Görüş Bildir
Haberler
19 Mayıs'ta Gazetecilere Anıtkabir Yasağı: Törenlere Sadece AA, iHA ve DHA Alındı

19 Mayıs'ta Gazetecilere Anıtkabir Yasağı: Törenlere Sadece AA, iHA ve DHA Alındı

Ulaş
19.05.2021 - 13:39

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle etkinlikleri takip eden gazeteciler Anıtkabir’e alınmadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Gazeteciler Sendikası, törenlere sadece A, iHA ve DHA  ajanslarının alındığını duyururken, 'Anıtkabir'de düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı törenlerini izlemek isteyen gazetecilere izin verilmedi. Bağlı bulundukları medya kuruluşları tarafından törenleri izlemek üzere görevlendirilen gazetecileri Anıtkabir görevlileri 'aşı olmadıklarını' gerekçe göstererek içeriye almadı. Aşı olmayan vatandaşın rahatlıkla girebildiği Anıtkabir'e gazetecilerin alınmamasını kabul etmiyoruz. Görevlerini yapmak için türlü zorluklarla baş etmeye çalışan meslektaşlarımıza yönelik bir de 'aşı olmadınız' baskısını anlamıyoruz.' açıklamasını yaptı.

Sendika, Twitter hesabından Milli Savunma Bakanlığı'na çağrıda bulundu 👇

TGS'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi 👇

TGS'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi 👇

'Anıtkabir'de düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı törenlerini izlemek isteyen gazetecilere izin verilmedi. Bağlı bulundukları medya kuruluşları tarafından törenleri izlemek üzere görevlendirilen gazetecileri Anıtkabir görevlileri 'aşı olmadıklarını' gerekçe göstererek içeriye almadı.

Milli Savunma Bakanlığı Basın birimi ile TGS Ankara Şubesi olarak yaptığımız görüşmede 'törenlere ilişkin planlamaların haftalar öncesinden yapıldığı, gazetecilerin alınmayacağına yönelik şikayetlerin ise kendilerine son dakikada iletildiği' söylendi.

Milli Savunma Bakanlığı Basın Birimi 'bundan sonraki törenlere tüm gazetecilerin alınması yönünde çalışmalar içersinde olacakları' yönünde açıklama yaptı.

Anıtkabir'de yapılacak törenlerin haftalar öncesinden planlamaları yapılırken gazetecilerin bu planlamanın dışında tutulmasını, Milli Savunma Bakanlığı'nın gazetecilere yönelik bu hasmane tutumunu anlamamız mümkün değil.  Aşı olmayan vatandaşın rahatlıkla girebildiği Anıtkabir'e gazetecilerin alınmamasını kabul etmiyoruz. Görevlerini yapmak için türlü zorluklarla baş etmeye çalışan meslektaşlarımıza yönelik bir de 'aşı olmadınız' baskısını anlamıyoruz.

Milli Savunma Bakanlığı'nı halkın haber alma hakkı için orada bulunan meslektaşlarımıza yönelik bir süredir devam eden bu uygulamasını derhal kaldırması için uyarıyoruz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
95
45
7
6
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
o yorum yapılacak

Ortalık muz cumhuriyetine döndü kafalarına göre her haltı yiyorlar abi bu nedir ya!

grandport

marine-fucker chp iyi partide poposunu amerikaya avrupaya israile pkk ya dayadı o zaman

Kal El

Artik dagarcigimda kufur kalmadi, ulan serefsizler devran donecek az kaldi, burnunuzdan fitil fitil gelecek bunlar. Anitkabiri de kirletiyor kani sutu bozuklar.

Halil Değerli

Basın özgürlüğü... .... Reis özgürlüğüne dönüştü... ..... Dördüncü kuvvet bitti.... ... 🤪😡😠