Görüş Bildir
Haberler
2,5 Yılda Bir Akıllı Telefon Değiştiriyoruz

2,5 Yılda Bir Akıllı Telefon Değiştiriyoruz

Onedio Medya
16.05.2016 - 21:11 Son Güncelleme: 16.05.2016 - 21:44

Online araştırma şirketi DORinsight’ın gerçekleştirdiği “Teknoloji Araştırması” sonuçlarına göre, Türkiye’de akıllı telefon değiştirme sıklığı ortalama 2.5 yıl çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TeknoYo'nun haberine göre 7-15 Nisan 2016 tarihleri arasında online olarak yapılan ve 9 bin 519 kişinin katıldığı araştırmada, katılımcılara hangi teknolojik ürünleri ne sıklıkla kullandıkları, teknoloji ürünlerinde hangi markaları tercih ettikleri, nelere dikkat ettikleri ve ayırdıkları bütçe gibi sorular soruldu.

10 kişiden biri her yıl değiştiriyor

10 kişiden biri her yıl değiştiriyor

Akıllı telefonların ortalama 2.5 yılda bir değiştirdiğini ortaya koyan araştırmaya göre katılımcıların yüzde 39’u akıllı telefonlarını her 2 yılda bir değiştiriyor. Geriye kalan katılımcıların yüzde 44’ü 3 yıldan sonra telefonlarını değiştirirken, telefon değiştirme sıklığı ile ilgili soruya “Her yıl” cevabını verenleri oranı ise yüzde 11 olarak belirlendi.

Telefonunu değiştirmeyen katılımcılar ise yüzde 6 oranında kaldı. Akıllı telefon dışındaki teknolojik ürünlerin değişme sıklığı incelendiğinde ise katılımcıların yüzde 23’ü ürünlerini her 3 yılda bir, yüzde 19’u her 2 yılda bir, yüzde 43’ü 4 yıldan fazla bir süreden sonra yeni teknolojik ürünler satın alıp eskisini değiştirdiklerini ifade ediyor.

Ortalama 3102 TL bütçe ayrılıyor

Ortalama 3102 TL bütçe ayrılıyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Teknolojik ürünleri satın alırken tüketicilerin en çok dikkat ettiği unsur, ürünün dayanıklılığı ve kalitesi olarak öne çıkarken, tüketicilerin dikkat ettiği diğer unsurlar ise ürünün sahip olduğu işletim sistemi (yüzde 13), marka bilinirliği (yüzde 12) ve son teknoloji ürünü olması (yüzde 11) olarak sıralandı.

Tüketicilerin teknolojik ürünlerini en çok satın aldığı yerlerin başında fiziksel teknoloji mağazaları yer alırken diğer tercihleri ise yüzde 57 oy oranı ile internet, yüzde 20 ile operatör bayileri ve yüzde 16 ile süpermarketler.

Katılımcıların yarısından çoğunun akıllı telefon, bilgisayar ve tablet gibi ürünler için ayırdıkları yıllık bütçe ise 1001 – 5000 TL arasında olurken, harcadıkları ortalama bütçenin ise 3102 TL olduğu ortaya çıktı.

TeknoYo

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
20
9
9
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sizdenbiri

2 yıl garanti veriliyor ve o kadardan fazla da gitmiyor zaten telefon. Bu insanlar da samsung ve en son model telefon almaktan vazgeçmiyor. İnsanları tüketme... Devamını Gör

Büşra Küçük

2.5 yıl gayet normal süre Çünkü Samsungların ömrü anca o kadar oluyor

spasiva bayko

Batarya ölünce insanlar telefon bozuldu sanıyor. Halbuki yeni batarya alsalar daha gidecek alet. Bizde garip bi şekilde telefonla statü kazandığını sanmak gi... Devamını Gör