Atatürk Anıtı Referandumu Öncesi Rizelilere Küçük Bir Hatırlatma
Rize’de son günlerde yaşanan çay bardağı heykeli tartışmasını hepiniz biliyorsunuz. Bilmeyenler için kısaca özetlemek gerekirse; Rize’de Cumhuriyet Meydanı’nın yeniden düzenlenmesi projesinde meydanda bulunan Atatürk heykeli yerine çay bardağı figürünün konulması ile ilgili bir tartışma patlak verdi. Belediye, meydan inşaatı sırasında valilik önündeki tören alanına taşınacağını duyurduğu heykelin, tekrar yerine konulup konulmayacağına halk oylaması ile karar verileceğini açıkladı. Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, seçim döneminde '10 Numara Projeler' başlığı altında kamuoyuna açıkladığı Meydan Projesi için çalışma başlattı. Cumhuriyet Meydanı’na yerleştirilen tabelada yer alan proje çiziminde, Atatürk anıtının yerine çay bardağı figürü yerleştirilmesi ise anıtın kaldırılacağı tartışmalarına neden oldu.Tepkiler üzerine açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, meydan projesi inşaatı süresince valilik önündeki tören alanına taşınacağını duyurduğu Atatürk heykelinin daha sonra eski yerine konulup konulmayacağına halk oylaması ile karar verileceğini açıkladı. Reşat Kasap, 'Atatürk heykeli kaldırılmıyor, inşaat süresince valilik tören alanına taşınacak. Cumhuriyet Meydanı’nın inşaatı tamamlandıktan sonra, Atatürk heykelinin sabit olarak nereye yerleştirileceği halk oylamasıyla belirlenecektir' şeklinde açıklama yaptı.Peki Rize’nin “değerimiz” olarak kabul ettiği çay ve onu temsilen ince belli çay bardağı nedir? Nasıl girmiştir ülkemize, çok kısa bakalım.
Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisinin Hakemi Halis Özkahya
Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Pazar günü saat 19.00'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak olan Beşiktaş - Fenerbahçe derbisini Halis Özkahya yönetecek. Özkahya'nın yardımcılıklarını ise Baki Tuncay Akkın ve Hakan Yemişken yapacak. Mücadelenin 4. hakemi Özgür Yankaya, ilave yardımcı hakemleri ise Ali Palabıyık ve Süleyman Abay olacak.
Xiaomi'nin 200 Dolarlık Performans Canavarı Yolda
Bu yılın başlarında Mi 4i modelini Hindistan için satışa sunan Xiaomi, bu kez de Mi 4c ile Çin pazarını hedef alıyor. Uygun fiyat ve yüksek performansı plastik bir gövdede buluşturan bu telefon, şık görünüşüyle de dikkat çekiyor.
Diyarbakır'da Aile Boyu Cinayet...
Diyarbakır'da kendisinden 50 lira bayram harçlığı isteyen iki kızını çıkan tartışma sonunda cinnet geçirip pompalı tüfekle vurarak öldüren Adalet Toprak, eşi Sadık Toprak tarafından bıçaklanıp, boğazı kesilerek öldürüldü.