Görüş Bildir
Haberler
25 Kuruşluk Alışveriş Poşeti İçin "75 Kuruş" Olsun Talebi

etiket 25 Kuruşluk Alışveriş Poşeti İçin "75 Kuruş" Olsun Talebi

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) 'çevre kirliliğini önlemek amacıyla' market alışverişlerinde 25 kuruşa satılan poşetlerin '75 kuruş' yapılması için talepte bulundu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Amaç: Çevre kirliliğini önlemek

Amaç: Çevre kirliliğini önlemek

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Ömer Düzgün, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın kendilerinden görüş istediğini, çevre kirliliğini önlemek amacıyla da böyle bir talepte bulunduklarını anlattı.

25 kuruşluk poşet için devlete 29 kuruş ödeniyor

25 kuruşluk poşet için devlete 29 kuruş ödeniyor

“Tüketiciler bir poşete sığabilecek ürünü üç poşete koyabiliyor” diyen Düzgün, Sözcü'ye yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: “Neden, çünkü ucuz. Raftaki çöp poşetleri pahalı olduğu için market poşeti daha sonra evde çöp torbası olarak kullanılmaya başlandı.”

Düzgün ayrıca, vatandaşa 25 kuruştan satılan market poşeti için devlete 29 kuruş ödediklerini, bir poşetin maliyetinin ortalama 55- 60 kuruştan başlayıp 1 TL’ye kadar çıkabildiği bilgisini verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
93
57
20
12
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
darria

Kesinlikle çevre kirliliğini önlemek içindir, ben şahsen ikna oldum. Çok şükür ki gözü parada pulda olmayan, aşırı çevreci yetkililere sahibiz.

THECANADIANTURK

Kanada da yasaklandi.poset veren isletmeyede 3000$ ceza kesiliyor..

Aziz TORUK

75 kuruş yapıpta koyunlarınızın kafalarını karıştırmayın kuruş hesabıyla :D geçirmişken tam geçirin 1 tl yapın :D

Pasif Kullanıcı

Yooo guruş guruş goymaz verirlken 1 ₺ ye vallahi billahi kibrit bile vermiyorlar 1,5 ₺ olmuş. Bakkal barkodu okuttu ben vay anasını sayın seyircilerdeyim hal... Devamını Gör

Gökhan Öktem

Zaten bu poşetleri ücretsiz veriyordunuz.Sanirsin çok iyi poşet veriyorlar daha poşeti doldururken parçalanıyor

Burhan

Bende bunu anlamıyorum. Daha 3 4 seneye kadar ücretsizdi. O zamanda maliyeti vardı. Şimdi ücretli olunca zarara giriyorlarmış gibi gösteriyorlar.