Görüş Bildir
Haberler
1 Tonluk Tesbih Guinness Adayı: Külliyeye Hediye Etmek İstiyor

1 Tonluk Tesbih Guinness Adayı: Külliyeye Hediye Etmek İstiyor

Adana'da tespih üreticisi Nasır Fidan, 400 bin liraya mal ettiği, dünyanın en büyük tespihi olduğu belirtilen yaklaşık 1 tonluk kehribar tespihi, sergilenmek üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne hediye etmek istedikleri söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20 yıldır tesbih yapıyor

20 yıldır tesbih yapıyor

Kentte 20 yıldır tespih üretimi yapan Nasır Fidan, Guinness Rekorlar Kitabı'na da girmek amacıyla dünyanın en büyük kehribar tespihini üretmek için yola çıktı. Fidan, yaklaşık 2 yıl süren çalışmanın ardından her bir taşı 27 kilo gelen ve üzerinde 36 taş olan kehribar tespihi yaklaşık 400 bin liraya imal etti. Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuran Fidan, tespihi Tespihçiler Çarşısı’nda sergilemeye başladı.

'İddia ediyoruz daha büyüğü yapılamaz'

'İddia ediyoruz daha büyüğü yapılamaz'

Adana Tespihçiler Çarşısı'nda sergilenen tespihi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne armağan etmek istediğini söyleyen Nasır Fidan, 'İsteriz ki bu eserimiz, orada sergilensin. Cumhurbaşkanımız zaten tespih tutkunu, sergilenmesi bize büyük gurur verir. Şu anda araştırmalarımız sonucu dünyanın en büyük tespihini ürettik. Orijinal kehribar taşından yaptık. İddia ediyoruz, daha büyüğü yapılamaz. Son derece kalitesi ve nesiller boyu sergilenecek bir ürün ortaya çıkardık' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
18
6
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sevim Nazlı

Allah akıl fikir versin

Yigit Karabey

gulliyeye mi verecekmis!!! gulliyenize!!!!SARAY desen uyanacak mi yalakalarin..gulliye deyince yutuyorlar!!!

lord

çok güzel. cuk diye bize oturmuş. zaman öldürmede uzman bir toplumuz. bu da nirvana nişanesi olmuş.