Görüş Bildir
Haberler
2014'te Bir Milyar Veri Çalındı

2014'te Bir Milyar Veri Çalındı

ATKN
13.02.2015 - 14:30
İçeriğin Devamı Aşağıda

Siber güvenlik uzmanları tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre, 2014'te 1500'den fazla siber saldırı yaşandı, bu saldırılarda bir milyardan fazla veri kaydı çalındı.

Hollanda merkezli siber güvenlik firması Gemalto tarafından hazırlanan rapor, 2014'te hacker saldırılarında ciddi bir artış yaşandığına işaret etti. Raporda, 2013'e kıyasla güvenlik duvarlarını aşmayı başaran saldırıların yüzde 49 arttığı, çalınan veri oranında ise yüzde 78 artış yaşandığı belirtildi.

Gemalto, saldırılarda şahsi bilgi hırsızlığının birinci sırada geldiğini ve saldırıların yüzde 54'ünü oluşturduğunu belirtti. Bu tür saldırılarda bireylerin e-posta adresleri, isimleri, şifreleri ve banka bilgileri gibi verilerin hedef alındığı ifade edildi.

Gemalto yetkilisi Tsion Gonen, 'siber saldırılarda yöntem değişikliği yaşandığını ve hacker'ların uzun dönemli kimlik hırsızlığına daha fazla önem verdiğini' belirtti. Gonen, 'elde edilen şahsi bilgilerle hacker'ların çeşitli suçlarda kullanılmak üzere sahte kimlikle hazırlayabileceklerini' söyledi.

Herkes tehdit altında

Siber saldırıların giderek büyük bir tehdit haline gelmesi üzerinde ABD hükümeti yabancı ülkelerle istihbarat paylaşımında bulunacak yeni bir ajans oluşturulacağını açıklamıştı. Facebook ise sadece siber güvenlik uzmanlarına yönelik bir platform kurulacağını duyurmuştu.

Gonen, 'siber saldırıların daha kişisel hale gelmesiyle belli kişilerin değil, herkesin tehdit altına girdiğini' belirtti. Sony Pictures'ın Kasım 2014'te maruz kaldığı saldırıya da değinen Gonen, firmaların kimlik ve sistemlere erişim kontrolünün yanı sıra, şifreleme işlemlerine daha fazla önem vermesi gerektiğini vurguladı.

AA ve Al Jazeera Turk

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/2014te-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0