Görüş Bildir
Haberler
14nm'lik Exynos 7 Octa Tanıtıldı

14nm'lik Exynos 7 Octa Tanıtıldı

ATKN
16.02.2015 - 14:43

Önceden tanıtılan ve Galaxy S6'da kullanılması beklenen 20nm ile üretilen Exynos 7 Octa işlemcisinden sonra Samsung, 14nm teknolojisiyle üretilen Exynos 7 Octa işlemcisini tanıttı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mobil işlemci pazarı son yıllarda zirve yapmış durumda. Bu kadar çok çipsetin satıldığı bu pazardan az bir pay bile kapabilmek oldukça önemli.

Mobil işlemci üreticileri arasındaki rekabet hızla artarken, Qualcomm'a bir rakip de artık Samsung olmuş durumda. Uzun zamanlardır kendi işlemcilerini üreten Samsung, son Exynos 7 Octa işlemcisiyle artık Snapdragon 810'dan daha verimli bir hale gelmeyi başarmıştı.

Firma, Qualcomm işlemcili modellerle arasındaki farkı artırmak ve başka üreticilere işlemci satmak için aradaki farkı daha da açmaya çalışıyor.

Samsung, 14 nm teknolojisiyle üretilecek olan Exynos 7 Octa işlemcisini duyurdu. Samsung'un kendisinin 14nm ile üreteceği bu işlemciler, 3D FinFET teknolojisiyle üretilecek.

Böylelikle transistörler arası kaçaklar aza indirilecek. Bunun etkisi ise işlemciler daha yüksek frekanslarda çalışabilmeleri, daha az güç tüketmeleri ve daha az ısınmaları olarak karşımıza çıkıyor.

Samsung'un açıklamasına göre Galaxy S6'da kullanılması beklenen Exynos 7 Octa 7420'ye göre yüzde 20 daha hızlı olan yeni nesil Exynos 7 Octa işlemcisi, yüzde 35 daha düşük güç tüketimi ve yüzde 30 daha yüksek verimlilik sunuyor.

Galaxy Note 5 modeli gibi 2015 yılının son çeyreğinde piyasaya çıkacak modellerinde kullanılması beklenen yeni nesil Exynos işlemcide, grafik biriminin de yükseltilmesi gündemde.

Bakalım Samsung'un Exynos işlemcileriyle, Qualcomm Snapdragon 810 kullanan modellerle savaşı nasıl devam edecek?

ShiftDelete.Net

Kaynak: http://shiftdelete.net/14nmlik-exynos...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0