Görüş Bildir
Haberler
27 Mayıs Cuma Hutbesi Konusu Belli Oldu: "Allah'ın Kitabına ve Peygamber'in Sünnetine Bağlılık"

27 Mayıs Cuma Hutbesi Konusu Belli Oldu: "Allah'ın Kitabına ve Peygamber'in Sünnetine Bağlılık"

dicle demir
27.05.2022 - 10:43

Haftanın her cuma günü Müslümanlar tarafından özel ve değerli sayılıyor. Bu nedenle cuma günleri vatandaşlara hutbe veriliyor. Cuma gününün yaklaşması ile birlikte vatandaşlar 27 Mayıs Cuma gününün hutbesinin yayınlanıp yayınlanmadığını öğrenmeye çalışıyor.  Her perşembe günü Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan cuma hutbesi yayınlandı mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Müslüman alemi tarafından değer gören cuma günleri, 27 Mayıs Cuma gününde hutbeye gidecek. Vatandaşlar 27 Mayıs Cuma gününün hutbesinin yayınlanıp yayınlanmadığını merak ediyor. Peki cuma hutbesi yayınlandı mı? Cuma hutbesinin konusu ne olacak?

Cuma Hutbesi Konusu

Cuma Hutbesi Konusu

Her cuma günü farklı konularda hutbe dinleyen vatandaş, bu hafta Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan 'Allah'ın Kitabına ve Peygamberin Sünnetine Bağlılık'  hutbesini dinleyecek. Hutbeyi dinledikten sonra vatandaşlar cuma namazını eda edecek. İşte 27 Mayıs Cuma hutbesi...

"Allah'ın Kitabına ve Peygamberin Sünnetine Bağlılık"

"Allah'ın Kitabına ve Peygamberin Sünnetine Bağlılık"

Muhterem Müslümanlar!

Okuduğum ayet-i kerimede Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor: “Nitekim aranızdan size bir peygamber gönderdik: O size ayetlerimizi okuyor, sizi arıtıp temizliyor, size kitabı ve hikmeti öğretiyor; yine size daha önce bilmediklerinizi öğretiyor.”

Okuduğum hadis-i şerifte Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) şöyle buyuruyor: “Size iki şey bırakıyorum. Onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu şaşırmayacaksınız. Bunlar, Allah’ın Kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.”

Aziz Müminler!

Cenab-ı Hak, insanoğlunu en güzel biçimde yaratmıştır. Dosdoğru yolunu göstermek üzere hidayet elçileri görevlendirmiş, katından yüce kitaplar indirmiştir. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Muhammed Mustafa (s.a.s) nübüvvet zincirinin son halkasıdır. Hz. Âdem’le başlayan ilahi vahiy Peygamberimize nazil olan Kur’an-ı Kerim’le taçlanmıştır.

Kıymetli Müslümanlar!

Resûl-i Ekrem (s.a.s), bizler için yegâne hayat ölçüsü ve en güzel örnektir. Ona inanmak ve tabi olmak, imanımızın gereğidir. Allah Resûlü’nün sünnetini hayatımıza taşımak, Rabbimize olan sevgimizin nişanesidir. O’nun rızasını ve mağfiretini kazanma vesilesidir. Nitekim Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyrulmaktadır: “Resûlüm de ki: Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah çok bağışlayıcı, çok esirgeyicidir.”

Bu İçeriğe de Göz At!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın