Görüş Bildir
Haberler
2016 SENESİ NASIL GEÇTİ? 2016 ASTROLOJİ ANALİZİ

2016 SENESİ NASIL GEÇTİ? 2016 ASTROLOJİ ANALİZİ

2016 SENESİ NASIL GEÇTİ? 2016 ASTROLOJİ ANALİZİ

İnsanlar tarih boyunca geleceklerinin nasıl olacağını merak etmektedir. Bunun için pek çok yol, yöntem bulunmuş, kahveden, fasulyeden, avuç içinden ve daha pek çok objeden kişinin geleceğinin tahmin ettiğini söyleyenler ve buna inanan, talep edenler hala mevcut. Bu fallar ve falcıların inanılırlığı olsa da, bilimsel herhangi bir geçerliliği yoktur. Ancak neredeyse yine insanlık tarihi kadar eski bir geçmişi olan astroloji bilimi insanların yaşamları, geleceğine dair fikir verebilmektedir. Zira gezegenlerin, yıldızların insanların yaşamlarını etkilediği bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir. İşte bu sebeple geride bırakmak durumunda olduğumuz 2016 yılının bizi nasıl etkilediği, nelere yol açtığına göz atmakta fayda vardır. Zira 2016 yılı  hem dünyamız hem de ülkemiz için çok zor ve karmaşık bir yıldı.

Satürn’ün etkileri

Karma felsefesini ve bir blokajı anlatan Satürn 2014 yılından bu yana yay burcuna geçiş yaptı ve dünyamızı etkilemektedir. Yay burcu genişlemeyi ve pozitif durumu seven bir burçtur. Ancak Satürn, yay burcuna geçince tüm dünyayı etkileyen ekonomik sorunlar ve sert ilişkiler yaşandı. Bununla birlikte Jüpiter Başak burcundaydı ve zarar görmekteydi. Bunların etkisiyle tüm dünyada çıkar çatışması yaşandı, ekonomik bunalımlar ortaya çıktı.

Bu dönemde dini liderlerin etkisi azaldı ve foyası otaya çıktı. Şu an içinde bulunduğumuz dönem uzun bir süredir yaşanan ekonomik ve siyasi bunalımlardan arınma dönemidir. Bu süreç yıl sonuna kadar devam edecek ve ekonomik bunalımlar zaman zaman artışlar yaparak sürecek. Ancak son dönemlerde Jüpiter terazi burcuna geçtiği için ekonomik bunalımlar yavaş yavaş azalacak, gerilen ilişkiler yumuşamaya başlayacak. Bu yıl Satürn açıları çok sert olduğu için durağanlık ve gerileme yaşanmaktaydı. Satürn’ün bu dönemdeki hareketleri tüm dünyayı ve dolayısıyla ülkemizi de kaotik bir ortama sürükledi. Bu süreç yıl sonuna kadar devam edecek, ancak etkilerinin yumuşadığı da gözlenmekte.

Türkiye gezegenlerden nasıl etkilendi?

Uzun yıllardır girmeyi hedeflediğimiz Avrupa Birliği ile ilişkiler bu yıl içinde önemli bir çıkmaza girdi. Bununla birlikte Amerika Birleşik Devletleri’nin başkanlık seçimi ve seçim sonunda Trump’un başkan olması ülkemizi elbette etkileyecektir. Oysaki Trump’ın seçimleri kazanması çok da beklenir ya da tahmin edilir bir durum değildi. Bu gelişmeden tüm dünya gibi ülkemiz de etkilenmektedir.

Amerika Birleşik Devletleri’nin bir önceki başkanı Barack Obama, daha ılımlı ve olumlu bir profil çizmekteydi. Ancak görüldüğü kadarıyla Trump, Obama’dan biraz daha sert çizgileri olan, agresif ilişkiler yaşayabileceği izlenimini veren bir kişi. Bu sebeple böyle bir profil çizen kişinin dünya lideri olan bir ülkenin başkanı olması da tüm dünya ve ülkemiz için sorun oluşturabilmekte. Ancak öngörüler Mart ayından itibaren Trump’ın daha ılımlı ve pozitif bir yol izleyeceği yönünde. Bununla birlikte Trump, işadamı, ticaret adamı kişiliği olan bir kişi. İşte bundan dolayı da Amerika’nın dış ilişkilerinde bundan sonra kendi çıkarları ön planda olan tutum çok daha net görülecektir. Ancak aynı düzlemde Trump’ın bu ticaret adımı kişiliği Amerika’nın tüm dünya ülkeleriyle ve elbette ki ülkemizle de sıcak ticari ilişkiler kurmaya odaklı olacağı şeklinde yorumlanabilir. Zira Aralık ayından itibaren ülkemizin de bu ekonomik ve siyasi açıdan kaotik durumdan çıkması ön görülmektedir.

Bu bağlamda özellikle 2016 yılının ekonomik, siyasi, duygusal anlamda aldanmalar, aldatılmalar, dengesizliklerle dolu ikinci yarısı bitmekte ve Ocak ayıyla birlikte hem bireysel, hem toplumsal, hem de küresel anlamda feraha ermek mümkün olmaktadır.

Kaynak: http://www.aysetolgaiyiyasam.com/2016...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın