Görüş Bildir
Haberler
2022 KYK Bursu Ne Kadar? KYK Burs ve Kredi Ne Zaman Yatacak?

2022 KYK Bursu Ne Kadar? KYK Burs ve Kredi Ne Zaman Yatacak?

KYK bursu ile ilgili detaylar yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz günlerde e devlet üzerinden açıklanan KYK sonuçları sonrasında ilk taksitin hesaplara geçeceği tarih araştırılıyor. Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği KYK burs ve kredi ödemeleri tarihleri belli oldu. Peki ilk burs ve kredi ne zaman öğrencilerin hesabına yatacak? Kredi ya da burs almaya hak kazanan öğrenciler onay işlemlerini nasıl yapacak? Kredi ve burs ödemeleri ne kadar olacak. İşte KYK burs ve kredileri hakkında merak edilenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son yıllarda Türkiye’de artan hayat pahalılığı sebebiyle öğrenciler en fazla sıkıntıyı geçenlerin başında geliyor. KYK bursu ile biraz olsun rahatlamak isteyen öğrenciler, ‘KYK bursu ne zaman yatacak?’ sorusuna cevap arıyor. İşte 2022 yılı KYK burs ve kredi miktarları ve KYK ödemesinin yatacağı tarihler…

KYK Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?

KYK Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?

KYK ödemelerinin tarihine dair henüz net bir bilgi verilmedi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın resmi sitesinde yer alan duyuruya göre burs-kredi başvurusu yaparak taahhütnamesini onaylayan yükseköğrenim öğrencilerinin Ekim ayından itibaren üç aylık burs-kredileri ay sonuna kadar hesaplarına yatırılacak.

KYK, ödemeleri TC kimlik numarasının son rakamına göre her ayın 6. ve 10. günleri arasında yapıyor.

TC kimlik numarasının sonu '0' olanlar 6 Aralık, '2' olanlar 7 Aralık, '4' olanlar 8 Aralık, '6' olanlar 9 Aralık, '8' olanlar ise 10 Aralık'ta ödemelerini alabilecek.

Öğrenciler başvuru sonuçlarını e-devlet üzerinde yer alan 'öğrenim / katkı kredisi ve kurs sorgulama' alanından öğrenebilecek.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURU SONUCU SORGULAMA

2022 KYK Bursu Ne Kadar?

2022 KYK Bursu Ne Kadar?

KYK bursu, 2022 yılında lisans öğrencileri için 850 lira, yüksek lisans öğrencileri için bin 700 lira ve doktora öğrencileri için ise 2 bin 550 lira olarak ödenecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
4
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın