Görüş Bildir
Haberler
2023 Gazi Şampiyonu Urfa Aslanı Atının Sahibi Selim Kaya Kimdir?

2023 Gazi Şampiyonu Urfa Aslanı Atının Sahibi Selim Kaya Kimdir?

GNS
25.06.2023 - 19:23

97. Gazi Koşusu'nun birincisi Urfa Aslanı isimli atın gerçek sahibi merak edilmeye başlandı. Urfa Aslanı'nın eski jokey Selim Kaya'nın atı olduğunun öğrenilmesi üzerine gözler arama motorlarına döndü. Peki Selim Kaya kimdir? Selim Kaya kaç yaşında ve nereli? Selim Kaya'nın jokeyliği ve mesleği bırakma süreci...

İçeriğin Devamı Aşağıda

97. Gazi Koşusu'nun birincisi Urfa Aslanı isimli at oldu.

97. Gazi Koşusu'nun birincisi Urfa Aslanı isimli at oldu.

Mehmet Kaya'nın jokeyliğini yaptığı Urfa Aslanı'nın derecesi 2:30:35 olarak açıklandı. Mehmet Kaya ise Urfa Aslanı ile kariyerinde ilk kez Gazi Koşusu şampiyonu oldu.

Urfa Aslanı'nın Sahibi Kimdir?

Urfa Aslanı'nın Sahibi Kimdir?

Gazi Koşusu şampiyonu Urfa Aslanı isimli atın sahibi Salim Kaya'dır.

Urfa Aslanı'nın Sahibi Selim Kaya Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli?

Urfa Aslanı'nın Sahibi Selim Kaya Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli?

Selim Kaya 1 Mayıs 1977'de Şanlıurfa'da doğmuştur. 26 çocuktan biri olarak ailesine bakabilmek adına 7-10 yaşları arasında çobanlık yapmıştır. Ailesinin maddi durumuna yardım etmek adına atını Şanlıurfa'dan yürüyerek 1 haftada Adana'ya götürmüştür. 11 yaşlarındayken abileri ile birlikte hipodroma giderek seyisilik yapmaya başlamıştır. Ardından jokey olmaya karar vermiştir. Daha apranti iken attan düşmüş ve kaburgasını çatlatmıştır. Aynı kazada kafatasını da çatlatmış ve yoğun bakımda kalmıştır. Bu sürecin ardından hemen yarışlara geri dönmüştür. 100 yarış kazanmış ve jokey olmaya hak kazanmıştır.

Selim Kaya'nın Hayatı

Selim Kaya'nın Hayatı

Yurtiçi ve yurt dışında pek çok başarının altına imza atmıştır. Ribella, Kafkaslı, Pan River, Finesse gibi pek çok şampiyon atla yarışmıştır. Abisi Ömer Kaya'nın at üzerinden düşerek ölmesi ve ardından aile büyüklerinden Remazan Kaya'nın kalp krizi geçirdikten sonra hayatını kaybetmesi ile bir süre at binmeyi bırakmıştır. 

Selim Kaya at binmeye geri döndükten sonra pek çok ülkede yarışarak toplam 2951 birincilik elde etmiştir. 2010'da Mystical Storm isimli atla Gazi Koşusu'nu kazanmıştır.  İsmet İnönü Koşusu'nda altı kez birincilik elde ederek Halis Karataş ile bu koşuda en çok birincilik elde eden jokey ünvanını kazanmıştır.

Selim Kaya Jokeyliği Ne Zaman, Neden Bıraktı?

Selim Kaya Jokeyliği Ne Zaman, Neden Bıraktı?

Selim Kaya, 31 Aralık 2020'nin son saatlerinde daha fazla jokeylik yapmayacağını ve mesleği bıraktığını açıklamıştır.  Yarışları terk etmesinin sebeplerinden birinin 'kamçıların eziyet' olduğunu düşünmesi olduğunu belirtmiştir. 

Selim Kaya şimdilerde ticaretle uğraşmaktadır. Unano isimli şirketi kurmuştur ve faaliyetlerine devam etmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tolga Kayacı

gazi-sampiyonu-urfa-aslani-atinin-sahibi-selim-kaya o kişi değil.