Görüş Bildir
Haberler
'Telefonları Yavaşlattığı' İçin Dava Açılmıştı: Apple, iPhone 6, 6S, 7 ve SE Modeli Sahiplerine 25 Dolar Ödeme Yapacak

etiket 'Telefonları Yavaşlattığı' İçin Dava Açılmıştı: Apple, iPhone 6, 6S, 7 ve SE Modeli Sahiplerine 25 Dolar Ödeme Yapacak

Apple, eski telefon modellerini kasıtlı olarak yavaşlattığı iddiası sonucunda açılan davada 500 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Şirket, ABD'deki iPhone 6, 6S, 7 ve SE modeli sahiplerine, talepte bulunmaları halinde 25 dolar ödeme yapacak. 

2017 yılında, telefonda kapanmaları önlemek için performans yavaşlatmasına gittiğini kabul eden Apple, bazı müşterileri tarafından dava edilmişti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

500 milyon dolara kadar ödeme yapma sözü

500 milyon dolara kadar ödeme yapma sözü

AA'nın aktardığı bilgiye göre Apple, bazı iPhone modellerini 'kasıtlı olarak yavaşlattığı' yönünde açılan davanın sonucunda, 500 milyon dolara kadar tazminat ödemeyi kabul etti.

Kaliforniya merkezli şirket, bu konuda hatasını kabul etmese de tüketici avukatları ile uzlaşma yolunu seçti.

Apple, hangi iPhone modelleri için ödeme yapacak?

Apple, hangi iPhone modelleri için ödeme yapacak?

Şirket, ABD'deki iPhone 6, 6S, 7 ve SE modellerine sahip müşterilerine, talep etmeleri halinde 25 dolar ödeme yapacak. Ödemenin ne zaman yapılacağı konusunda ise bir açıklama gelmedi.

Apple, hatasını kabul etmesinin ardından batarya değişimlerinde 29 dolarlık indirime gitti. Ancak, birçok kişi bu süreçte yüzlerce dolar harcayıp yeni telefon aldıklarını ve mağdur olduklarını belirterek tüketici avukatlarına başvuruda bulundu.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Apple, 2017 yılında eski model iPhone'ların 'beklenmedik şekilde kapanmasının önüne geçmek' için telefonların performansını yavaşlattığını kabul etmişti.

Bunun üzerine bazı müşteriler tarafından dava açılmış, Apple tüketici hakları avukatları ile yapılan anlaşmanın sonucunda, sorumlu olduğunu kabul etmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
313
116
60
41
20
13
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Solucanlı Gübre

2 dk da olsa sevinmistim kur hesabi bile yaptim 😂sadece amerikaysa bu beni uzdu biz de isteriz 😪

agbb

birileri amerikada ki dava sonucunu ornek gosterir burada da dava acarsa sanirim turkiye’de de odeme yapmak zorunda kalirlar.. herkes yapsa dunya capinda ist... Devamını Gör

cinnet is coming

'beklenmedik şekilde kapanmasının önüne geçmek' miş, yalanınızı seveyim sizin. bunun adı açık ve net bir şekilde, insanları yeni telefon almaya yönlendirmek.... Devamını Gör