Görüş Bildir
Haberler
1938 Yılının Şaşırtıcı Derecede Fütüristik Konsept Otomobilleri

1938 Yılının Şaşırtıcı Derecede Fütüristik Konsept Otomobilleri

ANKARA
10.01.2014 - 13:05 Son Güncelleme: 10.01.2014 - 16:52

1938 Yılının Konsept Otomobilleri

Otomobil üreticilerinin

umut dolu hayalleri genelde tahmin edilenden daha düşük ilgi ya da beklenmedik kötü sürprizler nedeniyle trajik bir şekilde sonuçlanır… Dymaxion markası için de benzer bir son yaşandı ve Phantom Corsair hiçbir zaman seri üretime geçerek hayat bulamadı…

Heinz Ketçaplarının varisi Rust Heinz tarafından dizayn edilen Phantom Corsair prototipi 1938 yılında yapıldı. Fütüristik bir kaportaya sahip olan araç, dönemi için oldukça devrim yaratıcı bir dizayna sahipti.

Corsair’in gövdesi döneminin otomobillerine oranla oldukça genişti ve şasesi 1938 yılına göre üst seviyede gelişmişti. Kapı tutacakları ya da çamurlukları yoktu. Kapılar, göğüste ve kapı dışlarında yer alan düğme komutları ile açılıp kapanıyordu. Boyası kaygan ve pürüzsüz ve inanılmaz derecede moderndi.

Prototipin imalatı yaklaşık olarak 30 bin Amerikan dolarına mal olmuştu. Rust Heinz’ın varlıklı ailesi bu ücreti karşılamaktan yana olmayınca, Rust yine zengin bir akrabasından borç alarak işe girişti. Planlanan, arabaları prototip maliyetinin yarısına mâl ederek satışa sunmaktı ancak ne yazık ki Rust Heinz geçirdiği bir trafik kazasında –henüz 25 yaşındayken- hayatını kaybedince prototipin seri üretimi söz konusu olamadı…

Phantom Corsair’in dizaynı pek çok otomobil stilistine ilham verdi… Heinz’ın prototipinde yer alan birçok radikal özellik zamanla başka araçlarda vücut buldu. Otomotiv tarihinin bu inanılmaz parçası, halen Nevada’da yer alan Otomobil Müzesi’nde sergilenmektedir.

Kaynak: http://www.seriouswheels.com/
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
5
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın