Görüş Bildir
Haberler
2021 Çin Takvimi İle Bebek Cinsiyeti Hesaplama: Çin Takvimi 2021 Cinsiyet Hesaplama Nasıl Olur?

2021 Çin Takvimi İle Bebek Cinsiyeti Hesaplama: Çin Takvimi 2021 Cinsiyet Hesaplama Nasıl Olur?

Astroloji deyince akla sadece bilinen 12 burç gelir. Oysa bir de Çin takvimi vardır. Hayvanların sembol olarak kullanıldığı alternatif bir astroloji sistemi. Çinlilerin kullandığı hayvanlı takvim, diğer astrolojiler gibi 12 değişik burç ve sembolle tanımlanır. Çin astrolojisi hayvanlar halkasından meydana gelmektedir. Yıllık burçlardan oluşan Çin astrolojisinde her yıl bir hayvan ile temsil edilir. Bununla birlikte Çin takvimi 700 yıldır çocukların cinsiyetini belirlemek için kullanılıyor. Normal bir doktor kontrolünde bir bebeğin cinsiyetini öğrenebilmek için gebeliğin 15. haftasını beklemek gerekir. Ancak bebeğinin cinsiyetini daha erken öğrenmek isteyen aileler Çin takviminden yararlanmaktadırlar. Peki, Çin takvimi nedir, Çin takvimi ile cinsiyet nasıl hesaplanır? Çin takvimi ne kadar güvenilir? Çin takvimi nasıl kullanılır? İşte merak edilenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çin takvimi, astrolojiyi seven ve ilgi duyan kişiler tarafından büyük bir öneme sahiptir. Çin takviminde sembol olarak hayvanlar kullanılmaktadır. Çinliler tarafından kullanılmakta olan hayvanlı takvim de astroloji de on iki farklı burç ve sembol ile tanımlanmaktadır. Aynı zamanda yüzyıllar boyunca çocukların cinsiyetini hesaplamak için kullanılan bir teknik olarak da bilinmektedir. Çin astrolojisinin temeli ise beş temel elementten oluşmaktadır. Peki, Çin takvimi nedir, Çin takvimi ile cinsiyet nasıl hesaplanır?

Çin Takvimi Nedir?

Çin Takvimi Nedir?

Çin takvimi özellikle bebek sahibi olacak çiftlerin sıklıkla duyduğu ya da bu çiftlerden duyduğumuz bir takvimdir. Bebek cinsiyeti belirleme ile ilgili olan Çin takvimi özellikle son dönemlerde oldukça yaygın. 

Çin takvimi, Çinlilerin uzun yıllar önce kullandıkları bebeklerin cinsiyetlerini önceden öğrenmeye yaradığı iddia edilen tamamen batıl inançlara dayanan bir takvimdir. Şimdilerde ise çoğunlukla bebek bekleyen çiftlerin meraklarını gidermek için ultrasona girmeden önceki dönemde bebeklerinin cinsiyetini öğrenmelerine yarar.

Çin Takvimi Ne Kadar Güvenilir?

Çin Takvimi Ne Kadar Güvenilir?

Çin takvimi bilimsel bir gerçeğe dayanmadığı için tabi ki kesin sonuçlar verilmemektedir. Ancak geçmişten gelen iddialar bu takvimin sonuçlarına göre tahmin edilen cinsiyet %70 ile %90 oranında doğru çıkmaktadır.

Daha kesin konuşacak olursak iki cinsiyete göre zaten %50 oranında doğruluk payı var.

Çinlilerin 700 yıldır kullandığı söylenen Çin takviminin orijinal hali Pekin’de bir üniversitede korunurken inanışa göre eğer Çin takvimine göre hamile kalırsan doğruluk payının da artacağıdır.

Çin Takvimine Göre Cinsiyet Nasıl Hesaplanır?

Çin Takvimine Göre Cinsiyet Nasıl Hesaplanır?

Çin takvimin vereceği sonular tamamıyla annenin doğum tarihi ve en son regl olduğu tarihe göre belirlenmektedir.

Takvime göre, annenin doğduğu tarihin bebeğinin cinsiyetinde önemli rol oynamaktadır. Öyle ki anne eğer 18 yaşından önce hamile kaldıysa bebeğinin erkek olma ihtimali, ileriki yaşlardaki hamileliğine göre daha fazla.

Bu durumu biraz daha ayrıntılı hale getirirsek anne 18 yaşında ise ve ocak ya da mart ayında hamile kaldıysa bebeği kız olur. Geri kalan 10 aydan birinde hamile kaldıysa bebeği erkek olur.

Kız bebek sahibi olmak isteyen anne adayları için en ideal yaşın 21 olduğu Çin takvimine göre 21 yaşındaki anne adayı ocak ayında hamile kalırsa bebeği erkek, geri kalan 11 ayda hamile kalırsa bebeği kız oluyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
6
4
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın