Görüş Bildir
Haberler
15 Kişi Koronavirüse Yakalandı: Eskişehir'de ‘Pilav Günü’ Sonrası 10 Ev Karantinada

15 Kişi Koronavirüse Yakalandı: Eskişehir'de ‘Pilav Günü’ Sonrası 10 Ev Karantinada

Batuhan
03.07.2020 - 14:10

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesine bağlı Huzur Mahallesi’nde yaşayan Afganistan uyruklu aileler, yeni doğan bebeğinin ailesini kutlamak için bir araya gelip, geleneksel olan pilav günü yaptı. Aynı mahallede oturan 15 kişide koronavirüs tespit edilirken, 10 ev de kurul kararıyla karantinaya alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eskişehir'de yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında 10 evde karantina uygulaması başlatıldı. Yaklaşık 10 bin kişinin yaşadığı Huzur Mahallesi'nde oturan Afganistanlı aileler, bir bebeğin doğumu vesilesiyle kutlama yapmak için pilav günü düzenledi.

Pilav gününe katılan 15 kişide Kovid-19 olduğu belirlendi

Pilav gününe katılan 15 kişide Kovid-19 olduğu belirlendi

Çok sayıda ailenin katıldığı buluşmanın ardından, günlük çeşitli işlerde çalışan Afganistan uyruklu bazı kişilerde koronavirüs belirtileri ortaya çıktı. Hastanede yapılan testlerde, pilav gününe katılan 15 kişide Kovid-19 olduğu belirlendi. Testleri pozitif çıkanlar hastanelerde tedavi altına alındı.

Karantinaya alınan evlerin girişleri demir bariyer ve güvenlik şeridi ile kapatıldı

Karantinaya alınan evlerin girişleri demir bariyer ve güvenlik şeridi ile kapatıldı

İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin filyasyon çalışmasında, 6 sokaktaki 10 evde yaşayanların pozitif vakalarla temaslı olduğu belirlendi. Odunpazarı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, 10 ev için karantina kararı aldı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, karantinaya alınan evlerin girişlerini demir bariyer ve güvenlik şeridi ile kapattı.

"Gece gündüz evlere erzak geliyor"

"Gece gündüz evlere erzak geliyor"

Huzur Mahallesi Muhtarı Refik Özaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, koronavirüsün toplu yenen yemekten sonra yayıldığını belirterek, şunları söyledi:

'Pozitif çıkanların çoğu hastanede. Diğerleri de ev karantinasında. Karantinadaki evler polis ekiplerince kontrol ediliyor. Devletimizin ilgisi çok büyük. Gece gündüz evlere erzak geliyor. Sağlık ekipleri sürekli yardımcı oluyor.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
78
23
13
5
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Balkan Türkleri

Ülke yol geçen hanına döndü zaten.Eğitimli,kültürlü vatandaşlarımız yurtdışına göç ederlerken;Orta Doğu'dan Orta Asya'dan vasıfsız kişiler elini kolunu salla... Devamını Gör

Halil Değerli

Suriyeli... Afgan... Ugandalı... Mozambikli.... Papua Yeni Gineli.... ........................ Dünyanın dört bir yanından geliyorlar.... Dünya haritasında ke... Devamını Gör

efsa yılmaz

Hangi mantıkla düzenliyorlar pilav gününü?