Görüş Bildir
Haberler
100 Yıl Sonra Yaşam ve Teknoloji Nasıl Olacak? Gelecekteki Dünyaya Bu İçerikte Bakıyoruz!

etiket 100 Yıl Sonra Yaşam ve Teknoloji Nasıl Olacak? Gelecekteki Dünyaya Bu İçerikte Bakıyoruz!

Lisa Campton
29.06.2022 - 14:06

Teknolojik yenilikler her yıl daha fazla hızlanıyor. Teknoloji geliştikçe yaşam alanlarımız ve standartlarımız değişecek. 100 yıl sonra yaşamın nasıl olacağını tahmin etmek çok kolay olmasa da bununla ilgili bazı fikirler mevcut. Bakalım ileride insan hayatında neler olacak?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tıp ve yaşlanma

Kişiselleştirilmiş tıp, ufuktaki büyük bilimsel atılımlardan biri olacak. Kişiselleştirilmiş tıp ve genom bilimi, biyomedikal bilim adamlarının kanser gibi hala tedavi etmekte zorlandıkları hastalıkları anlamalarına yardımcı olmaya başlıyor. Genomun daha iyi anlaşılması, insanların kendilerini daha derinden anlamalarına ve doktorların insanları tedavi etmelerine yardımcı olacak. 

Aynı zamanda hastalıklar dijital olarak tespit edilmeye başlanacak ve medikal kozalara girerek daha sağlıklı bir yaşam elde edebileceğiz.

Otomotiv sektöründeki gelişmeler.

Otomotivde her zaman ufukta görünen bir diğer gelişme, otonom ve kendi kendini süren arabalardır. Uçan arabalar ve yüksek teknoloji arabalarla her şey çok farklı olacak.  3D baskı teknolojisinin patlaması, gelecekte 3D baskılı arabaların olasılığı hakkında da konuşulmasına neden oldu. Bir tamircinin arabanızı tamir etmesi gereken parçayı sipariş etmek yerine yazdırdığı bir gün görmek kaçınılmaz görünüyor. Bu yüzden arabaları bastığımız bir gün veya en azından arabamız için ısmarlama kaporta gelecekteki başka bir yenilik olabilir.

Kolonilerin yaşadığı büyük su altı şehirleri.

Nefes alınabilir bir atmosfer yaratmak için suyun kendisi kullanılacak ve bu süreçte hidrojenden yakıt elde edilecek, su altı şehirleri gerçeğe dönüşecek.

Boş zaman ve seyahat

Özel yörünge altı uzay uçuşları uluslar arasındaki sınırları bulanıklaştırdıkça “göçebe ve köksüz” bir kültürün yükselişi olacak. 3D baskılı evler katlanabilir ve yeni yerler revaçta olacak.

Sıklaşan uzay yolculukları

İnsanlar, insanlı uçuşla güneş sistemini keşfetmek için yeni teknolojiyi kullanarak çok gezegenli bir tür haline gelecekler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3 boyutlu yazıcılardan ev ve mobilya

Geri dönüştürebilir malzemelerden uzaktayken bile ev gibi büyük ölçekli yapıların tam kopyasını yazdırabileceğiz.

Sanal toplantılar

Ev konforunu aratmayan hologram ile gerçekleştirilebilecek sanal toplantılar yapılabilecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
17
12
12
8
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın