Görüş Bildir
Haberler
''Balık Hafızalılık'' Tarihe Karışıyor! Unutkanlığı Yenmenize Destek Olacak 13 Mucize Besin

etiket ''Balık Hafızalılık'' Tarihe Karışıyor! Unutkanlığı Yenmenize Destek Olacak 13 Mucize Besin

Özlem Güler
22.04.2017 - 19:11

Sık sık unutkanlık yaşayanlar bu duruma sadece yoğunluk ve koşturmacanın neden olduğunu düşünürler. Oysa beslenme alışkanlıkları da unutkanlığı tetiklemektedir. 

Unutkanlığı yenmek için sağlıklı beslenmeniz gerektiğini ve başlıca tüketmeniz gerekenleri sizler bir araya getirdik.

Güzel olan her şeyi hatırlamanız dileği ile sizi böyle alalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Omega-3 ile unutkanlığa son!

Yapılan araştırmalar, Omega-3 yağlarından zengin beslenmenin Alzheimer gibi rahatsızlıklara yakalanma riskini azalttığını ortaya koymuştur. Hafızanızı güçlendirip unutkanlığı önlemek için öğünlerinize mutlaka balık ekleyin.

2. Yanında ceviz taşımaya ne dersin?

2. Yanında ceviz taşımaya ne dersin?

Ceviz tüketmeyi unutuyorsanız yanınızda mutlaka minik poşetlerde ceviz bulundurun. Omega-3 zengini olan ceviz, güçlü bir hafızaya sahip olmanıza destektir.

3. Bitter çikolata beynin genç kalmasına destek!

Magnezyum ve antioksidan içeriğiyle beyne oksijen taşıyarak daha aktif çalışmasını sağlayan bitter çikolatayı porsiyonlarına dikkat ederek tüketebilirsiniz.

4. Ispanak tüketin, unutmayın!

4. Ispanak tüketin, unutmayın!

Folik asit ve mineraller bakımından zengin olan ıspanak, hafızayı geliştirir. Unutkanlığın tedavisi için önerilen besinler arasında ilk sırayı almaktadır.

5. Yeşil çayın sadece fit görünmenize destek olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Yeşil çay, içerdiği kafein ile beyni canlandırıcı etkisinin olmasının yanı sıra, antioksidan özelliği ile beyni ve diğer organları korur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Beyni güçlendiren kereviz!

6. Beyni güçlendiren kereviz!

Çoğu kişinin ön yargılı davranıp yemek listelerinden elediği kereviz, beyni güçlendirir ve beyin yorgunluğuna iyi gelir. Kerevizi rendeleyerek, yoğurt ile karıştırın. Üzerine ceviz ekleyerek öğünlerinize ekleyebilirsiniz.

7. Hafızanın ilacı olsa, bu kuru üzüm olurdu!

Zihni kuvvetlendiren kuru üzüm, hafızayı yüksek oranda güçlendirir. Gün içerisinde ara öğünlerinize mutlaka kuru üzümü ekleyin.

8. Unutkanlığa kalkan: nar suyu!

8. Unutkanlığa kalkan: nar suyu!

Antioksidan zengini olan nar suyu, vücudu serbest radikallere karşı koruyarak unutkanlık ile savaşır. Nar ayıklamayı sevmeyenler: Nar suyunu sıkarak beslenme rutininize mutlaka ekleyin.

9. Beyne giden oksijen yulaf ezmesinden geçiyor.

Yulaf ezmesi, kepekli pirinç gibi kepekli tahıllar antioksidan etkisi ile beyne giden oksijeni destekler. Unutkanlığa iyi gelir ve beyin hücrelerini korur.

10. Elma ile zihniniz açılsın, hafızanız kuvvetlensin!

10. Elma ile zihniniz açılsın, hafızanız kuvvetlensin!

Özellikle yeşil elma, beyin yorgunluğuna iyi gelip hafızayı güçlendirmektedir. Aynı zamanda elma yüksek miktarda antioksidan içerir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kırmızı et ile B12 depolarınızı doldurun.

B12 eksikliği, unutkanlığa neden olan vitamin eksikliklerindendir. Kırmızı et B12 deposudur ve uzmanlar tarafından haftada 3 gün kırmızı et tüketimi Alzheimer gibi rahatsızlıklara yakalanma riskini azaltır.  Ayrıca unutkanlığı yenmenize destektir.

12. Tirozin içeren besinler!

12. Tirozin içeren besinler!

Yoğurt, içerdiği tirozin ile beyni uyararak unutkanlığa iyi gelmektedir. Ayrıca hızlı düşünmenize ve enerjik hissetmenize de destektir.

13. Turuncu mucize: havuç!

Havuç, içerdiği E vitamini ile hafıza ve öğrenme gücünü arttırır. İçerdiği bileşenler ile beyin metabolizmasını canlandıran enzimlere sahiptir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
60
12
4
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın