Görüş Bildir
Haberler
11 Soruluk Psikolojik Teste Göre Üniversitede Sana Uygun Olan Bölüm Ne?

11 Soruluk Psikolojik Teste Göre Üniversitede Sana Uygun Olan Bölüm Ne?

Üniversite seçmek zor, bölüm seçmek daha zor! Kendiniz için en iyi olanı seçmeye çalışırken sana yardımcı olmak boynumuzun borcu...

Eğer hazırsan;

Haydi testee!

1. Öncelikle cinsiyetini öğrenelim bakalım!

2. Eğitim senin için neden önemli?

3. Peki okumak için yaşadığın şehri, aileni, çevreni bırakıp taşınır mısın?

4. Peki üniversiteyi nasıl hayal ediyorsun?

5. Gelecekteki işin sana nasıl hissettirmeli?

6. En büyük hayalini bizimle paylaşır mısın?

7. Şimdi de seçeneklerden sana en iyi hissettiren şeyi seç!

8. Hangisi için her şeyden vazgeçmeyi göze alırsın?

8. Hangisi için her şeyden vazgeçmeyi göze alırsın?

9. Sence bir toplumun sahip olması gereken en önemli özellik hangisi?

10. Bunlardan hangisi daha çok ilgini çekiyor?

11. Sorunlarını nasıl çözersin?

Tıp!

Sen gözüpek, ne istediğini bilen, istediğini de elde eden bir insansın. Başarıyı çok seviyorsun. Doğal olarak tıp sana oldukça yakışacak bir alan haline geliyor. Eh, bunların üzerine insanlara yardım etmeyi seviyor, bunu meslek edinmek istiyorsan ne ala!

Hukuk!

Senin harika bir konuşma yeteneğin var! Düşüncelerini aktarmada başarılı olduğun kadar insanların düşüncelerine yön vermekte de başarılısın. Eh, bu yetenek hukuktan daha iyi nerede kullanılabilirdi ki?

Fen Edebiyat Bölümleri!

Senin zihnin düşüncelerle dolu. Sürekli olarak insanları, dünyayı, dinleri, edebiyatı, sanatı, bilimi, kısacası her şeyi düşünüyorsun derin derin. Aklın cevap bekleyen onlarca soruyla dolu. Açıkcası bu soruların yanıtlarını almanın en iyi yolu, yetkin eğitimcilerin bulunduğu bir Fen Edebiyat Fakültesi'nden geçiyor olabilir. İngiliz ya da Türk Dili Edebiyatı, Psikoloji, Felsefe, Tarih, Matematik gibi bölümleri bir düşün deriz.

Tasarım Bölümleri!

Senden yaratıcılık akıyor resmen! Belki kendin bile farkında değilsin ama sen çok entelektüel, çok yetenekli bir insansın. Eminiz bilinçaltından çıkacak tasarımlar çok ama çok önemli yerlere gelmene neden olacak, bizlere de adeta görsel bir şölen sunacaktır... Mimarlık, Görsel İletişim Tasarımı, Animasyon gibi bölümler seni mutlu edebilir!

İktisadi ve İdari Bilimler Bölümleri!

Sen dünya meseleleriyle hayli ilgili bir insansın. Politika, ekonomi, 'Ne olacak bu dünyanın hali?' düşünceleri kafanda dönüp duruyor, bu konuda bir şeyler yapmak istiyorsun. O zaman Uluslararası İlişkiler, İktisat, İşletme gibi bölümlere bir göz atmalısın diyoruz. Kim bilir, belki her şeyi değiştirecek güç sende gizlidir?

Mühendislik!

Senin gibi meraklı ve yenilikçi bir insana ancak mühendislik bölümlerinden biri yakışır... Zihnindeki bir şeyler başarma, icat etme gibi ihtiyaçları bu şekilde doyurabileceğini düşünüyoruz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
115
42
29
14
12
9
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Damla Özprinçci

Senin zihnin düşüncelerle dolu. Sürekli olarak insanları, dünyayı, dinleri, edebiyatı, sanatı, bilimi, kısacası her şeyi düşünüyorsun derin derin. Aklın ceva... Devamını Gör

Gizem Yenikler

Fen Edebiyat Bölümleri! Senin zihnin düşüncelerle dolu. Sürekli olarak insanları, dünyayı, dinleri, edebiyatı, sanatı, bilimi, kısacası her şeyi düşünüyorsun... Devamını Gör

Rasim Alp

Fen edebiyat tarih felsefe veya yabancı dil edebiyatını bir dudun deriz ...