Görüş Bildir
Haberler
23 Defa Devletten Yardım İstemişti: Ayşe Tuba Arslan'ın Katil Zanlısı Hakkında Ömür Boyu Hapis İstendi

23 Defa Devletten Yardım İstemişti: Ayşe Tuba Arslan'ın Katil Zanlısı Hakkında Ömür Boyu Hapis İstendi

Eskişehir’de satırla başına vurularak öldürdüğü 2 çocuk annesi Ayşe Tuba Arslan’ın katil zanlısı eski eşi Yalçın Özalpay hakkındaki iddianame hazırlandı. Özalpay hakkında ‘tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek’ kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası istendi. Öte yandan Özalpay’ın taksicilik yaptığı sırada aracına binen bir müşterisine “Kendime satır aldım, Ayşe Tuba'yı tuzağa düşüreceğim, kafasını keseceğim, pusuda bekliyorum” dediği ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'nın aktardığı habere göre, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Ayşe Tuba Arslan'ın öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Eskişehir Cumhuriyet Savcısı Mustafa Şinasi Koç tarafından hazırlanan 4 sayfalık iddianame 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Katil zanlısı Yalçın Özalpay hakkındaki ‘tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek’ kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası istendi.

Takip edip kovalamış

Takip edip kovalamış

İddianamede, Ayşe Tuba Arslan ve Yalçın Özalpay’ın 10 Eylül 2019 tarihinde boşandıkları bilgisini yer verilirken, katil zanlısı Özalpay’ın eski eşi Ayşe Tuba Arslan’ı takip ederek ve kovalayarak yakaladığı ve Vişnelik Mahallesi Atatürk Caddesi’nde bıçak ile satırla saldırarak birden çok yerinden yaraladı belirtildi. Arslan’ın tedavi altına alındığı Eskişehir Osmangazi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 44 gün sonra hayatını kaybettiği kaydedildi. Yapılan otopsi işleminde Ayşe Tuba Arslan’ın ölüm nedeni olarak kesici, ezici alet yaralanmasına bağlı kafatası kırıklarıyla birlikte beyin kanaması, beyin doku harabiyeti ve sonrasında gelişen komplikasyonlar sonucu meydana geldiği anlatıldı.

"10 ya da 15 kez vurduğunu gördü"

"10 ya da 15 kez vurduğunu gördü"
İçeriğin Devamı Aşağıda

İddianamede olayın tanığı olarak ifade veren Emre Ö. ve Caner G., kafede oturdukları sırada  Yalçın Özalpay’ın Ayşe Tuba Arslan’ı kovaladığını anlatarak, “Kaçan kadın yardım çığlıkları atarak ‘imdat yardım edin’ diye bağırdı. Satırla kadını kovalayıp yakaladı. Satır ile kadının kafasına doğru tahmini olarak 10 ya da 15 kez vurduğunu gördük” dedi.

Takside müşterisine bile söylemiş

Takside müşterisine bile söylemiş

Katil zanlısı Yalçın Özalpay’ın taksicilik yaptığı dönemde müşterisi olan Şebnem T. de kendiliğinden Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak ifade verdi. Şebnem T., Yalçın Özalpay’ın taksi durağında taksi şoförü olarak zaman zaman müşterisi olduğunu söyleyerek, “Bir seferinde şüpheli Yalçın bana eşini öldüreceğini söyledi. Başka bir sefer ise kendisine satır aldığını, Ayşe Tuba'yı tuzağa düşüreceğini, kafasını keseceğini, pusuda beklediğini. Ayşe Tuba'yı hep tartakladığını söyledi. Konuşmalarının yanlış olduğunu söyleyerek nasihatta bulundum” dedi.

Mahkemede "Bir anlık cinnet" diyerek kendini savundu

Mahkemede "Bir anlık cinnet" diyerek kendini savundu

Katil zanlısı Yalçın Özalpay ise savcılıkta verdiği ifadesinde eski eşi Ayşe Tuba Arslan’ı ‘bir anlık cinnet geçirerek’ öldürdüğünü belirterek, “Bir anlık cinnet geçirerek olayı gerçekleştirdim. Çeşitli şahıslardan tehdit aldığım için olayda kullandığım bıçağı belimde, satırı da torba içerisinde taşıdım” diyerek kendisini savundu.

İddianamede Yalçın Özalpay’ın boşanmadan önce ve boşanma sürecinde Ayşe Tuba Arslan’a yönelik birçok kez çeşitli eylemlerde bulunduğu ve olay sırasında yere düştükten sonra bıçaklamaya devam ettiği hatırlatılarak, “Şüphelinin maktule karşı değişik tarihlerde gerçekleştirmiş olduğu eylemler, şüphelinin yanında hayatın olağan akışına aykırı olacak şekilde bıçak ve satır taşıması, olay tarihinde de maktulü takip edip kovalayarak yakaladıktan sonra maktule karşı sayısız kere bıçak ve satırla vurup, yere düştükten sonra dahi bıçak ve satır ile vurmalarına devam etmesi, şüphelinin maktule bıçak ve satır ile vururken özellikle vücudunda hayati tehlike yaratacak bölgeleri tercih etmesi, söz konusu eylemi eski eşi olan maktule yönelik tasarlayarak canavarca hisle ve eziyet çektirerek gerçekleştirdiğini gösterir” ifadeleri yer aldı.

Ayşe Tuba Arslan geçtiğimiz yıl ekim ayında eski kocasının saldırısına uğramıştı👇

44 gün boyunca hayat mücadelesi veren Arslan hayatını kaybetmişti

Arslan'ın eski kocası hakkında 23 defa suç duyurusunda bulunduğu ve "Benim ölümüm gerçekleşince mi bana yardım edeceksiniz?" dediği ortaya çıkmıştı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
96
32
10
4
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

23 tane şikayete karşılık gelebilecek bir yasa bulamadılar ama cinayete karşılık oldukça fazla yasaları varmış. Azmettiriciler müebbet istiyor.

pella

haram olsun bizi korumanız icin size verdiğimiz vergiler. yazık yine sucsuz bir kadin resmen bilerek ve isteyerek kurban edildi. En temel hak olan yaşama hak... Devamını Gör

Lestat

Ben bu devirden etimle, kemiğimle, iliğime kadar nefret ettim, sadece nefret.