onedio
Rückert Ödülü Sema Kaygusuz’un
Almanya’da üç yılda bir verilen edebiyat ödülü Rückert’in 2016’da Türkçe edebiyatı temsilen Sema Kaygusuz’a verileceği açıklandı.
Reklam
Türk Pop Müziğine Damga Vurmuş 24 Şarkıcı ve Sanatçının İlk Klipleri
Tarkan, Sezen Aksu, Mirkelam, Ferda Anıl Yarkın ve diğerleri...Bazıları şimdilerde ortalıklarda yok, bazıları ise hala müzik yaşantısına devam ediyor. Ama bir şekilde tüm bu isimler bir dönem Türk pop müziğine damgasını vurmuş isimler. Peki bu isimlerin ilk kliplerini hiç merak ettiniz mi? İşte Türk pop müziğine damga vurmuş 24 şarkıcı ve sanatçının ilk klipleri...
Reklam
Samsung'dan Boyut Değiştiren Modüler TV Konsepti
CES 2016 kapsamında tanıtılan yeni nesil TV ve panel teknolojileri, kullanıcıları kendine hayran bıraktı. LG’nin bükülebilir paneli, Samsung , Sony ve yine LG gibi üreticilerin yeni nesil 4K HDR TV’leri derken yakın gelecekte hayata geçecek TV teknolojilerine şahit olduk. Ancak içlerinden en etkileyicisi, Samsung’un biraz daha uzak bir gelecekte çıkaracağı ekran teknolojisi oldu.
2015'te 47 Enerji İşçisi Hayatını Kaybetti
Enerji işkolunda 2015 yılında en az 47 işçi yaşamını yitirdi. 22'sine elektrik çarptı, 7’si trafik kazası, 5’i düşme, 4'ü ezilme, 3’ü boğulma ve 2'şer iş cinayeti ise göçük, patlama ve silahla vurulma ile öldü.
Reklam
Dünyadan Bir Uzaylı Geçip Gitti: Birbirinden Muhteşem 15 Şarkısıyla David Bowie
Bir çok ünlü sanatçı geldi geçti bu gezegenden; sesleriyle, müzikleriyle büyülediler insanlığı. Hepsi bize aitlerdi, insanlığın ürünüydüler, içimizden çıkmışlardı. Bowie'yi farklı kılan noktaysa tam olarak buradaydı, o buralardan değildi, olamazdı. Farklı bir yerden gelmişti, Mars'tan belki, kim bilir? Ama bu o kadar da önemli değildi; buralardan değildi, evet, ama bizden biriydi. Bizden biri olmayı başarmıştı. Tüm insanlık oturmuş minik gezegenimiz ve üzerinde yaşadığımız önemsiz ama güzel hislerimiz hakkında şarkılar söylerken; o gelmiş ve ufkumuzu genişletmiş, pencereden dışarıya bakmamızı söylemişti. Herkesten farklı bir yerdeydi, herkesten daha bir özeldi. Gezegenimizin evrendeki temsilcisiydi Bowie; müziğiyle, tarzıyla, sözleriyle, duruşuyla. Ölmenin yakışmayacağı nadir insanlardandı. Bir çok rock yıldızı 'Baba' olarak anılırken, o asla bir 'Baba' olmamıştı; her zaman evin yaramaz çocuğu olarak kalmıştı.Bowie bir yıldızdı, yıldızlara yakışır şekilde kayıp gitti gökyüzümüzden. 50 yıla yakın bir süre izleterek kendini. Bugünse gösteri bitti; geride yıldızlara bakan bir pencere ile yer aldığımız bu acımasız hayata ait yüzlerce soundtrack bırakarak.
Hiçbir Zaman Evlenemeyeceğini Düşünen İnsanların Anlayabileceği 15 Durum
etiket
Aslında öyle bir derdiniz olmasa da şöyle geleceğe baktığınızda bu düşünce aklınızın orta yerine yerleşir. Birdenbire sert bir zemine çarpmış gibi hissetmeniz olasıdır. Kendinize 'Ya zaten ben ezelden beri evlenmeyi düşünmüyorum.' deseniz de bir yaşa geldiğinizde bunun nedenlerini sorgulamaya başlarsınız ve hiçbir zaman evlenemeyeceğinizin kanaatine varırsınız.İşte; 'Hiçbir Zaman Evlenemeyeceğini Düşünen İnsanların Anlayabileceği 15 Durum'.
Reklam
Reklam
Kendi Filmlerinde Rol Alan Dünyaca Ünlü Yönetmenler
Akla ilk gelen isimler elbette korku gerilim ustası Alfred Hitchcock oluyor. Kendi filmlerinde oyunculuk yapan yönetmenlere Türkiye'den de  Zeki Demirkubuz ve Nuri Bilge Ceylan gibi ünlü isimleri de ekleyebiliriz.
Toplumun Büyük Bir Bölümünü Esir Alan 'Oblomovluk Hastalığı' Hakkında Bilmeniz Gereken 20 Şey
etiket
Oblomov, Rus yazar Gonçarov’un Oblomov adlı romanının baş kahramanıdır, ünlü karakteridir. Oblomov; tembel, hiçbir şey üretmeyen, her şeyi boş veren, hazırcı, ukala, yerinden kıpırdanmaktan bile kaçan, bezgin, halsiz, kötümser bir karakterdir. Oblomov, fiziki tembellik yanında zihinsel tembellikte de ön plandadır, öndedir. Sürekli kararlar alıp; kararlarının hiç birini uygulamak için kılını bile kıpırdatmadan yaşar. Hayata ve her şeye karşı tam bir aymazlık ve kayıtsızlık vardır Oblomov’da. 'Oblomovluk nedir?' sorusunun yanıtını da bu noktadan yola çıkarak arayacağız.
Ali Nesin'den Lise 1'lere Matematik Kitabı
etiket
TÜBİTAK’ın 2011 yılında desteğini çekmesiyle gündeme gelen Matematik Köyü’nün kurucusu Prof. Dr. Ali Nesin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) talebi üzerine Lise-1 Matematik Kitabı yazmaya başladı.
Reklam