Görüş Bildir
Haberler
Zuhal Olcay’a, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hakaretten 10 Ay Hapis Cezası

etiket Zuhal Olcay’a, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hakaretten 10 Ay Hapis Cezası

Yasin Arslan
22.03.2018 - 16:37 Son Güncelleme: 22.03.2018 - 16:58

Kadıköy'de sahne aldığı sırada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanatçı Zuhal Olcay, 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Zuhal Olcay'ın 10 aylık hapis cezasını daha önce 'kamu görevlisine hakaret’ suçundan 10 bin 620 lira para cezası aldığı gerekçesiyle ertelemedi. 

Dava bugün Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Dava bugün Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Hürriyet gazetesinden Aziz Özen'in haberine göre, duruşmaya katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları, söz konusu hakareti içeren CD’yi incelediklerini, ekleyecek başka bir husus olmadığını sanık hakkında şikayetlerinin devam ettiğini ve cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme Olcay’ı önce 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sonra 10 aya hükmetti.

Mahkeme Olcay’ı önce 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sonra 10 aya hükmetti.

Mahkeme Olcay’ı önce 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın geçmişi, sosyal ilişkileri, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışlarını göz önünde bulunduran mahkeme 10 hapis cezasına hükmetti.

Olcay’ın cezası, 2010 yılında ‘kamu görevlisine hakaret’ suçundan hakkında açılan davada 10 bin 620 lira adli para cezası aldığı gerekçesiyle ertelenmedi.

Eğer karar kesinleşirse cezaevine girmek zorunda kalacak.

Eğer karar kesinleşirse cezaevine girmek zorunda kalacak.

Kararın istinaf aşamasından geçip kesinleşmesi ile birlikte Türkiye'nin herhangi bir ilinde açık cezaevine girme hakkı bulunan Zuhal Olcay'ın, cezaevine girer girmez Cezaevi İnfaz Kurumu İdare Kurulu'na başvurarak Denetimli Serbestlik'ten yararlanmak istediğini belirterek, bu haktan yararlanabileceği öğrenildi. 

Habere göre, Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlanmak için cezaevine girmesi gereken Olcay'ın, başvurusu sonuçlanana kadar cezaevinde kalması gerekiyor. Denetimli Serbestlik Yasası gereği, Temmuz 2016 tarihinden sonra ceza alan hükümlüler cezalarının kalan son 1 yılını tahliye edilerek geçirebiliyorlar.

Bir vatandaş 155'i arayarak şikayet etmiş.

Bir vatandaş 155'i arayarak şikayet etmiş.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçtiğimiz aralık ayında hazırlanan iddianamede, Kadıköy’de 5 Ağustos 2016 tarihinde sahne aldığı yerde şarkı söyleyen Zuhal Olcay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği belirtildi. Bir vatandaşın 155 polis ihbar hattını araması üzerine Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından suç evrakı düzenlenerek savcılığa yolladığı belirtilen iddianamede, savcılık tarafından da şüpheli Zuhal Olcay hakkında soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

'Boş vermişim dünyayı' adlı şarkıyı söylerken Erdoğan'a yönelik sözler sarf ettiği iddia edildi.

'Boş vermişim dünyayı' adlı şarkıyı söylerken Erdoğan'a yönelik sözler sarf ettiği iddia edildi.

Zuhal Olcay'ın şarkı söylediği programın CD’sinin savcılık tarafından bilirkişiye yollandı. Yapılan inceleme sonucu hazırlanan raporda Olcay'ın, ''Boş vermişim dünyayı'' isimli şarkısını söylediği sırada müziğe uyumlu bir şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözler sarf ettiği iddia edildi.

Olcay, suçlamayı kabul etmedi: "Hareketi ön sırada oturan bir seyircinin laf atması üzerine yaptım"

Olcay, suçlamayı kabul etmedi: "Hareketi ön sırada oturan bir seyircinin laf atması üzerine yaptım"

İddianameye göre, soruşturmaya ilişkin alınan ifadesinde Olcay, iddiaya konu hareketi Cumhurbaşkanı’na yönelik değil, ön sırada bulunan bir seyircinin laf atması üzerine yaptığını söyledi.

Zuhal Olcay'ın aldığı 10 ay hapis cezası sosyal medyanın da gündeminde...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1216
419
229
93
65
54
40
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Melek Kaya

bu ulkede calın çırpın hayvana bebege tecavuz edin Atatürk'e sövüp sayın ama asla cumhurbaşkanını eleştirmeyin bile cunku cezası var. cok ozledik siyasetcile... Devamını Gör

rustemketum

söylediği sözler: “Recep Tayyip Erdoğan hepsi boş hepsi yalan, bir gün hayat bitecek, dersin görmüşüm rüya”. hakaret bunun neresinde, bir yalama açıklayabili... Devamını Gör

Aysun Bulut

Ben de tam diyecektim kadın ne demiş bu kada hengame olmuş diye.Vay arkadaş yaa! Hala özgürüz diyenler var.Adamlar Tump a demediklerini bırakmıyorlar hiçbir... Devamını Gör

laga luga

senden büyük Allah var desek o da hakaret olur mu acaba? kendisi "bi şiir okudum diye hapse girdim" diyordu şimdi de şarkı söyleyenleri hapse gönderiyor.