18 Maddede Marmara Üniversitesi Öğrencisi Olmak
18 Maddede Marmara Üniversitesi Öğrencisi Olmak
Kendimde bir öğrencisi olarak Marmara Üniversitesini az çok anlatmak istedim. İyi okumalar.
1. Bünyesinde barındırdığı 9'u kampüs 5'i bina olmak üzere 14 yerleşke ile tam bir Avrupa'dan Asya'ya kıtalar arası kardeşlik örneği.

2. Üniversitenin kendi öğrencisi olsanız yani KİMLİK KARTINIZ olsa dahi farklı bir kampüse ancak ziyaretçi kartıyla girebildiğiniz dünyada ender görülen bir durum.

3. Dizi veya film çekimlerinde mekan aramaya lüzum yok. Haydarpaşa Kampüsü bunun için biçilmiş kaftan.

Abdülhamit düşerken, Kurt seyit ve Şura, Benim Dünyam bir iki örneği
4. Ülke gündemini sürekli takibe gerek yok. O sabah ana kapıda (Göztepe Kampüsü) topluluk varsa 5 dakikada olaylara hakim olursunuz. Güvenlik görevlilerimiz çantaların diplerini yoklarken kapıdan içeri girmek büyük bir dikkat gerektirir.

http://onedio.com/ara/haber/Marmara%20%C3%BCniversitesi ilk bir kaç haber tam da anlatmak istediğime parmak basıyor...
5. Girdiğim ilk günden beri beni kendine çeken bir BYS.

6. Recep Tayyip Erdoğan'ın bir süre önce skandala yok açan ve krize son noktayı koyan meşhur 4 yıllık diploması.

7. Devlet Üniversiteleri arasında en ucuz yemeklere sahip yemekhanesi. Cem Uzanın hayali gerçek oldu! Her şey 1 tl.

8. Ee tabi malum öğrenci milletiyiz yemek ucuz olur da kaçırır mıyız? Asla! Özellikle perşembe ve cuma günleri sonu gelmez bir kuyruk eşliğinde yemek keyfi. Bu fotoğraf ayrı bir alkışı hak ediyor ama değil mi?

9. Tıp öğrencilerine kayıt günü verilen o muazzam özelliklere sahip çanta (!) Bizlerde garibim elinde bir zarfla kimlik kartım oldu kuru sevinciyle spor salonundan onlara bakıyoruz :(

10. İTÜ, ULUDAĞ yapar da MARUN boş durur mu?
11. İnanılmaz özelliklere sahip bir Üniversite Kimlik Kartı

1) Yemekhane Kartı
2)Giriş Kartı
3)Banka Kartı
12. İçinde PTT şubesi barındıran Göztepe Kampüsüyle artık mektuplaşmak çok kolay ve hızlı.

13. Gruplaşmış bir cafe sistemi sayesinde herkes en az 1 ay içinde nerede çay içebileceğini öğrenebilir.

14. Düzenlenmesi bir türlü sağlanamayan mescitlerimiz...

15. Bir kaç ay öncesine kadar gece Göztepe kampüste kalanlar için kabus olan karanlık yollarımız artık ışıklandırıldı. Bu gurur hepimizin.

16. Belki 10 yıldır etrafta söylentisi dolaşmış olan Başıbüyük Kampüsü artık yeniden gündemde.

ilgili video => http://vimeo.com/90325938
17. Haftasonu sınava girecek olan arkadaşlara başarılar diliyorum. Ama eğer olur da gelirseniz her çıkışta broşür yağmuruna tutulmaya hazır olun. Zaten kayıt günü gelsin anlarsınız demek istediğimi. KOLAY GELSİN !!!

Yorum Yazın
türkiyenin uzaktan bir boka benzetilen ama öğrencisi olunca böyle üniversitenin herşeyinin aq diye isyan ettiren ,eğitim kalitesi,sistemi vasatın altında ola... Devamını Gör
üniversiteden önce kendi üslubunuza dikkat etmelisiniz. haklısınız suç üni de sizin gbileri alıyor
17 Madde bulunup Yukarıda 18 Madde yazması; Eski (14. Madde) diye adlandırdığım içeriğin yayından kaldırılmak zorunda olmasından kaynaklanmaktadır. İlgililer... Devamını Gör
Biriside şu kimsenin adını yada nerde olduğunu hatırlayamadığı ufak şehirlerdeki üniversiteler hakkında bi galeri yapsın ben denedim yapamadım :D