Görüş Bildir
Haberler
270 Yıllık Çeşmeye Babasının Adını Yazdıran AKP'li Çamlı: 'Ruhuna Değdi'

etiket 270 Yıllık Çeşmeye Babasının Adını Yazdıran AKP'li Çamlı: 'Ruhuna Değdi'

İstanbul Fatih’te bulunan 270 yıllık 1. Mahmut Çeşmesi’ni yeniden yaptıran AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, çeşmenin üzerindeki kitabeye babasının adını yazdırdı. Gelen tepkilere yanıt veren Çamlı, 'Babam da sağlığında yaptırmak için çok uğraştı. Bize nasip oldu. Hem onun ruhuna gitmiş oldu, hem bir çeşmeyi ihya etmiş olduk. Ne var yani bunda' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Fatih’te, 270 yıl önce Sultan Mahmut tarafından yapılan İskenderpaşa Camii’nin Sarıgüzel Caddesi’ne bakan yüzünde kalan ‘1. Mahmut Çeşmesi’, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2018 yılında yeni baştan yapılırken üzerindeki kitabeye, AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı’nın babasının adının eklenmesi tartışmalara yol açtı. Tepki çeken uygulama, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat’ın açıklamalarıyla ortaya çıktı. 

Polat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 1. Mahmud Çeşmesi kitabesinin orijinalinde “Ayn-ı dilcûy-ı şifa çeşme-i Sultan Mahmud” şeklinde biten kitabeye, “Sahibü’l hayrat merhum Ahmed Zeki Çamlı ruhiçün el fatiha” şeklinde ekleme yapıldığını duyurdu. Polat, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: “Hangi sosyal statüde olursanız olun tarihi eserlerin imitasyonunu yapmak, kitabesine babamızın adını yazma hakkı vermiyor bize. Hele adını sultandan sonra yazdırmak Osmanlı devrinde olsa infial olurdu.”

"Ne var bunda?"

"Ne var bunda?"

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun aktardığı bilgiye göre, Ahmet Hamdi Çamlı, eleştirileri haksız bulduğunu söyleyerek şunları anlattı: 

“1. Mahmut’un 270 sene önce yaptırdığı çeşmenin 1918’de İstanbul’da çıkan Sarıgüzel yangınında taşlarının özelliği bozulmuş. Babam da sağlığında yaptırmak için uzun süre çok uğraştı ama yaptıramadı. Bize nasip oldu. Hem onun ruhuna gitmiş oldu, hem bir çeşmeyi ihya etmiş olduk. Ne var yani bunda? Tıpkısının aynısı yapıldı. Vefasızlık yapılmadı. Aile olarak, bizzat son kuruşuna kadar plan ve projesini biz yaptırdık. O zamanın parasıyla 300 bin lira verdik.

"İmamoğlu algı çalışması yapıyor"

"İmamoğlu algı çalışması yapıyor"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sayın Ekrem İmamoğlu algı çalışması yaparak, benim üzerimden siyasi ranta çevirmeye çalışıyor. Bizim hayrımıza hasenatımıza çamur atacağına, İstanbul’un işleriyle ilgilensin. Genel Sekreter Yardımcısı’nın yapmış olduğu yalan yanlış bilgilendirmeyi içeren haberi düzeltmelerini, kaldırmalarını ve özür dilemesini talep ediyorum.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
204
76
35
11
5
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Art Ankara

Sana da babana da bol bol rahmet okunmuştur eminim bu yaptığın işten sonra ...

serhat akşahin

ya olum yeter ya allah rızası için gidin ülkeden ya nolursunuz amk nolurr. yaptıklarınız aldıkalrınız helali hoş olsun gidin nolurrrr

Baban bunu isteyene kadar okul yaptırmak isteseydi? Başkasının yaptırdığı ( tarih olma kısmına girmiyorum bile) çeşmeye adını yazdırana kadar 3 kuruş eksik y... Devamını Gör