Görüş Bildir
Haberler
TV
2000'li Yılların Baba Evi Sıcaklığı: Ekmek Teknesi

etiket 2000'li Yılların Baba Evi Sıcaklığı: Ekmek Teknesi

Öykü Parlak
02.03.2016 - 23:01

2002 yılı kışında adeta bahar gibi doğdular evimize. İçtenliği, her karakterin bizden biri oluşu, hüznü ve sevinciyle, kısa sürede hepimizin vazgeçilmez tutkusu oldu Ekmek Teknesi. Ufacık bir mahallede geçen sıcacık öyküleri, televizyonlarımızdan evimize misafir oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hazırsak kepenkleri açalım o zaman!

1. Nusret Usta- Savaş Dinçel

Teknemizin babası, evin direği Nusret Usta. Her muhtacın yardımına koşar, iyilik yapmaktan asla çekinmez. Hem harika bir aile babası hem de mahallenin babasıdır. 'Bir bilene danışalım'daki 'bilen'dir o. Büyük usta Savaş Dinçel ne yazık ki 20 Aralık 2007'de aramızdan ayrılmıştır. Rahmetle ve saygıyla anıyoruz.

2. Ayhan Hanım- Sermin Hürmeriç

Evin her işine yetişen, kızları ayrı kocasını ayrı idare etmeye çalışan, evimizin annesi Ayhan anne. Usta oyuncu daha sonra Gülbeyaz'da oynayarak da kalbimizi çalmıştır.

3. Heredot Cevdet- Hasan Kaçan

Gırgır dergisindeki çizimleriyle tanıdık onu. Sonra Heredot Cevdet olarak girdi hayatımıza. Onun anlattığı hikayeleri büyük bir heyecanla ve merakla dinledik. 'Babaaa büyüksüüünn' repliğiyle sevdik. Büyük usta daha sonra Arog, Leyla ile Mecnun gibi projelerde yer aldı.

Selamun aleyküm kahve milletinin insanları!

Heredot Cevdet kahveye girer ve hikayenin başlayacağını anlatan o cümleyi duyarız: 'tüm bardaklar dolsuuun!'. Sonra gelsin birbirinden güzel hikayeler. Aman sabahlar olmasın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Sonnur- Arzu Oş

Evin en küçük kızı, yaramaz, sevimli Sonnur. Kendi küçük kardeşimiz gibi sevdik onu. Daha sonra Kızlar Yurdu, Emret Komutanım gibi dizilerde yer alsa da hayatının büyük kısmını tiyatroya adamış durumda.

5. Songül- Ekin Türkmen

Evin son kızı olması umuduyla ismi Songül konulan fakat son olmayan kızımız. Ekin Türkmen daha sonra Küçük Kadınlar, Acı Hayat gibi dizilerde rol aldı. Şimdilerde yine harika bir projeye odaklandığından şüphemiz yok

6. Mehbare- Mehtap Bayri

'Allah canımı alsa da kurtulsam!' repliğiyle girdi hayatımıza. Evin en büyük kızı Mehbare. Hayat ona hep zorluk çıkarıyor. Ünlü oyuncu daha sonra, Gönül Hırsızı, Küçük Kadınlar, Bitmeyen Şarkı gibi pek çok projede yer aldı.

7. Sonay- Melike Güner

Evimizin asi ve sevimli kızı Sonay. Melike Güner'i daha sonra Doktorlar, İffet, İncir Reçeli gibi pek çok başarılı projede izledik.

8. Jale- Esin Civangil

Evin işvesi bol cilvesi tatlı kızı Jale. Korkut'la olan büyük aşklarını kimi zaman kahkahalarla kimi zaman gözyaşıyla izledik. Güzel oyuncuyu daha sonra Benim Annem Bir Melek ve Güzel Köylü gibi dizilerde izlesek de bizim için o hep 'Lan Jale' olarak kalacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Korkut- Cem Kılıç

Korkut, deli aşık, serseri, pamuk kalpli, Lan Jale'sinin Korkut'u. Jale'nin aşkından deliren Korkut'u, daha sonra Okul filminde gördük. Aynı zamanda şarkıcılığa da gönül vermiş.Dinlemek isteyenler için

Sen beni öldürecek misin lan Jale!

Jale'nin dondurma yiyişinden yürüyüşüne, konuşmasından nefes alışına, her şeyini kıskanan, biraz odun biraz pamuk kalpli Korkut'un aşkını nasıl unuturuz.

10. Bican- Kerim Yağcı

Korkut'un kankası, kimi zaman sinirini ve stresini attığı bir kum torbası. Genç oyuncu daha sonra Benim Annem Bir Melek, Köylü Güzeli gibi dizilerde yer aldı. Aynı zamanda muhteşem bir sese sahip. Dinlemek isteyenler için

11. Kirli- Kadir Çöpdemir

Denize nazır kulübesinde yaşayan, temiz hiçbir şeye katlanamayan kirli. Kazağının kapatamadığı göbeği, kir içindeki yanakları ve sevimli bakışlarıyla sevdik onu. Artık onu yaptığı talk showlar ve radyo programlarından takip ediyoruz.

12. Ölü-Mehmet Usta

Tek bir hareketiyle efsaneleşmeyi başaran usta oyuncu. Mehmet Usta daha sonra Bez Bebek'teki Joker rolüyle dikkatimizi çekmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Allllllaaahhhhh!

13. Cengiz- Peker Açıkalın

Ailemizin hayırsız dayısı Cengiz. Tek isteği hiç çalışmadan, emek harcamadan kısa yoldan köşeyi dönüp zengin olmak. Ünlü oyuncu Avrupa Yakası, Yahşi Cazibe ve Maskeli Beşler gibi başarılı projelerde yer aldı.

14. Naim- Eray Demirkol

Ekmek teknemizin çırağı, mahallenin temiz yüzlü çocuğu Naim. Eray Demirkol, Kınalı Kuzular, Pars: Kiraz Operasyonu gibi projelerde yer aldı.

15. Celal- Ahmet Yenilmez

Deli Yürek'in Sabri'si, Kurtlar Vadisi Pusu'nun Karaca Ahmet'i. Dizimizin kocaman kalpli, iri adamı Celal. Suzan'a olan aşkını 'kıyamet günü gibi seviyorum, mahşer yeri gibi seviyorum, hiç ölmeyecekmişim gibi seviyorum' diyerek anlattı. Ne büyük aşıksın sen Celal abi!

Usta oyuncu halen pek çok başarılı projede yer alıyor.

Nusret Baba ve Vefa Efendi'nin o güzel sohbetleri. Herkesin mahallenin delisi dediği Vefa Efendi'nin aslında hepimizden akıllı olması...

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Bahtiyar-Şafak Sezer

Diziye sonradan dahil olan yaramaz, haylaz Bahtiyar. Şafak Sezer daha sonra Gora, Kutsal Damacana gibi projelerde karşımıza çıktı.

17. Ruhi- Yaşar Üzer

Mahallenin ahlak bekçisi, her şeye karışan adamı Ruhi. Usta tiyatrocu Yaşar Üzer'i, Döngel Karhanesi, Veda gibi başarılı yapımlarda izledik.

18. Necibe- Selin Dilmen

Mahallemizin işveli, cilveli, güzeller güzeli Necibe ablası. Selin Dilmen daha sonra Hayat Apartmanı, İki aile gibi projelerde yer aldı.

Ve final...

106 haftadır sultan bellediğimiz şu milletin insanlarına ayvazlık yapmaya çalıştık. İşte bütün ayvazlar burada. Eksik ziyade bir kusurumuz olduysa affola!

İçimizi ısıtan dizi müziğiyle yeniden o günlere dönelim...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
962
373
72
32
16
12
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
irembozkurt

Bu ne güzel, ne iç ısıtan bir içerik böyle; teşekkürler.

birbenvardı

Süha vardı, unutulmuş. Mehbarenin aşkı..

neverlandmimari

süper baba ve ekmek teknesi unutulmaz