Görüş Bildir
Haberler
15 Maddeyle Facebook Üzerinden Akraba ve İş İlişkileri Diplomasisi

15 Maddeyle Facebook Üzerinden Akraba ve İş İlişkileri Diplomasisi

Facebook arkadaş listesi çoğu zaman tam bir cadı kazanı. Hilmi Amca, hiç sevmediğiniz patronunuz, dedikoducu iş arkadaşınız, annenle 5 aydır küs olan Ayfer Teyze, hepsi orada. Durum böyle olunca, evlenenler boşananlar, ev alanlar, tatile gidenler, sevgili yapanlar... Hemen hepsi ayrı bir curcuna oluyor. Mecburen ilişkileri yürütmek için ağır bir Facebook diplomasisi yürütüyorsun. Çünkü biliyorsunuz ki, yapmadığınız her yorum, size döner! Şimdi o diplomasi sırasında tükettiğimiz, dürüst ve içten cümlelerimize bir daha bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Canım tebrik ederim."

Bu en çok kullanılan tebrik kalıbıdır. Tebrik edip kurtulmak için kullanırız. Sonra kıskandı demesinler.

2. "Canım yeni işin hayırlı olsun. Çok sevindim."

Amca oğlunuz bilmem nerenin bilmem hangi pozisyonuyla bir işe girmiş. Tebrik etmenizi istemese oraya yazmazdı. Hayırlı olsun deyin ki, sizin de buna sevindiğinize ikna olsun.

3. "Çok haklısınız, duygularıma tercüman olmuşsunuz."

Patronunuz sizi ve 15 kişiyi daha etiketleyip, son seçimler hakkında uzun bir analiz yazmış. Saçmalamış ama yapacak bir şey yok. O etiket onu onaylamanız için kondu. Onaylamanız gerek! Keşke baştan patronunuzu Facebook listenize eklemeseydiniz.

4. "Çok güzelsiniz. Allah nazardan saklasın."

Görümceleriniz yine ortalığı yakıyor. Tabii ki yorum yapacaksınız.

5. "Canım yıllar senden hiçbir şey eksiltememiş. Maşallah genç kız gibisin"

Üniversiteden arkadaşınız, aradan 20 sene geçmiş. Yani yazın, olsun, sonuçta niyetiniz iyi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "Burcucuğum çok güzel olmuşsun. Maşallah"

Burcu işten arkadaşın. Üç bin özçekiminden en az 15 tanesine bunu yazmazsan bizce ayıp olur. Eline mi yapışır, yaz gitsin.

7. "Çok geçmiş olsun Ayfer Teyze. Hiç haberimiz yoktu."

Annenize 'ya ben gidemem hastane ziyaretine filan, bir pazarım var zaten' dediğiniz akrabanız Facebook'ta hastaneden çekilmiş fotoğraf koyduğunda kaçacak yer kalmıyor.

8. "Ya inanmıyorum Pelin! Demek sonunda evleniyorsun. Nasıl sevindim anlatamam."

Takılan bir yüzük resmi ve üstünde 'Evet dedim!' yazısıyla konulan paylaşıma yorum yapmayacak delikanlı yoktur. Öyle bir irade henüz dünyaya gelmedi. Tebrik etmeme lüksünüz yoktur. Pelin evleniyor. Tebrik edeceksiniz!

9. "İnşallah bu zor dönemleri atlatırsınız Remzi bey"

Remzi Bey üst kat komşunuzdur. Emekli, biraz huysuz biri. Sık sık çocukların nankörlüğünden, memleketin halinden ve ağrıyan belinden bahseden yazılar paylaşıyor. Şimdi adam yaşlı, ilgi de bekliyor. Arada çok da yüz göz olmadan gönlünü yapmak lazım.

10. "Başınız sağ olsun, demek 102 yaşındaydı. Çok da gençmiş"

'Rauf dedemizi kaybettik.' Postunu gördükten sonra cenazeye de gitmediğiniz aklınıza gelir. Neyse sağlık olsun dersiniz ve tabii ki rahmetliye karşı son görevinizi bu yorumla yapmış olursunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. "İşte benim aslan yeğenim!"

Sabah akşam çocuk jilet gibi giyinip, elleri cebinde, güneş gözlüğüyle ve yan duruşla fotoğraf paylaşıyor. Amca olmak, hala olmak, dayı ya da teyze olmak bu ateş parçasına gereken iltifatı yapmayı da gerektiriyor.

12. "Ellerinizden öperim Halim Amca, Nermin de yanımda selamları var"

Halim Amca geçenlerde annenize sitem etmiş hayırsızlar arayıp sormuyor diye. Duvarında herhangi bir postun altına bunu yazmanız, bir süre Halim Amca'nızı oyalayacaktır.

13. "Allah ayırmasın çok yakışmışsınız birbirinize. Biz köyde olduğumuz için gelemedik. "

İşte altın takmamak için gitmediğiniz bir düğün daha! Off 500 fotoğraf koymuşlar düğünden. Kalabalık fotoğraflara hiç bulaşmayın. Çiftin tek olduğu bir fotoğraf bulun ve bu yorumu yapın. Hemen unutacaklardır düğüne gitmediğinizi.

14. "Bebeğim, yüzün de kalbin kadar güzel."

Kendi yüzünün fotoğrafı üstüne,  şiir yazıp paylaşan kuzene bunu yazmazsanız çok ayıp olur. Yapacak bir şey yok. Bu da böyle bir insan.

15. "Canım iyi ki doğdun, nice güzel yaşlara!"

Yine biri doğum gününü Facebook'a eklemiş! Herkes tebrik ediyor, siz de etmezseniz olmaz. Çok ayıp şeyler bunlar. Sonuna 'Canım iyi ki seni tanımışım.' demeyi unutmayın. En içten duygularınızla...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
40
15
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tatlış penguen

hastaneye gidip serum taktırmak fotoğraf çekip facebooka koymak bu da var bazen görüyorum bi de salaklar ölmedim yazıyor niye lan serumun tarihi mi geçmişti ... Devamını Gör

vemrv

'canım maşAllah ya çok güzel kime benziyor bukadar tatlı ' (anası babası olarak sizi yeteri kadar tatlı bulmuyorum,sizin mi sahiden bu çocuk diyesi varda nez... Devamını Gör

_badok_

38 yaşımdayım. Oğlum, kuzenim ve kuzenimin oğlu ile maça gittik. Ouww oldukça ateşli bir maç. E tebi maç selfie si yapmadan olmaz. Atarlı bir başlıkla sosyal... Devamını Gör