Görüş Bildir
Haberler
100 Dili Doğrudan Çevirebiliyor: Facebook Yeni Yapay Zekasını Tanıttı

100 Dili Doğrudan Çevirebiliyor: Facebook Yeni Yapay Zekasını Tanıttı

Ulaş
20.10.2020 - 11:33

Facebook, herhangi bir 100 dil çifti arasında doğrudan çeviri yapabilen ilk yeni makine öğrenim modelini tanıttı. Şirket, yeni modelin diğer sistemlerden daha doğru olduğunu, çünkü ara çeviri katmanı olarak İngilizce'ye bağlı kalmadığını belirtiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Euronews'ten Melis Özoğlu'nun haberine göre, açık kaynaklı yapay zeka yazılımı, dünya çapında iki milyardan fazla kullanıcısı olan sosyal ağın bünyesindeki 160 dilde daha iyi hizmet vermesine yardımcı olmak için oluşturuldu.

Doğrudan çeviri yapacak

Doğrudan çeviri yapacak

Her gün 20 milyardan fazla çeviri yapan Facebook bu sayede ilk olarak İngilizceye çeviri yapmaksızın, 100 dil çiftinden herhangi birini doğrudan çevirerek daha doğru sonuçlar almayı umut ediyor.

'Çeviri konusunda yıllarca süren çalışmanın sonucu...'

'Çeviri konusunda yıllarca süren çalışmanın sonucu...'

Prejenin araştırma asistanı Angela Fan da konuyla ilgili açıklamasında, 'Bu dönüm noktası, Facebook yapay zekasının makine çevirisi konusunda yıllarca süren temel çalışmalarının bir sonucudur' dedi.

'Çince'den Fransızca'ya çeviri yaparken, çoğu model önce Çince'den İngilizce'ye ve İngilizce'den Fransızca'ya çeviri yapıyor' diyen Fay, Çince'den Fransızca'ya direkt çeviri yapacak modeleriyle kelimenin anlamının daha doğru şekilde aktarılacağını söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
4
4
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Recalcitrant

Tercümanlık okuyorum sanırım işsizlik iyice garanti oldu

feyk

geliyor gelmekde olan. once tercumanlar issiz kalacak, sonra soforler, daha ileri asamada tecrubeli ust duzey uzmanlar disinda doktorlar avukatlar bile is bu... Devamını Gör

morningstars

21. yy da hala onlarca dil boşuna öğreniliyor kültür filan neyse de ana bir evrensel dil çevresinde birleşmek gerekliydi zaten umarım başarılı olur yorumlard... Devamını Gör