Görüş Bildir
Haberler
2021 KYK Burs ve Kredi Sonuçları Açıklandı mı, Ne Zaman Açıklanacak? İşte KYK Burs Başvurularında Son Durum…

2021 KYK Burs ve Kredi Sonuçları Açıklandı mı, Ne Zaman Açıklanacak? İşte KYK Burs Başvurularında Son Durum…

Müge Kakşi
29.11.2021 - 13:36

Milyonlarca üniversite öğrencisi geçtiğimiz haftalarda KYK burs ve kredi başvurularını tamamladılar. Başvuruların ardından öğrencilerin gözü KYK burs ve kredi başvuru sonucunda. Son zamanlarda Türkiye'de artan hayat pahalılığından etkilenen öğrenciler bir an önce KYK sonuçlarını öğrenmek istiyor. Geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'da KYK burs ve kredi sonuçlarına ilişkin açıklama yapmıştı. Peki KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2021 KYK burs sonuçlarına dair son gelişmeler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milyonlarca üniversite öğrencisi dört gözle KYK burs ve kredi sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. KYK kredi sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler sorgulama işlemlerini e-Devlet üzerinden yapabilecek. Öğrencilerin KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu üzerine geçtiğimiz günlerde Bakan Kasapoğlu açıklama yapmıştı. İşte 2021 KYK burs ve kredi sonuçlarına dair son gelişmeler...

KYK Burs Sonuçları Açıklandı Mı?

KYK Burs Sonuçları Açıklandı Mı?

KYK burs sonuçları henüz açıklanmadı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu Instagram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ‘En adil şekilde yürütmek için çalışıyoruz. Sonuçları size ulaştırmak için en kısa sürece bu süreci tamamlayacağız.’ dedi.

KYK Burs Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

Sonuçlar e-devlet üzerinden ilan edilecek. Sonuç tarihi ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmese de kasım sonunda değerlendirme işlemlerinin tamamlanması ve sonuçların erişime açılması bekleniyor.

Sonuçlar belli olduğunda 'https://www.turkiye.gov.tr/kyk-ogrenim-katki-kredisi-ve-burs-sorgulama' adresinden sorgulanabilecek.

KYK burs başvuruları 2020 yılında 28 Ekim ve 8 Kasım tarihleri aralığında alınmıştı. Değerlendirmelerin ardından başvuru sonuçları ise 7 Aralık tarihinde açıklanmıştı. Bu seneki başvurular ise 5 Kasım Cuma günü başlayıp 10 Kasım Çarşamba günü tamamlandı.

KYK Bursu Ne Kadar?

KYK Bursu Ne Kadar?

KYK burs başvuruları 2020 yılında 28 Ekim ve 8 Kasım tarihleri aralığında alınmıştı. Değerlendirmelerin ardından başvuru sonuçları ise 7 Aralık tarihinde açıklanmıştı. Bu seneki başvurular ise 5 Kasım Cuma günü başlayıp 10 Kasım Çarşamba günü tamamlandı.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün öğrencilere sağladığı aylık burs ve kredi ücretleri her yıl belirleniyor. 2021 yılı için belirlenen ücret lisansta aylık 650 TL, yüksek lisansta 1300 TL ve doktorada 1950 TL. 2022 yılında bu ücretin artması bekleniyor.

İlgili Haberler

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın