Görüş Bildir
Haberler
2021'de Hayatta Kalabilenler El Kaldırsın! Yılın En Sevilen 10 Hayatta Kalma Oyunu

2021'de Hayatta Kalabilenler El Kaldırsın! Yılın En Sevilen 10 Hayatta Kalma Oyunu

Entel Feridun
16.12.2021 - 06:30

Pandemi etkileri devam ederken 2021 yılı da pek keyifli geçti sayılmaz. Bir de yılı kapatırken artan dolar kuruyla birlikte hayatta kalmak epey zor oldu. Bu yıl hayatta kalmak için oyunları tercih etmek en güvenli tercih olabilir. Bakalım bu yıl en çok hangi hayatta kalma oyunları oynanmış.

Video oyunlarının popüler olduğu son yıllarda en sevilen oyun türlerinden biri hayatta kalma (survival) oldu. Piyasada hayatta kalma oyunları arasında sayısız farklı oyun bulabilirsiniz. Fakat birkaç tanesi var ki oyunseverler tarafından bıkmadan tekrar tekrar oynanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. ARK: Survival Evolved

10. ARK: Survival Evolved

Popülerliği ve hikayesindeki esrarengiz canavarlarıyla 2017 yılından günümüze değin gelen Survival Evolved, bu yılda en sevilen hayatta kalma oyunları arasına girmeyi başardı. Karakterimiz gözünü bir adada açıyor ve Ark'ın aksiyon-macera dolu evreninde hayatta kalmak için çabalıyor.

9. Valheim

9. Valheim

Oynayanların kurgusuna hayran kaldığı, içerisinde bilim kurgu yaratıklarının olduğu, görkemli Valheim dünyasında hayatta kalmak epey zor. Oyun hikayesinin arka planı Viking tarihini ve kültürünü anlatıyor ancak yaratıklar biraz ürkütücü. Hem adrenalin salgılayacağınız hem de oynamak için can atacağınız bu oyun özellikle yıl başında en çok tercih edilen hayatta kalma oyunu oldu.

8. 60 Seconds

8. 60 Seconds

Eğer Twitch yayını izleyicisiyseniz oyunu görseline bakınca tanımanız çok mümkün çünkü bu yıl popüler oyun yayıncıları tarafından sıkça oynandı. Oyun şehre bir nükleer bomba düşerek başlar ve ardından daracık bir odanın içerisinde geçmesine rağmen oldukça zevkli sayılır. Malzeme toplayarak ailenizi hayatta tutmaya çalışıyorsunuz.

7. Subnautica

7. Subnautica

Aksiyonu tüm gerçek tasarımıyla sualtında yaşamaya hazır mısınız? Subnautica'da yemyeşil mercan resiflerini, volkanları, mağara sistemlerini ve daha fazlasını keşfederek eşya topluyorsunuz. Bu hayatta kalmanın en ilginci olsa gerek!

6. Apex Legends

6. Apex Legends

Multiplayer olarak da oynanabilen Apex Legends'ın bir Battle Royal mi yoksa hayatta kalma oyunu mu olduğunu konusunda zıt görüşler var. Ancak bu yıl listemizde yer alacak kadar önemli bir seviyede oynandı. Oyunda hikayenin sürekli gelişmesi, tahmin edilemez olması ve tasarımları oldukça seviliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Minecraft

5. Minecraft

7'den 70'e herkesin severek oynadığı Minecraft yaratıcılığı geliştiren adeta yeni nesil bir öğrenim aracı haline geldi. 2009'da yayınlanan video oyunu popülerliğini hala devam ettiriyor.

4. The Long Dark

4. The Long Dark

Birinci şahıs bir hayatta kalma oyunu olan The Long Dark, sizi küresel bir felaketin ardından Kanada'nın soğuk vahşi doğasına bırakıyor ve burada hayatta kalmalısınız. Oynayanlar oldukça gerçekçi bulunuyor.

3. 7 Days to Die

3. 7 Days to Die

Bu yılın en sevilen hayatta kalma oyunları arasında oldukça gerçekçi ve macera dolu bir oyun daha yer aldı: 7 Days to Die. Oyun aslında bir korku oyunu olarak geçiyor ve açık bir dünyada erken erişimli bir hayatta kalma oyunu olarak tanımlanıyor. Hayatta kalmak isterken aynı zamanda korku hissetmek istiyorsanız bu oyun tam size göre. Oyunun aksiyon dolu hikayesi oyuncular tarafından oldukça beğeniliyor.

2. Rust

2. Rust

Bu yıl hayatta kalma deyince akla ilk gelen oyunlardan biri Rust oldu. Birinci şahıs nişancı türünde ve çok oyunculu olarak oynanabiliyor. Oyunda hayatta kalmak istiyorsanız açlığa ve susuzluğa dayanma gücünüz son seviyede olmalı. Ve karşınızdaki bir yaratık, canavar ya da zombi değil, diğer oyuncular..!

1. The Forest

1. The Forest

Esrarengiz bir ormanda ağaçların arasından karşınıza çıkan bir yamyam ile baş etmelisiniz. Eğer vazgeçer ve hayatta kalamazsanız uçakta adaya düşen küçük çocuk yamyamlara yem olacak. Herhalde aksiyonu sonuna kadar hissedeceğiniz The Forest bu yılın en sevilen oyunu oldu.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın