Görüş Bildir
Haberler
10 Fotoğrafla Milano Antika Pazarı: Mercatone dell’Antiquariato

10 Fotoğrafla Milano Antika Pazarı: Mercatone dell’Antiquariato

Milano Antika Pazarı

Mercatone dell’Antiquariato yani antika pazarı, her ayın son pazar günü Milano'daki meşhur Naviglio Grande üzerinde kuruluyor.

Naviglio Grande aslında Milano'nun en eski kanallarından. Eski halini koruyarak bugüne kadar gelmiş. Hatta kanalda ilerlediğinizde eskiden çamaşır yıkama yeri olarak kullanılan taşların da korunduğu enteresan bir bölüm görüyorsunuz. Tarihi Naviglio, antika pazarının da kurulmasıyla eski zamanları tekrar yaşatıyor olacak ki Adrian Brody'nin oynadığı Fiat 500 reklamının bir bölümü de bu pazarda çekilmiş.

Antika pazarında yok yok. Kitaplar, heykeller, ev eşyaları, kıyafetler, aksesuarlar, doğal taşlar, vintage ürünler, ne ararsanız bulabilirsiniz. Her şey tarihi eser gibi. Zaman yolculuğu tadı veren bir pazar. Kalabalık ama sessiz, sakin. Bağıran çağıran yok. Milano'da yapılacaklar listesinde olması gerekenlerden kesinlikle.

Pazarı doya doya gezebilmek için öğleden sonrayı beklemeyin; çünkü o saatlerde tezgahlar yavaştan toplanıp gitmeye başlıyor. Sonrasında kanal üzerinde aperitivolarıyla meşhur kafe ve barlarda lezzetli bir durak yapabilirsiniz.

İşte Mercatone dell’Antiquariato.

Kaynak: http://www.mertbayrakci.com/blog/navi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın