Görüş Bildir
Haberler
14 Yıldır Bitkisel Hayatta Olan Kadın Doğum Yaptı

14 Yıldır Bitkisel Hayatta Olan Kadın Doğum Yaptı

ozcanmine
10.01.2019 - 13:23 Son Güncelleme: 10.01.2019 - 15:59

ABD'nin Arizona eyaletine bağlı Phoenix kentinde ,14 yıl boyunca bitkisel hayatta olan bir kadın geçtiğimiz yılın son günlerinde doğum yaptı. Bunun üzerine bakımevinde görevli olan erkek çalışanların DNA'ları inceleme altına alındı.

14 yıldır bitkisel hayattaydı

14 yıldır bitkisel hayattaydı

Hacienda HealthCare'da 14 yıldır yatmakta olan hastanın, boğulmaktan son anda kurtarıldığı ve bitkisel hayata girerek saat başı bakımının yapıldığı ifade edildi. 

Bitkisel hayatta olan kadının odasından gelen çığlık sesleriyle odaya giden sağlık görevlileri, 29 Aralık tarihinde hastanın doğum yaptığını belirtti.

Doğum gerçekleşene kadar hastanın hamile olduğu anlaşılmadı

Doğum gerçekleşene kadar hastanın hamile olduğu anlaşılmadı

Associated Press'in aktardığı bilgiye göre doğuma kadar hastanın hamile olduğu fark edilmezken, görevlilerin müdahaleleriyle sağlıklı bir erkek bebek dünyaya geldi. Hastanın bitkisel hayattaki durumu ise stabil kaldı.

Tecavüz şüphesiyle erkek çalışanlara DNA testi yapıldı

Tecavüz şüphesiyle erkek çalışanlara DNA testi yapıldı

Yaşanan olaydan sonra tecavüz şüphesiyle soruşturma başlatan polis ekipleri, bakımevinde çalışan erkek çalışanlardan DNA testi istedi. 

Olayın ardından açıklama yapan bakımevi, “Oldukça sarsıcı olayla ilgili gerçekleri ortaya çıkarmak için polis ve tüm diğer birimlerle işbirliği yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda bakımevinin CEO'su olan Bill Timmons, pazartesi günü istifa ederek görevinden ayrıldı.

Daha önce de bir çalışanın işine son verildi

Daha önce de bir çalışanın işine son verildi

Bakımevinin kendi websitesine 2013 yılında gelen şikayetlerde ise, bir çalışanın 4 hastayla ilgili cinsel yorumlar yaptığı ve bu nedenle de işine son verildiği ortaya çıktı. 

Yaşanan olayla ilgili soruşturma devam ederken, bakımevi ‘tıbbi olarak savunmasız’ hastalarla ilgili güvenlik önlemlerinin arttırıldığını duyurdu.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aysun Bulut

Yüce Rabbim bizleri kötü insanladan koru geri kalanının zaten bir kötülüğü yok.Olaya bak nasıl doğurana kadar haberleri olmadı.Sürekli ilaç alan bir kadının ... Devamını Gör

İnanılır gibi değil ya. Sürekli olarak bakımı yapılan hastanın hamile olduğu nasıl anlaşılmaz? Rutin testlerde de mi çıkmadı ortaya?

Pasif Kullanıcı

Adam istifa etmiş. Bizim memlekette olsa girmeseydi bitkisel hayata derler arsızlık ederler, utanma ve suçluluk gibi duygulara ihtiyaç var sanırım. Kıyaslama... Devamını Gör