Görüş Bildir
Haberler
100 Kez Yurt Dışına Çıkan Adil Öksüz İçin İzin Prosedürü İşletilmemiş

100 Kez Yurt Dışına Çıkan Adil Öksüz İçin İzin Prosedürü İşletilmemiş

ATKN
20.11.2016 - 23:13

FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, bazı kurumlara ilişkin tespitler yaptı. Buna göre 15 Temmuz'un kilit isimlerinden biri olan firari Adil Öksüz 100 kez yurt dışına çıkarken izin prosedürü işletilmemiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meclis FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, bazı kurumlara ilişkin tespitler yaptı.

Komisyonun Sözcüsü ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, FETÖ'nün darbe girişiminde önemli isimlerinden Adil Öksüz'ün 15 Temmuz'dan önce yurt dışına 100 kere gittiğini belirterek, şöyle konuştu:

'Kimse niye, nereye gidiyorsun diye sormamış'

'Kimse niye, nereye gidiyorsun diye sormamış'

'Normal şartlarda bir devlet memuru yurt dışına, hatta şehir dışına çıkarken uyması gerken prosedürler var. Amirine haber verip izin alması gerekiyor. Ama FETÖ’cüler hiçbir şekilde haber vermeden, izin almadan çıkmış. Üniversitelerde, izin prosedürü işletilmemiş. Konuyla ilgili sorumluluk sadece siyasetçiler veya yöneticilerde değil, her kurum yöneticisinindir. 

Üniversitede bölüm başkanının elemanın nereye gittiğini takip etmesi lazım. Yasa gereği bildirim yapıp çıkması gerekiyor ama bunlar yapılmamış, takip edilmemiş, Adil Öksüz 100 kez yurt dışına gitmiş. Kimse 'niye, nereye gidiyorsun?' diye sormamış. Bunların sorumlusu siyaset kurumu değil, kurumların idari amirleri.'

Komisyonun soruşturma değil, araştırma komisyonu olduğuna işaret eden Satır, durum tespiti yapıp bir daha aynı durumla karşılaşmamak için öneriler getirmek üzere kurulduğunu, bunu da raporu yazmadan yapmaya başladıklarını ifade etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
77
16
12
9
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ufuk mert

kime ne sormuslarki emin olun daha gelirken viski cikolata yada sigarada siparis etmislerdir freeshoptan

Can Özdemir

Kim niye sorgularki? Sonucda hoca efendisinin yanina gidiyo yada onun islerini denetlemek icin gidiyodu muhtemelen.. Kim niye sorgulasin haddine mi?

humanistkus

Bu mudur sizin demokrasi anlayışınız!