Görüş Bildir
Haberler
1950'li Yıllarda Bir Erkek Tarafından Yapılan İlginç İcat: Yapışkan Sütyen

1950'li Yıllarda Bir Erkek Tarafından Yapılan İlginç İcat: Yapışkan Sütyen

ilmissha
23.06.2015 - 15:43 Son Güncelleme: 23.06.2015 - 16:24

1945 yılında, Charles L. Langs adındaki bir adam, karısının bronzlaşmak için bikinisinden sarkan iplerle uğraştığını gördü ve aklına aniden parlak bir fikir geldi. Neden askılarla ya da bantlarla uğraşsın ki? Yapışkan kenarları sayesinde göğse direk yapışan kaplar işini görmeye yeter de artar.

Straplez sütyenler yeni bir fikir değil, 1930'lu yıllarda da yapılmış; ancak 1950'lerde popülerlik kazanmış. Tabi ki Langs'ın fikri biraz farklıymış; icat ettiği sütyenin üzerine, başka bir şey giyilmesine gerek olmayacağını düşünmüş.

Diğer bir yandan Langs'ın farklı bir geçmişi var; Cadillac ve Ford markaları için krom kaplı ızgaralar yaparak bir servet edinmiş kendine. Endüstriyel kimyager Charles W. Walton ile aynı ekipte çalışmış ve ondan gerektiği zaman sökülüp takılan, çıkarıldığında yapışkan bir kalıntı bırakmayan, bir yapışkan üretmesini istemiş.

Langs ve Walton, 1949 yılında patent başvurusu yapana kadar 4 yıl boyunca birlikte çalışmış. Langs bu ürüne 'Posés' adını vermiş, ürünü o kadar sıkı yapışıyormuş ki, Langs'e göre 10 metrelik dalışta bile hiç bir sıkıntı olmuyormuş.

Ancak ürünün lansmanından sonra, işler sarpa sarmaya başlamış. İşler o kadar büyümüş ki Langs ürününü Textron adındaki başka firmaya satmış.

Müşteriler zayıf işçilik ve teslim edilme sürecinden şikayet etmeye başlamışlar. Bunun üzerine sütyenin her kadına uygun olmaması ve yapışkanın alerjik reaksiyona sebep olmasıyla, bu moda da pek uzun yaşayamamış.

Kaynak: http://mashable.com/2015/06/16/adhesi...
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Poses' mucidi Langs, askısız ve şeritsiz kaplara yapışkan sürüyor.

İki göğsü de bağımsız olarak kavrayan bu ürünün iç kısmında, iki ayrı cep daha var,Bu iki ayrı bölüm göğüsleri içine alıyor ve yapışkana maruz kalan yüz dışarıda kalıyor.

Masasında oturan Langs, yine kendi elleriyle ürününü hazırlıyor.

5000 yıldır, giysiler bağlandı, düğmelendi, sıkıldı ya da gevşek bırakıldı. Bu yıl ise tarihte bir ilk olarak yapıştırılıyor.

Life Dergisi, 1949

İçeriğin Devamı Aşağıda

Jones Plajı'nda, yeni Poses'leriyle güneşlenen modeller

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
12
9
5
3
2
1