Görüş Bildir
Haberler
2023'te Bizleri Neler Bekliyor? Yeni Yılda Daha Fazla Karşılaşacağımız 6 Teknoloji

2023'te Bizleri Neler Bekliyor? Yeni Yılda Daha Fazla Karşılaşacağımız 6 Teknoloji

Bahadır
27.01.2023 - 13:17

Teknoloji, hızla hayatımızın her alanına girmeye devam ediyor. Hayatımız da her geçen gün daha da dijitalleşiyor. Peki bu yılda bizi ne gibi teknolojiler bekliyor? Nelerle karşılaşacağız? Gelin hep birlikte bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geleceğin nasıl şekilleneceği bilinmez ama teknolojide söz sahibi şirketlerin kararlarına göre öne çıkacak teknolojiler tahmin edilebilir.

Geleceğin nasıl şekilleneceği bilinmez ama teknolojide söz sahibi şirketlerin kararlarına göre öne çıkacak teknolojiler tahmin edilebilir.

2023'te daha fazla karşımıza çıkması beklenen teknolojiler ⬇️

Nesnelerin interneti

Nesnelerin interneti

'Nesnelerin interneti nedir?' sorusuyla başlayalım. Nesnelerin interneti, dilimize İngilizce'den geçen bir terim. 'Internet of Things” olarak dünyada bilinen teknoloji, günlük hayatta kullandığımız nesnelerin internet aracılığıyla diğer nesneler ile veri alışverişinde bulunmasını ve etkileşime giren nesnelerin birbirleriyle eş zamanlı olarak çalışmasına olanak sağlar. Evlerde bulunan güvenlik kamerasından yollarda gördüğümüz araçlara kadar her şey aslında nesnelerin internetinin içinde bulunmaktadır. Nesnelerin üzerinde bulunan sensörler, etkileşime geçerek bu ekosistemi oluştururlar. Örneğin sürücüsüz araçların yolda ilerleyebilmesi nesnelerin internetinin en net örneğidir. Çünkü araç, çevresinden aldığı veriler sayesinde yola devam eder. Başka bir örnek verecek olursak hastasıyla farklı konumlarda bulunan doktorun hastasına uzaktan ameliyat yapabilmesi aslında bu teknolojinin yapabileceklerini özetliyor aslında. 2023'te nesnelerin interneti ile daha fazla karşılaşacağımız alanlar ise şunlar;

  • Enerji tasarrufu

  • Tarım

  • Trafik ve ulaşım

  • Sağlık 

  • Üretim, otomasyon

  • Akıllı evler

Yapay zeka

Yapay zeka

Yapay zeka, artık hayatımızın her noktasına değmeye başladı. İşteyken, evde oyun oynarken, ders çalışırken yapay zeka ile olan her etkileşimimiz anımızı farklılaştırıyor. Kullanıcılarının taleplerini eksiksiz bir şekilde yerine getiren teknoloji, çok zor olduğu düşünülen işlemleri çok kısa sürede gerçekleştirebiliyor. Tasarım, sunum hazırlama, kodlama, metin yazma gibi birçok farklı alanda kullanılan yapay zekanın yer aldığı ortamlar yakın gelecekte daha da artacak ve önemli gelişmelere şahit olacağız.

Akıllı evler

Akıllı evler

Akıllı evler, son yıllarda oldukça popüler hale geldi. Buna bağlı olarak da kullandığımız eşyalar da dijitalleşti. Artık evde olmasak bile birçok eşyamızı uzaktan kontrol edebiliyoruz. Gelişen internet bağlantıları ve IoT (nesnelerin interneti) sayesinde evdeki eşyalar ile cihaz arasındaki bağlantılar ciddi biçimde gelişim kaydetti. Bu gelişim yeni yılda da hızla devam edecek ve eşyalarımız akıllı ev teknolojileriyle daha da dijitalleşecek.

Metaverse

Metaverse

Metaverse, gündeme ilk geldiğinde ortalıkta heyecan yaratsa da şu anlık gündemden düştü diyebiliriz. Fakat bu demek değil ki önemini kaybetti. Yapılan çalışmalara göre; 2027 yılına kadar birçok şirket gelirlerinin büyük bir kısmını metaverse bazlı projelere yönlendirecek. 2023'te de birtakım projeleri görebiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Otomasyon

Otomasyon

Dijital dünyada üretim, eskisinden oldukça farklı bir seviyeye geldi. İnsanların fiziksel iş gücünü, makineler ve robotlar aldı. Özellikle yapay zekanın hızla yükselişi, üretim anlamında kurulu sistemlerin gelişmesine olanak tanıdı. Bu teknolojiler yakın gelecekte özellikle endüstri sektöründe her şeyin daha optimize çalışmasını sağlayacak

Siber güvenlik

Siber güvenlik

Teknoloji bu kadar gelişirken güvenlik açıklarının da olması kaçınılmaz. Yapılan her işlemin veri ile olması aslında büyük de bir risk taşımakta. Çünkü gün içerisinde birçok siteye kişisel bilgilerimizi istemeden de olsa bırakıyoruz. Eğer bu bilgiler çalınır veya sızdırılsa büyük maddi ya da manevi kayıplara yol açabilir. Bu sebeple önümüzdeki yıllarda siber güvenlik teknolojilerinde ciddi gelişimlerle karşılaşacağız.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir ⬇️

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın