Görüş Bildir
Haberler
1.50 Liralık Ekmeğe 50 Kuruş Zam Geldi: Vatandaş Ucuz Ekmek İçin Metrelerce Kuyruk Oluşturdu

etiket 1.50 Liralık Ekmeğe 50 Kuruş Zam Geldi: Vatandaş Ucuz Ekmek İçin Metrelerce Kuyruk Oluşturdu

Mersin’in Tarsus ilçesinde ekmeğe yapılan 50 kuruşluk zam dar gelirli vatandaşları ucuz ekmeğe mecbur etti. Vatandaşlar fırın ve marketlerde 2 TL’ye satılan ekmeği, 95 kuruşa satın alabilmek için Tarsus Belediyesi'ne ait fırının önünde metreleri bulan uzun kuyruk oluşturdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü gazetesinden Ali Ekber Şen'in haberine göreMersin'in Tarsus ilçesinde daha önce 1.50 TL'den 2 TL'ye çıkarılan ekmek fiyatları, dar gelirli vatandaşların 95 kuruştan satılan Belediye Ekmek Fabrikası’na akın etmelerine yol açtı. Ellerinde torbalar ve poşetler bulunan dar gelirli yurttaşlar, 1 TL 5 kuruş daha ucuz olan belediye ekmeğini alabilmek için metrelerce kuyruk oluşturdu.

Beldiye 95 kuruşa satıyor

Beldiye 95 kuruşa satıyor

Zamlı fiyat uygulaması üzerine vatandaşlar, Şehitisak mahallesindeki belediye fırınına akın ederek 95 kuruştan satılan ekmek için kuyruk oluşturdu. Sabah, öğlen ve akşam saatlerinde kuyruğa giren vatandaşlar 1.05 daha ucuz olan belediye ekmeğini alabilmek için dakikalarca sıra beklemek durumunda kalıyor.

Günlük sadece 40 bin ekmek üretiliyor

Günlük sadece 40 bin ekmek üretiliyor

Bu arada Tarsus Belediyesi Ekmek Fabrikası’nda günde 40 bin ekmeğin üretildiği, 7 halk ekmek büfesi, et market ile halk market bünyesinde de 95 kuruştan ekmek satıldığı öğrenildi. Vatandaşlar ise ucuz ekmeğin satılacağı halk ekmek büfesi sayılarının artmasını istiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
14
5
5
5
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

İnsan görmek istediğini görür.... .... Reis : Varlık kuyruğu... Halk : İhtiyaç kuyruğu... Bazısı: Yoksulluk durumu... .... Gerçek: İnsanca yaşamın utanç re... Devamını Gör

speedymustafa

nerde o kuyrukları anlatan millete telefon soran hükümet sevici moruklar ?

Mr Logical

Kuyrukta?...

Slade Klon

Ekonominin kitabı ne zaman yazıldı ?