Görüş Bildir
Haberler
11 Aday Yarışıyor: KKTC, Yeni Cumhurbaşkanını Seçmek İçin Sandık Başında

11 Aday Yarışıyor: KKTC, Yeni Cumhurbaşkanını Seçmek İçin Sandık Başında

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) halk, yeni cumhurbaşkanını seçmek için oy kullanmaya başladı. Tek taraflı adımlara karşı çıkan ve Rumlarla diyaloğu savunan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı cephesi ile 'iki devlet' görüşünü öne çıkaran Başbakan Ersin Tatar kampı arasındaki yarış, KKTC'nin gelecekteki siyasetinin yönü açısından bir referandum niteliği taşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vatandaşlar, cumhurbaşkanlığı seçiminin yanı sıra, yüksek mahkeme yargıçlarının sayısının artırılmasını öngören anayasa değişikliği için de oy kullanıyor.

198 bin 867 kişi sandık başına gidecek

198 bin 867 kişi sandık başına gidecek

Oy kullanma işlemi saat 18.00'e kadar sürecek ve kayıtlı 198 bin 867 seçmenin 738 sandıkta oy kullanabilecek. Oy verme işlemlerinin tamamlanmasının ve sandıkların kapanmasının ardından sayıma geçilecek. Bu yıl seçim sandıklarında Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) görevlendirdiği toplam 2 bin 658 kişi görev yapıyor.

YSK, bu akşam önce Cumhurbaşkanlığı, ardından da Anayasa değişikliği halkoylaması sonuçlarını açıklayacak. Her iki sonucun da saat 22.00’ye kadar netleşmesi hedefleniyor.

Kıbrıs Türk halkı, 1974'ten bu yana 10'uncu kez cumhurbaşkanını seçmek üzere sandığa gidiyor.

11 aday yarışıyor

11 aday yarışıyor

Seçimde 7'si bağımsız 11 aday yarışıyor.

Seçimde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ersin Tatar, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı'nın yanı sıra bağımsız aday olarak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ve Demokrat Parti (DP) Lefkoşa Milletvekili Serdar Denktaş yarışıyor.

Diğer yandan Alpan Uz, Mustafa Ulaş, Ahmet Boran ve Arif Salih Kırdağ bağımsız olarak, Fuat Çiner ise Milliyetçi Demokrasi Partisi'nin adayı olarak yarışa katıldı.

Bugünkü seçim, KKTC'de bugüne kadar en çok adayın katıldığı cumhurbaşkanlığı seçimi olacak.

Akıncı 'federasyon', Tatar 'taksim' yanlısı

Akıncı 'federasyon', Tatar 'taksim' yanlısı

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, bu seçimde KKTC'nin geleceğiyle ilgili iki ana tez yarışıyor. Maraş'ın açılma yöntemine karşı çıkan ve ‘Rumlarla federasyon’ tezinin savunucusu Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile adada iki devlet (taksim) politikasını savunan Başbakan Ersin Tatar, bu iki ana kampın somutlaştığı adaylar olarak öne çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, aday olmaması için Türkiye'den kendisine mesaj iletildiğini öne sürmüştü 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
1
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
bunedio.net

ersin tatar ı destekliyorum diğer tüm adaylar kanla aldığımız toprakların guney kıbrısla bırleşmesını ıstıyor ersın tatar turkıye yanlısı

Pasif Kullanıcı

amerika, seçilmiş demokrasilere darbe yapıp kendi politikasını dikte edince medeni ve gelişmiş oluyor, biz toprağı için Şehitler verdiğimiz KIBRIS'ta milliye... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

bizimkiler tehdit etmez ya parası neyse verir satın alır. gerçi para kalmadığı için o yönteme de başvurmuş olabilirler.

Pasif Kullanıcı

Doğru dedin, bizimkiler satın almıyor sizinkiler satın alıyor.