düzenlenmemesi' ifadesi kullanıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri, 81 ilin valiliklerine gönderilen genelgeyle yasaklandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından 19 Ağustos 2020 tarihinde gönderilen genelgede, “30 Ağustos Zafer Bayramımızın 98’inci yıl dönümü münasebetiyle belirtilen program dışında herhangi bir etkinlik yapılmasına müsaade edilmemesi” ifadelerine yer verildi.

Genelgede şu ifadelere yer verildi:

Genelgede şu ifadelere yer verildi:

'Kutlamalar pandemi süreci göz önüne alınarak; çelenk sunma programı, TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerden, kamu kurum ve kuruluşlarından, şehit ve gazi derneklerinden birer temsilcinin katılımıyla maske-mesafe kuralına riayet edilmesi suretiyle asgari düzeyde gerçekleştirilecek. Tebriklerin kabulü programı yapılmayacak, resepsiyon düzenlenmeyecek, şehitlik ziyaretlerinin asgari katılımla maske-mesafe kuralına uygun, kısa süreli olarak yapılması sağlanacak. Vatandaşların evlerinin cam ve balkonlarını Şanlı Bayrağımız ile donatmaları yönünde teşvik edici paylaşımlarda bulunulacak. Belirtilen program dışında herhangi bir etkinlik yapılmasına müsaade edilmeyecek.'

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinin yurt genelinde yasaklanmasına tepki gösterdi.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinin yurt genelinde yasaklanmasına tepki gösterdi.

Polat, yaptığı açıklamada Malazgirt, Ayasofya, 15 Temmuz gibi iktidarın organize ettiği birçok etkinliğin kolayca yapılabilmesine karşın, Zafer Bayramı'na yasaklar uygulanmasını sert sözlerle eleştirdi, pandeminin sadece bahane edildiğini ifade etti. 

Polat yaptığı açıklamada, '30 Ağustos sadece bir meydan muharebesinin zafer kutlaması değil, bir ulusun emperyalist güçlere boyun eğmemesi ve topraklarından söküp atarak özgürlüğüne kavuşma hikayesidir. Pandemiyi bahane ederek etkinlikleri yasaklayanlar, bu özgürlüğe meydan okumuştur. Malazgirt Zaferinin 949. Yıl dönümü nedeniyle etkinlikler serbestti, 15 Temmuz etkinliklerinde serbestti, Ayasofya açılışında kapalı alanda dahi pandemiye ilişkin önlemler alınmadı ancak Zafer Bayramımız için pandemi bahane edilerek açık alanda yapılacak etkinlikler bile yasaklanmak isteniyor.  Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bıraktığı Cumhuriyetimize ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağız. Yaşasın 30 Ağustos Zafer Bayramımız' ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada da özellikle Ayasofya açılışı örnek gösterildi👇

Sosyal medyada da özellikle Ayasofya açılışı örnek gösterildi👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
608
207
49
19
16
16
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

AKP, Kemalist harekete karşı olan emperyalist güdümlü dinci ihanetin son halidir. Bu açık ve net ortadayken "Neden?" sorusunu sorup konuyu uzatmanın anlamı y... Devamını Gör

Heisenberg

"Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerini inkâr edenler ve beni yerenler çıkabilir. Hatta bunlar, benim ya... Devamını Gör

semih turan

akp, alenen ATATÜRK ve CUMHURİYET düşmanlığı yapıyor.

Nilay Bilgin

Yeni mi gördünüz sanki her zaman ki olaylar. 2-3 konuşulur sonra herkes işine bakar ne var yani.